31 Aralık 2007 Pazartesi

Mutlu Yıllar


Yeni yılın herkese mutluluk , sağlık ve başarı getirmesini dilerim. Kendi adıma 2008 bol bol tarif paylaşımı ve yorumlar dilerim :) Uzun zamandır yorumlara bile cevap veremez oldum :( Yeni yılda bu açığı umarım kapatabilirim.
Yılbaşı için yaptığım çalışmalaradan bazıları.. Devamı Sekerden Düşler'de














24 Aralık 2007 Pazartesi

En Tatlı Hediyeler Etkinliği - Yılbaşı Çamı


En tatlı hediyeler etkinliğinin ev sahibesi Sevgili Burçin'e ve Yaman Etkinlikler'in yaratıcısı Ayşe'ye uğraşları için çok teşekkür ederim. Burçincim her zamanki yaratıcılığıyla ve zevkiyle çok güzel bir konu ve logo seçti. Etkinliğe yaraşır birşeyler yapmak istedim. Hatta bu yıl kurabiye ev yapma planlarım vardı ama nedense bir türlü hiçbirşeye yetişemez oldum. Birde bayramı hastalıklarla geçirince ancak çam ağacını yapabildim.


Tarif içinde uzunca bir süre beklettim ama aslında çokda anlatılacak birşey yok. Elinizdeki kalıpla kesilebilecek herhangibi kurabiye tarifi ile 2 tane çam ağacı kesip sonra onuda ortadan ikiye bölmeniz yeterli. Ben bu kurabiyeden Pastacı Burcu'nun zencefilli kurabiye tarifini kullandım. Aslında bu tarz 3 boyutlu kurabiyeler için gingerbread tarifi dahada uygun olur diye düşünüyorum. (Ben halen denemesemde)











4 adet yarım kurabiyemizi ve birde altı için kare yada yuvarlak keseceğiniz kurabiyeyi pişiriyoruz. Tabii her ihtimale karşı
birkaç tanede yedek olarak kurabiye hazırlarsanız yapıştırma sırasında kırılmalara karşı elinizin altında bulunmuş olur. Daha sonra 8 tane yarım yeşil renkli çam ağacı kesiyoruz. Kurabiyelerin her iki tarafınada şeker hamurunu yapıştırıyoruz ve düz kısımlarına royal icing sürerek yapıştırıyoruz.
İyice kurudukdan sonra altına yapıştıracağımız kurabiyenin ortasınada icing sürüp dikkatlice üzerine koyuyoruz ve kurudukdan sonra şeker hamurundan minik hediye paketleriyle süslüyoruz.

19 Aralık 2007 Çarşamba

13 Aralık 2007 Perşembe

Bademli Biscotti


Kahvenizin yanına bir biscotti alırmısınız? Bir diğer adıda selanik gevreği olan bu tadı şimdiye kadar neden denemediğime hayıflandım durdum. Çocukluğumda beyaz fırından yediğim bu tadı özlemişim. Yanlış hatırlamıyorsam selanik gevreğinde fark olarak anason ve bilumum meyvelerde bulunuyordu.
Bu tarifi geçen yıl alıpda bir tarifini deneyip hüsrana uğradığım daha sonra rafda yerini alan Beyaz Mutfak kitabımdan yaptım. Kitapdaki tarifde bana garip gelen bir takım şeyler oldu örneğin karbonat miktarı 1.5 yemek kaşığı denmiş böyle birşeyi akla mantığa sığdıramadığımdan ben 1 çay kaşığı koydum.
Bundan sonra diğer çeşitlerinide denemeyi düşünüyorum. Özellikle ne zamandır Cafe Fernando Cenk'in kakaolu fındıklı biscottisinde gözüm var. En kısa sürede onuda deneyeceğim. Sanırım bu aralar biscotti'lere takılmış durumdayım geçtiğimiz ay boyuncada cupcakelere takılmıştım. Hatta resimini çektiğim yayınlamadığım yada resimini çekemeden bitip tükenen cupcake denemelerim oldukça fazla.
Gelelim tarifimize;
- 2 su brd. un (230 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat (Kitapda 1.5 yemek kaşığı verilmiş verdiğim ölçüde problem olmadı)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 60 gr margarin
- 1 su brd. (125 gr) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 40 gr kabuklu badem içi (Ben 60 gr kullandım)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı vaniya şekeri
Fırınımızı 180 dereyece getirelim. (Ben 260 derece birşey pişirmiştim onun ardından fırına soktum epey bir gevrek oldular o yüzden)
Bir kaba margarin, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyarak mikserle 5 dak. çırpalım. Ayrı bir kapda un, kabartma tozu, karbonat, tuz , büyük kırıklara ayrılmış kabuklu badem ve vanilyayı karıştırın. Yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpmadan karıştırın. Bu aşamada unu azar azar koysanız daha iyi olur kanaatındayım. Çünki her un markasına göre farklılık gösterir . Benim başıma geldiği gibi hamur sert bir kıvam alabilir. Benim bu aşamada Burçin'in biscotti'sinde kullandığı portakal suyunu aklıma geldi ve hamura 1 yemek kaşığı kadar portakal suyu ekleyerek yumuşattım. Daha sonra 6 cm çapında bir silindir haline getirdiğimiz hamuru fırın kağıdı üzerine koyup 30 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 0.5 cm kalınlığında dilimleyerek (benimkiler neredeyse 1 cm'e yakın oldu. İlk deneme acemiliğine veriyorum artık), dilimleri tepsiye diziyoruz ve 170 derecede 15 dk. daha pişiriyoruz. Fırında çıkartıp soğuyunca kahvemizi yada çayımızı alıp afiyetle yiyoruz.

4 Aralık 2007 Salı

İyiki doğdun bebeğim

1 Aralık Cumartesi günü oğluşum 3 yaşını doldurdu. E artık büyüyüncede ona güzel bir doğum günü partisi hazırlamak istedim. İlk defa dışarıda yaptık doğum gününü. Hemen hemen tüm arkadaşları vardı partisinde ve bu doğum günü gerçekten çok özel oldu. Çünki 3 arkadaş birlikte kutladık. 1 i Ege ile aynı gün 1 saat ara ile doğan İzmit'deki arkadaşımızdı. Diğeride Ege'den 1 gün önce doğan en yakın arkadaşlarından birisi . Eminim büyüdüklerindede bu yakın arkadaşlıklarını korurlar.
Tabiki pastalar ve kurabiyeler Şekerden Düşler'den olunca ben 1 haftadır koşturmaca içerisindeydim. Ziyaretlerimde bu yüzden aksadı. Hatta Esra içinde bende birşeyler yapmak isterdim ama buna bile fırsatım olmadı.
Ege'nin parti temasını belirlemekte çok zorlandım. Zor ama çok zevkliydi bu kısımı. Ne görse bunun pastasını istiyorum diye tutturdu. Dora, Mcqueen vs. vs. En sonunda onun epey bir süre takıntısı olan hazine sandığı ve gemilere hayranlığından birleştirip korsanlı ve hazineli bir temada anlaştık küçük beyle. Davetiyesini define haritası şeklinde hazırladım.













Misafirlerimize hediye etmek için altın renkli doğum günü şekerleri ve hazine sandığı şeklinde kurabiyeler hazırladım. Pastamızda Debbie Brown'un modeli olan kayıp hazine gemisi pastasıydı. Bu arada konusu gelmişken Debbie Brown Türkiyeye geliyor. Onun eğitimine katılmayı çok isterdim ama mümkün olmayacak sanırım.
Bu pastamızda altı 6 katdan oluşuyor ve içerisini vişneli çikolatalı yaptım. Tabiki servisi oldukça zor bir model ama dışarıda yapınca bununla ben uğraşmadım onlarda gayet güzel kesmislerdi. Bir tek üstüste o kadar ağırlık binince katlar iyice birbirine girmişti. Ama lezzet olarak böylesi çok daha güzeldi.

Kızlarımızın pastasındada prenses diye tutturduklarından en uygun uyuyan güzel pastasında karar kıldık. Yine onlar için pembiş ve lila doğum günü şekerleri , prenses elbisesi kurabiyeleri ve uyuyan güzel pastası hazırladım.









Kurabiyeleri royal icing ile süsledim. Hem pastada hem kurabiyelerde şeker hamuru fazla gelmesin diye. İyikide öyle yapmışım royal icingli kurabiyeler kıtır kıtır tadıyla çok da güzel oluyor. Kurabiyeler için 2 katlı strafor hazırladım ve çöpşişleri 2 boyda sapladım. Kenarlarındada beyaz bir tülle sardımki şık bir görüntü yaratsın.


Uyuyan güzeli ben çok sevdim . Pastayı her gören ne zaman uyanıcak bu deyip durdu :) Hatta pastanın sahiplerinden Buse defalarca Selda teyze niye uyanmıyor prenses dedi. Bu arada Sevgili Burcu'cuğum yani Buse'nin annesi yardımlarından dolayıda çok teşekkür ederim. Hamuru yoğurma ve saçları yapma işinde bana çok yardımcı oldu. Bu pastamızda muzlu çikolatalıydı.





Ayrıca şunuda anladımki palyaço çocuk partilerine çok büyük renk katıyor Ege bayıldı birde kedi olmak istiyormuş. (Aslında ben onu korsan şekline sokmak için elimden geleni yaptıysamda korsan bandanası ve göz bandı sadece 2-3 dk. tuttu.)Yüzü kedi şekline boyandıkdan sonra ortalıkda miyavlayarak dolaşdı durdu.












Related Posts with Thumbnails