Bu tarifi uzun zamandır yaparım sanki su böreği gibi oluyor. Geçen gün misafirlerim için yapmıştım fırından çıkar çıkmaz bir resimi çekip sizlerlede paylaşmak istedim. Dilimledikten sonra resim çekmeyi unutmuşum o yüzden bu estetik olmayan tepsi ile görüntü için şimdiden özür dilerim. Herkese afiyet olsun.
Yapılışı;
- 1 kg yufka
- 2 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
- 150 gr eritilmiş margarin
- 250 gr beyaz peynir
- yarım demet maydonoz
Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serelim üzerine eritilmiş margarini kaşıkla gezdirelim. Tekrar yufka ve yağ.. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peynir ile maydonozu serpiştirelim. Diğer yufkaların aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla kare kare dilimleyelim. Yumurtayı üzerine dökelim. 2 şişe maden suyunu üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yapılışı;
- 1 kg yufka
- 2 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
- 150 gr eritilmiş margarin
- 250 gr beyaz peynir
- yarım demet maydonoz
Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serelim üzerine eritilmiş margarini kaşıkla gezdirelim. Tekrar yufka ve yağ.. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peynir ile maydonozu serpiştirelim. Diğer yufkaların aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla kare kare dilimleyelim. Yumurtayı üzerine dökelim. 2 şişe maden suyunu üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder