1 Nisan 2008 Salı

İşte geldim burdayım :)

Merhabalar

Biliyorum çok uzun bir zaman oldu yazmayalı , artık ayda bir yazar olduğumu farkettim . Bu konudada çok suçluluk hissediyorum . Sanki sorumluluklarımı yerine getiremiyormuşum gibi geliyor ki şu sıralar öyle de. Sebebini bir türlü anlayamadığım bir düzensizlik içerisindeyim.
En son İstanbul'a gideceğimden bahsetmiştim 1 haftalığına İstanbul'a gittik . Önce kardeşimi istediler ve ardından 4-5 gün içerisinde nişanladık. Bir koşturmaca döndük ve ben toparlanıp , pasta siparişlerimiz halledene kadar anca bu günleri buldum. Yavaş yavaş bir düzen oturtmaya başladım. Önce mutfağımda sonra bilgisayarımda bir takım düzenlemeler yaptım. Umarım bundan sonra işlerim dahada kolaylaşır.
Herkesin yeni bir tarif yokmu dediğini duyar gibi oluyorum. Ama yeni tarifi bırakın yemek haricindede birşey yapamaz oldum. Daha önce buradan yazmamıştım oğluşum Şubatdan beri kreşe başladı ve tüm gün evde yok. Eşimde rejimde ve bende yaparsam tek başıma yemek zorunda kalacağımdan ve de vakitsizlikden sadece yapılanlara imrenerek bakmakla yetiniyorum.

Neyseki haftada bir gün kursa gidiyorumda orada farklı tarifler denendikçe tadıyorum. Aslında orada beğendiğim birkaç tarifide önümüzdeki günlerde deneyerek sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşte benim yaşamım böyle devam ederken; yoğunluğumun en büyük sebebi olan son pastalarımızı paylaşmak istiyorum. Her ne kadar yaparken büyük stresle yetişdi, yetişmedi, beğenilecekmi desekde. Sonuçlar her zaman yüzümüzü güldürdü.

Son 1 ayda farklı modeller istendikçe biz çok mutlu olduk umarım sizlerde beğenirsiniz. Bazı pastları yaparken bu sefer resim çekelimde adım adım anlatalım desekde pasta bittiğinde birde bakıyoruzki 2-3 kare ancak resimleyebilmişiz. O stresle 2 kişi olmamıza rağmen onu bile unutuyoruz. İnşallah bir gün geniş zamanda fotoğraflayabileceğimiz bir model olur.
Gelelim yaptıklarımızın hikayelerine;

Öncelikle kardeşimin söz ve nişanı için cupcakeler ve kurabiyeler hazırladık. Kardeşim sadelikden hoşlandığı için ona birşeyler beğendirmek benim için oldukça zor oldu. Cupcake modeli için Nilgün'ün daha önce yaptığı bu modelleri beğendi. Pastasınıda yapmayı çok arzu ederdim ama kendi mutfağımda olmayınca riske girmek istemedim.

Mert annesinden Batman pastası istediğinde birde pastanın üzerinde Batgirl olsun istemiş. Bu figürü okuldaki bir kız arkadaşına vericekmiş . Tabii yaşını düşününce zamane çocukları deyip bizede küçük beyin isteğini yerine getirmek düştü.


Bu pastada ilginç bir çalışma oldu. Üzerinde 2 farklı tema var. Çünkü 2 ayrı kişiye ortak yapılan bir pasta oldu. Birisinin mesleği büfecilik biriside grafiker olunca ne yapsak diye düşünürken iki farklı temayıda pastaya yerleştirelim dedik. Tavuk şişleri yaptıkdan sonra bizim bile ağzımız sulandı :)

Palyaçoları çok seven Rengin'in 2 yaş doğum gününde bu pastayı hazırladık.

Bu pastaya genel müdür pastası adını koyduk. Terfi eden bir bey için yapıldı bu pasta.


Debby Brown'un bir modelinden yola çıkılarak yapıldı bu pasta. 2 bayan ortak kutladıkları eşlerinin doğum günü için bu pastayı istedi bizden.

Rapunzel pastasını yapmakda çok zevkliydi nede olsa kız pastası heryeri rengarek çiçeklerle dolu . Birde doğum günü çocuğunun özel isteği prensesi aşağıda bekleyen bir prens olmasıydı :)
Arkasındada Figen'in yorumuyla bir zindan kapısı varki . Beni en çok güldüren kısımı o oldu :)

Bu pastayı minik bir prensesin 2. yaş günü için yaptık. Doğum gününü 2 defa kutlayacağı için ilk gün kutlamasında bu pastayı istedi annesi. Her iki pastasınıda Debby Brown modellerinden seçti.

Diğer kutlaması içinde Ponny'li bir pasta yaptık.

Kurabiyeleride çiçek sepeti olsun istediler.


Ekin adında prenses doğum gününü Winnie, Tiger ve İyor ile kutlamak istemiş bizde seve seve pastasını yaptık.
Bu yelkenli pastayıda bir bayan eşi için istedi bizden. Eşinin yelkenlisine benzetmeye çalıştık.


Bu sevimli çekirgelerde ne diyeceksiniz. Kendilerine çekirgeler grubu takan ve bayanlardan oluşan bir grubun bu ayki toplantılarında 5 kişinin doğum günü varmış ve bizden buna uygun bir pasta istediler. Çekirge bayanlar tef çalıp oynuyorlar. İçlerinden biriside hamile :) Bu çekirgeleri yapacağım diye çekirgenin anatomisinide öğrenmiş oldum :))


3 yaşına girecek bir prensese Barbie'li bir pasta yaptık.


Yine Debby'e ait bir model. Bir bey'e eşi tarafından süpriz olarak yaptırıldı.

Son kalan birkaç resimimizide ayrı bir post ile paylaşacağım. Bir sonraki konumuz Baby Shower kutlamaları için alternatifler..

Sevgiler..

27 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım tüm pastalar harikaaaa.Ellerine sağlık..sevgiler..

NiNo dedi ki...

canim neg uzel seyler yapmissin gene masallah sana nisaniniz da hayirli olsun ins

Unknown dedi ki...

Selda'cim hangi pastani oveyim bilemedim,hepsi birbirinden harika olmus. Bu kadar zamandir blogu guncelleyememenin hakli sebepleri varmis canim :)Ellerine saglik.

Sevgiler...

Doruk dedi ki...

Selda'cığım, Ebru'yla inceledik karar verdik, siz Figen'le süper bir ekip oldunuz. Pastalar şahaaanee!

uygarimizlahayat dedi ki...

Selammmm, çok mutlu oldummmmmmm, ilk defa İzmir'de bu işi yapan biriyle karşılaşıyorum çok mutlu oldum o yüzden, herşey harikaaaaaaaaa görünüyor, ellerinize sağlık, inş. ihtiyacımız olduğunda sipariş verebiliriz...sevgiyle kalın...

Unknown dedi ki...

Serpilciğim çok teşekkürler canım.
Nihancığım çok teşekkür ederiz Figen ile.
Nilgüncüğüm teşekkür ederiz. Senin gibi yetenekli arkadaşlarımızın böyle güzel sözleri tüm yorgunluklarımızı unutturyor. Umarım bundan sonra daha sık güncelleyebilirim.
Burcucum ve Ebrucum çook teşekkür ederiz. Sizin yorumunuz gerçekten çok önemliydi bizim için. İnşallah sizin gibi daha iyi seviyelerede gelebiliriz.
Uğurböceğimleafiyetle çok teşekkür ederim. Ziyaretenide çok sevindim her zaman beklerim :)
Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ve "Sen bu işte ustasın" demek istiyorum cevaben üstad :)) Harika :))
Selda'cım lokum hamur kaplama denemesi yapmaya değer nitelikteydi ;)
Sevgiler...

Pastanı Seç dedi ki...

Bunlar ne ya :)hepsine baktım yazdıktan sonra tekrar bakacağım

harikasın

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Seldaaa yine ben :))
Çikolatalı bezenin formülasyonundaki kıyılmış çikolata yerine ben damla çikolata kullanmıştım gözden tespitin bu kadarı :)) Vallahi bravo :))

masalmutfagi dedi ki...

Seldacığım ellerine sağlık bakmaya doyamadım valla..:))

Eya dedi ki...

Sevgili Selda...bir geldin pir geldin.Döktürmüşsün...harika,ellerines sağlık sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

Merhaba Seldacığım,
Fazla bakamıyorum bloglara bu aralar, Burcu bahsetti bir ziyaretine geleyim dedim :) Gerçekten çok muhteşem şeyler yapmışsınız, pastalar, modellemeler, fikirler ve ayrıntılar çok güzel.. Ellerinize sağlık canım.. Figen'i ve seni tebrik etmek istiyorum.. Çok güzel bir ikili oldunuz ve eminim birlikte daha bir sürü harika şey çıkaracaksınız ortaya :) Sevgiler..

gülriz dedi ki...

Seldacığım, buna bir geldin pir geldin mi denilir; ne denilir. Öncelikle kardeşine mutluluklar diliyorum, herşey gönlünce olur umarım. Pastalara gelince gerçekten ("gerçekten"in altını çiziyorum) şahaneler.

Batgirl'e bayıldım; çocukların bu yaratıcılıkları karşısında şapka çıkarıyorum; romantizmin doruğunda yaşıyorlar aşklarını :)))

Yelkenli için özel olarak birşeyler söylemek isterim: VURULDUM

Çekirgenin anatomisini öğrenmek de pek bir sevimli olmuştur herhalde :)))

Arayı açmadan, al pastalarını kolunun altına yine gel; olur mu? Kocaman sevgiler

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Valla hepsi süper,ellerinize sağlık...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım her bir pastanızı ayrı hayranlıkla inceledim. Bence siz artık pastanelere taş çıkartıyorsunuz ve yakında İzmir'de çok çok ünlü olacağınızdan hiç şüphem yok. Tüm çalışmalarınız parmak ısırtıyor. Sizlerle gurur duyuyorum, hepsi benim arkadaşım, dostum diyorum ve herkese anlatıyorum. Bu kadar azimle, beceriyle gelinen noktayı izliyorum da gerçekten takdire şayansınız.
Kızkardeşinin nişanını da tebrik etmek istiyorum, Allah tamamına erdirsin inşallah.
Tarif konusunda hiç canını sıkma. Verdiğin fotolar bin tane tarife bedel canım.
Öpüyorum,
Esra

ZeYNeP dedi ki...

Burcu'cum ve Ebru cummm sağolun güzellerim:) Desteginiz için de teşekkür ederiz, insallah gorusecegiz çok yakında..

Suzi teşekkür ederiz,

Esra cım cok sağol,ne guzel yazmıssın dusuncelerini , guzel ve destek veren sozlerine çok teşekkür ederim kendi adıma da..

sevgiler,
Figen Karavaş

pelince dedi ki...

Selda yaptığınız pastalar yine müthiş olmuş,ellerine sağlık..

Sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Selda güzel yorumların için çok teşekkürler, sayende senin bu harika blogunlada tanışmış oldum...Harika şeyler yapmışsın, tüm övgülerini bilmukabele iade ediyorum sana :)))
Çok ama çoookk enfes herşey, ellerin dert görmesin,
Sevgiler...

HULYA dedi ki...

Selda'cığım,
gerçekten de herbiri birbirinden güzel olmuş.Figen'in de senin de ellerine sağlık canım.Nişanınız hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah.Sevgiler

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Selda'cığımmm,

Aaa, hangisinden başlasam bilemedim, hepsi birbirinden güzel bunların:))) Ama en çok Rapunzel pastasını beğendim:))))

Ellerine sağlık canikom,

Sımsıcak sevgiler...

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım buluşma günümüz belli oldu 26 Nisan Cumartesi günü saat 14'de, yeri ben mail adresine atıyorum, öptüm canım bekliyorum ikinizi de, sevgiyle kal...

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Ferah Gülşen dedi ki...

Ya Selda yaptığın pastalara tekrar tekrar baktım. harikasınız. o kadar güzel olmuşlar ki ellerinize sağlık. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Livros e Revistas, I hope you enjoy. The address is http://livros-e-revistas.blogspot.com. A hug.

Pastanı Seç dedi ki...

ya canım ya yine kayboldun nerelerdesin?
yorumunu görünce sevindim valla

sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Seldacım yarın geliyorsunuz demi??? Yalnız bırakmayın beni orda :((( umarım bir aksilik olmaz ve gelirsiniz, çok istiyorum gelmenizi, öpüyorum sizi sevgiyle kalın canım...

Unknown dedi ki...

Burcu, Aylin, Ülviye, Zehra, Ebrucum ,Gülriz, Suzi, Esra, Pelin, Feyza, Hülya, Rapunzelim, Ferah,uğurböcüğüm
hepinizin yorumları öyle değerliki benim için tek tek cevaplamak isterdim epey listeyi uzatmışım. Toplu olarak çok ama çok teşekkür ederim. Öpüyorum herkesi

Related Posts with Thumbnails