30 Nisan 2007 Pazartesi

Bahar yorgunluğu ve birikmiş şeker hamurlu pastalar..

Tüm ziyaretçilerimden öncelikle özür diliyorum biliyorumki beni unutmayıp geliyorsunuz ve eliniz boş dönüyorsunuz. Sanırım bu aralar benide bahar çarpmış durumda aslında boş durmuyorum sürekli birşeylerde yapıyorum ama buraya eklemeye bir türlü elim ermiyor o yüzden fazlada birikmeden resimleri ekleyeyim dedim.
Pastanın üzerindeki eflatunun üzerindeki sarı renkli gözüken yerlerde altın rengi vermeye çalışmıştım (luster dust ile ) ama o iş için aldığım kıl fırçayı pastayı yapım aşamasında bulamayınca silikon fırçayla bu kadar oldu. Kullandığım pandispanya Hülyanın her zaman kullandığı pandispanyadan. İçerisine çilek koymuştum ama 1 gün içinde tüketilmediği takdirde çileklerin bozulmaya yüz tuttuğunu gördüm ve bunda sonra bu pastalarda çilek kullanmamaya karar verdim.




Bu pastaya başlarken aklımda bundan çok farklı bir model vardı. Ama yapacağım model istemediğim bir şekilde sonuçlanınca gecenin 12'sinden sonra bu modeli yapmaya karar verdim. Aslında papatyalar içinde başka bir figür kondurmayı düşünüyordum. Ama dediğim gibi son anda karar değişince aylar önce yaptığım bir köşede bekleyen filimi oturttum pastanın üstüne. Papatyaları daisy kalıbıyla kestim 2 papatyayı üstüste getirerek daha bol yaprak elde ettim. Yeşilden hazırladığım hamuru kurutarak çim haline gelmesi için rendeledim. Bu pastada kalablık bir grup için yapıldığından 2 adet 20 cm'lik pandispanyayı üstüste koyarak elde ettim oldukça büyük bir pasta olmuş oldu. Kenarlarında yine altın efekti verdim.
İçerisinde damla çikolata ve badem krokan kullandım. Kreması cremolenin çikolatalısı. Pandispanya yine daha öncekinden.



Buda minik filin yakından profili, bu fili vazo pastayı yaparken yapraklar için hazırladığım yeşil hamurdan kalanlarla deneme için yapmıştım. Kullanmak bu pastaya kısmetmiş.

15 Nisan 2007 Pazar

Enginarlı Pilav

Bu mevsimde bizim evde enginar çok tüketilir. Hatta kış içinde mutlaka 6-7 pişirimlikde dondurucuyada koyarım. Kışında canımız istedikçe çıartır pişiririm. Ben genelde enginarı kuzu etli yapardım, bu sefer gelicek misafirlerim için meze olarak yapmak istedim.
Malzemeler;
5-6 adet enginar
1 adet kuru soğan
1.5 su bardağı su(Enginarları pişirmek için)
1 tane limon
1.5 su bardağı pilavlık pirinç
2 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
2 su bardağı su(Pilav için)
Tuz , karabiber
Bu tarifde bazı kişiler enginarları ayrı biryerde haşlayıp pilava katıyor bu sıradada enginarın suyuyla tüm vitamin'inide gidiyor bu yüzden ben hepsini biryerde pişirdimki vitaminleri heba olmasın. Öncelikle küp küp soğanları doğrayarak zeytinyağında kavurdum, daha sonra içlerini temizleyip limonlu suda bekletip yıkadığım enginarları(her enginarı 8 parçaya bölüyorum) ekleyerek kavurdum. Limon suyu ve 1.5 bardak su koyarak 10-15 dk. pişmesini sağladım. Daha sonra Pirinçleri ,tuz, baharat , dereotunun yarısını ve taze soğanlarıda ekleyip 2 su bardağı su ilave edip pişmesini sağladım. Pişince üzerini derotlarıyla süsleyerek soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

13 Nisan 2007 Cuma

Vişneli Kek

Malzemeler;
-4 yumurta
-1.5 su bardağı toz şeker
-2.5 su bardağı un
-1 kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kase dondurulmuş vişne(unlanmış)
- Damla çikolata
Yumurta ve şeker yumurta iyice eriyene kadar çırpılır. Daha sonra içerisine sıvı yağ eklenerek karışıtırılır. Un ve kabartma tozuda elenerek karışıtırılır. Yağlanmıi ve unlanmış kek kalıbına karışımımızın yarısı dökülerek araya vişneler ve damla çikolalar serpiştirilir ve tekrar karışım ilave edilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Not: Hazır dondurulmuş vişne koyucaksanız 1 kaseden fazla koymak gerekiyor. Hazır vişneler çekirdekleri çıkarılmasına rağmen daha iri ve şekli bozulmamış olduğundan kasede fazla yer kaplıyorlar.(Ben bu hataya düştüm ve vişneleri az geldi) Ama çekirdeklerini kendiniz ayıklayıp dondurduğunuz vişneleri kullanıyorsanız bir kase yetiyor hatta vişneye doymanızı bile sağlıyor :)





9 Nisan 2007 Pazartesi

3x3 Oyunu

Sevgili Hülya 3x3 oyununa çok güzel bir pastayı ithaf ederek davet etmiş.
Kurallar: 3 tane yemek tarifi verip, her birini 3 yemek bloguna ithaf edip, su 3x3 soruyu soruyorsunuz:
1.1. Daha once yasadiginiz 3 sehir?
İstanbul ve şu anda İzmir. 3. bir şehirde yaşamadım.
1.2.Tatil icin gittiginiz, gordugunuz ve onermek istediginiz 3 yer?
Bütün yazımı Özdere'de geçiriyorum öncelikle orayı tavsiye ederim.Şu sıralar denizi biraz kirlensede İzmirde en çok sevdiğim tatil beldelerinden birisi. Gittiğim tatillerde Fethiye Ölüdeniz'i çok beğenmiştim, çok güzel bir denizi var. Birde Bozcaadayı şiddetle tavsiye ederim. Balık restoranlatı ve üzümleri, şarapları ile sakin kafa dinlemek için çok güzel bir yer. Bunun dışından daha beğendiğim çok yer var ama 3 le sınırlıyız :)
1.3. Yasamak istediginiz (görmediginiz de olur) 3 sehir?
İzmirde yaşamakdan çok memnunum . Başka bir yerde yaşamayı pek düşünmedim. Ama İstanbulda olmayı yine isteyebilirdim. (Ailemin orda olmasından dolayı) Yada Karadenizdeki yaylaları hiç görmedim ama eşim yaşanabilecek en güzel yerlerden biri olduğunu söylüyor. Birde Bozcaadada yaşayabilirdim.
2.1. Su anda ki mesleginiz nedir?
Mesleğim Bilgisayar Teknikerliği . Ama 3 yıldır çalışmıyorum. Şu anda annelik mesleğini devam ettiriyorum. Ufak ufakda pasta ve kurabiye siparişleri alıyorum.
2.2. Dunyaya yeniden gelseydiniz, hangi meslegi yapmak isterdiniz?
Tasarımcı olmak isterdim.
2.3. "Kesinlikle ben yapamazdim" dediginiz meslek nedir?
Doktorluk
3.1. Yasam felsefenizi olusturan sozlerden biri?
İnsan, kendinden başkasını örnek almadıkça ilerleyemez.
GOLDSMITH
3.2. Bir kitapdan alinma, cok sevdiginiz bir cumle veya paragraf veya bolum?
BÜTÜN ANNELER İYİDİR.Bu çok doğru
BÜTÜN ANNELER ÇOCUKLARININ İYİLİĞİNİ İSTER. Bu çok çok doğru.
HİÇBİR ANNE ÇOCUĞUNUN HAYATTA ZORLUKLARLA KARŞILAŞMASINI İSTEMEZ.Buda kesinlikle doğru ama gerçeğe aykırı bir istek.
ANNELER ÇOCUKLARININ HAYATA GÜVEN DOLU HAZIRLAMALIDIR. Bu zor ama olması gereken bir gerçek.
ÇÜNKİ BİZLER ÖMÜR BOYU ONLARLA BİRLİKTE OLAMAYACAĞIZ. Bu da görmek istemediğimiz ve kabullenemediğimiz, en acı gerçek.
Anne Baba Olma Sanatı - İlkim Öz
3.3. Cok sevdiginiz bir siirin bir parcasi?
Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gözyaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.
.....
Orhan Veli Kanık -Anlatamıyorum
Şimdi yemek tariflerimi ithaf etmeye geldi.

Bu pastayı aynı zamanda yemeyede fırsatı olan Evren'e(Evrencim senin yemek tarifin yok ama resimlerinden ithaf edebilirsin) ve Yeşim'e ve birlikte güzel hayalleri paylaştığımız sevgili arkadaşım Esra'ya ithaf ediyorum.





Bu porsiyon pastaları Sevgili Ceylan'a, Burçin'e ve Nur'a ithaf ediyorum.







Bu lezzetli ve güzel haşhaşlı çöreğide Sevgili Aylin'e , bu hafta sonu tanıştığım ve tanışdığıma çok memnun olduğum
sevgili Hülya'ya ve Aslı'ya

Bu soruları cevaplamak için yalnızca 3 gününüz var unutmayın..

3 Nisan 2007 Salı

ALDIM-KULLANDIM-MEMNUNUM

Sevgili Müge alıp severek kullandığım ve memnun olduğum eşyalarım konusunda, beni sobelemiş. Diğer blogumdada bu konuda başkası tarafından sobelenmiştim. Her iki blogumunda
ziyaretçileri farklı olduğundan ordakileri buraya yapıştırıyorum :)













Bu aralar elimden düşmeyen mutfak tartım. Alalı henüz 1 ay oldu. Ama daha önce niye almamışım diyorum. Onun sayesinde bütün tariflerde yanılma riski ortadan kalktı. Ve emektarım mikserim kendisiyle 6 yıldır birlikteyiz. İnşallah beni bir gün yarı yolda bırakmaz. En azından ben bi kitchen aid alana kadar bozulmazsa çok sevinirim. O kadar çok kullanıyorumki birgün bozulacak diye korkuyorum doğrusu












İşte beni hiç üzmeyen (inşallahda hep böyle devam eder) fırınım. Sayesinde yaptığım herşeyde iyi sonuç alıyorum. Evimde neredeyse bir çok kullandığım elektronik alet Bosch ama gözüm kapalı tek tavsiye edebileceğim ürünü fırınları. Ve Tupperware'lerim bunları alırken epey bir masraf ettiğimi düşünüyordum ama kullandıkça kat kat fazlasını çıkardığımı anladım. Gördüğünüz gibi çoğunun içide dolu. Bu resim karesine sığmayan daha bir çok kullandığım ürünüde var..
Pasta yapmaya başladıktan sonra aldığım ve her gün çocuklar gibi bıkmadan usanmadan incelediğim pasta kitaplarım. Ve elim ayağım olan tüm alışverişlerimi yaptığım , arkadaşlarımla konuşabildiğim ve yeni şeyleri öğrenebildiğim bilgisayarım. Aslında birde elimden düşmeyen kurabiye ve şeker hamuru kalıplarım var ama bu kadar resim yeter diye onları çekmedim.
Bende Esra'yı, Nilgün'ü ve Filiz'i sobeliyorum.
Related Posts with Thumbnails