4 Aralık 2007 Salı

İyiki doğdun bebeğim

1 Aralık Cumartesi günü oğluşum 3 yaşını doldurdu. E artık büyüyüncede ona güzel bir doğum günü partisi hazırlamak istedim. İlk defa dışarıda yaptık doğum gününü. Hemen hemen tüm arkadaşları vardı partisinde ve bu doğum günü gerçekten çok özel oldu. Çünki 3 arkadaş birlikte kutladık. 1 i Ege ile aynı gün 1 saat ara ile doğan İzmit'deki arkadaşımızdı. Diğeride Ege'den 1 gün önce doğan en yakın arkadaşlarından birisi . Eminim büyüdüklerindede bu yakın arkadaşlıklarını korurlar.
Tabiki pastalar ve kurabiyeler Şekerden Düşler'den olunca ben 1 haftadır koşturmaca içerisindeydim. Ziyaretlerimde bu yüzden aksadı. Hatta Esra içinde bende birşeyler yapmak isterdim ama buna bile fırsatım olmadı.
Ege'nin parti temasını belirlemekte çok zorlandım. Zor ama çok zevkliydi bu kısımı. Ne görse bunun pastasını istiyorum diye tutturdu. Dora, Mcqueen vs. vs. En sonunda onun epey bir süre takıntısı olan hazine sandığı ve gemilere hayranlığından birleştirip korsanlı ve hazineli bir temada anlaştık küçük beyle. Davetiyesini define haritası şeklinde hazırladım.













Misafirlerimize hediye etmek için altın renkli doğum günü şekerleri ve hazine sandığı şeklinde kurabiyeler hazırladım. Pastamızda Debbie Brown'un modeli olan kayıp hazine gemisi pastasıydı. Bu arada konusu gelmişken Debbie Brown Türkiyeye geliyor. Onun eğitimine katılmayı çok isterdim ama mümkün olmayacak sanırım.
Bu pastamızda altı 6 katdan oluşuyor ve içerisini vişneli çikolatalı yaptım. Tabiki servisi oldukça zor bir model ama dışarıda yapınca bununla ben uğraşmadım onlarda gayet güzel kesmislerdi. Bir tek üstüste o kadar ağırlık binince katlar iyice birbirine girmişti. Ama lezzet olarak böylesi çok daha güzeldi.

Kızlarımızın pastasındada prenses diye tutturduklarından en uygun uyuyan güzel pastasında karar kıldık. Yine onlar için pembiş ve lila doğum günü şekerleri , prenses elbisesi kurabiyeleri ve uyuyan güzel pastası hazırladım.









Kurabiyeleri royal icing ile süsledim. Hem pastada hem kurabiyelerde şeker hamuru fazla gelmesin diye. İyikide öyle yapmışım royal icingli kurabiyeler kıtır kıtır tadıyla çok da güzel oluyor. Kurabiyeler için 2 katlı strafor hazırladım ve çöpşişleri 2 boyda sapladım. Kenarlarındada beyaz bir tülle sardımki şık bir görüntü yaratsın.


Uyuyan güzeli ben çok sevdim . Pastayı her gören ne zaman uyanıcak bu deyip durdu :) Hatta pastanın sahiplerinden Buse defalarca Selda teyze niye uyanmıyor prenses dedi. Bu arada Sevgili Burcu'cuğum yani Buse'nin annesi yardımlarından dolayıda çok teşekkür ederim. Hamuru yoğurma ve saçları yapma işinde bana çok yardımcı oldu. Bu pastamızda muzlu çikolatalıydı.





Ayrıca şunuda anladımki palyaço çocuk partilerine çok büyük renk katıyor Ege bayıldı birde kedi olmak istiyormuş. (Aslında ben onu korsan şekline sokmak için elimden geleni yaptıysamda korsan bandanası ve göz bandı sadece 2-3 dk. tuttu.)Yüzü kedi şekline boyandıkdan sonra ortalıkda miyavlayarak dolaşdı durdu.












32 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Seldacım oğluşunun ve arkadaşlarının doğum günleri kutlu olsun, saglıklı mutlu nice yıllar dilerim..
Yüzlerinden gülücükler hiç eksik olmasın..:)
Canım pasta nefis olmuş! Çok beğendim, kubişler, oğlunun kostümü, herşey çok uyumlu...Ellerine sağlık!

Debbie Brown'un Türkiye'ye geleceğini ilk senden duyuyorum canım, keşke gidebilsen..Benimde burnumun dibine kadar Colette Peters geldi, hatta kursun vericeği yere gittik bilgiler aldık, ağzımın suları aka aka geri döndüm. Üstüne 1 bardak su içtim diyebilirim..Neyse dedim bir daha ki sefere...Canım umarım sen tanışma fırsatı bulabilirsin ama bulamazsan bile önemli değil!:) Herşey daha yeni başlıyor daha kimler gelir gider kim bilir değil mi?..
Öptm seni
Sevgilerle....:)

serinmavi dedi ki...

Miniklere mutluluk ve sağlık dolu yıllar dilerim.Öpüyorum şeker yanaklarından......eline sağlık canım...Sevgiler..........

masalmutfagi dedi ki...

Doğum gününüz kutlu olsun, oğluşuna sağlıklı mutlu yıllar dilerim canım.Pastaların harika ellerine sağlık,kurabiyelerde çok hoş...

Nurten dedi ki...

Seldacım her iki pastada çok güzel olmuş, ellerine sağlık :)...

Üç ufaklığın da doğum günleri kutlu olsun...

Unknown dedi ki...

Ayşeciğim çok teşekkürler.
Evet geliyor canım Şubat ayında pastamalzemeleri.com düzenliyor ama oldukçada pahalı belki başka zaman kısmet olur kimbilir :)
Oyacığım teşekkürler canım.
Ülviyeciğim çok teşekkür ederim canım.

Adsız dedi ki...

Minik Egenin dogum günü kutlu olsun.Dogum günü icin de hazirladiginiz pastalar harika olmus,ellerinize saglik.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım Ege'nin yeni yaşı kutlu olsun, Allah upuzun sağlıklı bir ömür versin.. Deddie Brown'a katılmayı çok isterdim ama gidiyorum malesef. Şansın varsa kaçırma derim, müthiş bir fırsta..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Şahane olmuş bayıldımmmm. Ellerine sağlık Selda'cığım. Özellikle hazine sandığı kurabiyeer ve gemi pasta beni benden aldı. Ağaç görünümünü gayet başarılı bir şekilde vermişsin tebrik ediyorum. Ege'ye nice güzel yaşlar diliyorum.

Pasta Cafe dedi ki...

Selda'cığım,
Oğlunun doğumgünü kutlu olsun. Mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim. Eminim pastasını da çok beğenmiştir :)))
Ellerine sağlık.
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Canım....Seni ve kuzunu yürekten kutlarım...Ne şanslı ki bu kadar hoş şeyler yapan annesi var..Sen de ne kadar şanslısın ki sağlıklı,sıhhatli evladın var.Nice güzel yaşlarınız olsun beraber.Tüm yaptıkların çok keyifli ve hoş...
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Selda'cim oglunun ve arkadaslarinin dogum gunlerini kutlar nice saglikli,uzun,mutlu ve basarili yillar diliyorum onlara.
Gercekten cok yorucu bir hafta gecirdigin, yaptigin pastalarin guzelliginden belli canim.Harika olmuslar ellerine saglik.
Sevgiler...

saniye dedi ki...

merhaba seldagcim nasilsiniz?oglunun gecmis dogum gununu kutluyorum uzun saglikli ve mutlu yilar diliyorum ...gorusmek uzere hosca kalin

Adsız dedi ki...

Seldacım , Ege'ye kocaman kocaman mutluluklar dolu nice yaşlar diliyorum..Partiniz çok neşeli geçmesinin yanısıra oldukça lezzet dolu geçmiş..Kurabiyeler , pastalar ve hediye şekerlerin hepsi birbirinden güzel..Ellerine kollarına sağlık !!

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Hayırlı yaşlar oğluşunla bırlıkte daha nıce mutlu yıllara.Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Selda,

oğlunaaa mutluuu nice nice yıllar...

hayatı boyunca umudun, mutluluğu bol olsun.

Yerim ben o minik korsanı :))

pastalar nefis olmuş.. Hele korsan gemisi :))

sıcacık sevgiler..

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Egeciğimin doğum günü kutlu olsun seninde ellerine sağlık canım,hepsi harika olmuş lezzetleri kimbilir nasıldı?herşey süper olmuş.Harikasın canım

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım Ege'nin doğum gününü kutluyorum.Sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.Pastalar mükemmel olmuş ellerine sağlık.sevgiler...

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Oğluşuna nice mutlu yaşlar olsun...Pastalarda çok güzel olmuş,ellerine sağlık....

ufukmutfakta dedi ki...

Selda pastalar, kurabiyeler, konsept uygulşamalar hepsi çok başarılı. Ellerine sağlık. Bu arada oğlunun ve diğer bıdıkların doğum günleri de kutlu olsun. Sevgilerimle....

İlknurundünyası dedi ki...

Nice mutlu senelere.inşallah sağlıkla ve sevdikleriyle...
Arkadaşım hayranım sana ne güzel olmuş ne harika pastalar,kurabiyeler onlar öyle
Eline ve emeğine sağlık

gülriz dedi ki...

Seldacığım minik kuzunun doğum günü kutlu olsun; umarım daha nice güzel doğum günleri kutlarsınız, sevgiyle, mutlulukla... Mamalar konusunda birşey söylemem gerek yok herhalde, her zamanki gibi şahaneler. Kocaman sevgiler

ss dedi ki...

SÜTLAÇ GÜNÜNE BUYURUN BAYANLAR DEĞİŞİK TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Her kadın sütlaç yapar ama herkesin tarifi kendine özeldir biz birlikte sütlaçın sırrını çözelim ve tabiki agız tadımıza en uygunu bulalım istiyorum.hadi varmısınız.

iletisim adresimiz
skosehan@mynet.com


DUYAN DUYMAYANA HABER VERSIN

Selcen Şenocak dedi ki...

Sağlıkla nice yaşlara, doğum gününüz kutlu olsun.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sağlıklı nice nice yıllar oğluşunla olur inşallah.
Sevgiler,

www.berrince.com

Tijen dedi ki...

Selda bu ne yakışıklı bir adam böyle! Yüzündeki mutluluk hiç eksilmesin.

Adsız dedi ki...

doğum gününüz kutlu olsun nice mutlu doğum günleri inşallah.
pastalarda harika olmuş ellerine sağlık canım.
öpüyorum görüşmek üzere

NiNo dedi ki...

nice mutlu yillara saglikli mutlu uzun omurler canim hersey super olmus

ayseyaman dedi ki...

Seldacim sayfamda ben soruna cevap verinceye kadar aylar gecer, hemen yazayim sana istedim..Canim Marshmallow ile haritayi da yaptim, ben cok kolay calisiyorum, hindi ailesi figurlerinide yine bu seker hamuru ile hazirladim, su an amerikada en cok tercih edilen seker hamurlarindan biri sanırım, umarım sende bir gün deneme fırsatı bulabilirsin..sevgiler canım

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selda ellerine sağlık pasta kurabiyeler ve tüm detaylar çok güzel :)) Mutlu yıllar Ege 'ye ...

pelince dedi ki...

Selda'cım yakışıklı oğluşunun yeni yaşı kutlu olsun.
Pastalar nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

selad hanım merhaba;
Açıkcası buna güzel bile denmez şahane bir çalışma olmuşşş.Bir sanat bu gerçekten şaşkınlıkla izledim açıkcası:) sevgiler
http://www.pastadunyam.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

ege bebek böyle bir annesi oldugu için çok sanslı(:
nice mutlu,birlikte yaşlara..

Related Posts with Thumbnails