18 Mayıs 2008 Pazar

Yeni Modeller

Sanırım yine epey meraklandırdım lafı fazla uzatmadan halen eklemediğim geçen ay yaptığımız modelleri ekliyorum. Halen düzenlenmeyi bekleyen Mayıs ayı çalışmalarımız var onlarıda 10 gün içerisinede düzenleyip eklemeyi düşünüyorum.


Bu pastayı Fenerbahçeli bir beyin doğum günü için hazırladık. Kendisi tüm vaktini tv başında maç izleyerek geçiriyormuş. Fenerbahçeli oğluda babasına eşlik ediyor.


Bu kurabiye buketini bir arkadaşım davetli olduğu doğum gününe giderken hediye etmek üzere istedi. Cıvıl cıvıl kurabiyeler olsun dedi. Bizde her rengi barındıran rengarenk bir buket hazırladık.

Sanırım Dora' yı sevmeyen çocuk yoktur. Ben bile oğlumla birlikte severek izliyorum.
Oğlumun arkadaşı Sıla'da 4. yaş doğumgününde Dora ve Boots'u pastasının üzerine görmek istemiş özellikle nehir de olsun istemiş. Bizde Dora pastasını büyük bir zevkle yaptık. Ama laf aramızda insan karekterleri çalışmak beni epey zorluyor. Birebir benzetemiyorum halen. Örneğin Boots gibi hayvan karekterlerinde çok sorun yaşamasamda. İnsan karakterlerinde en ufak bir kayma, gözlerinin büyüklüğü küçüklüğü gibi şeyler tamamen ifadeyi değiştiriyor. Bunun için daha çok çalışmam lazım çok.

Spiderman' e yeni boyut kazandırdık ve pastaya oturttuk. Hep yerlerde sürünecek değil ya :) Şaka bir yana bu modeli yanılmıyorsam bir çin yada japon pasta sitesinde görmüş ve kaydetmişiz . Bu model o kadar çok ilgi gördükü sürekli bu pastadan yapar olduk bu ara.

Gece Bahçesi pastasınıda yaparken çok eğlendik. Genelde 1-3 yaş arası çocukların çok severek izlediği bir çizgi film. Bende oğlum izlerken birkaç kez şahit olmuştum ama karekterleri yapmadan bir gün önce tüm detayları kaçırmamak için tekrar baştan sona izledim :) Upsy Daisy ve arkadaşlarını çok seven yine oğlumun arkadaşlarından Nisan'a yaptık bu pastayı daha sonrada 2 yaşında giren Yankı için çok ufak değişikliklerle yine bu modeli yaptık.


Balerin pastasını 7 yaşına giren Ece için yaptık. Etütdeki kutlaması için balerin temalı bir pasta istemiş bizde daha önceleri yabancı bir siteden arşivimize kayıt ettiğimiz bir modeli biraz kendimize göre şekillendirerek uyarladık.


Ece evdeki yapacağı doğum günü kutlaması içinde prenses pastası istemiş annesinden. Bizde yaşına uyabilecek böyle bir pasta hazırladık onun için.

Burçin Hn. annesinin doğum gününde onun en çok zevk aldığı şeylerden birisi olan Okey oyunlu bir pasta istedi bizden. Bizde annesini okey açmış ve herkesi masadan kaçırtmış olarak :)) yaptık.

Demet Hn.'ın ikizleri için istediği 1 yaş pastasında onların en çok sevdiği hayvanlarıda pastanın kenarlarına ekledik. Bu pasta bizim şimdiye kadar yaptığımız en büyük çalışmaydı diyebilirim. 25 kişilik pasta çok kez yaptık ama 30 kişilik ilk oluyor ve epeyde büyük geldi bize öncelikle dolaba sığdıramadık ve taşırken epey zorlandık :)

Kerem'in 3 yaş doğum gününde annesi çiftlik temalı bir pasta istedi bizden. Üzerindede en sevdiği hayvanların olmasını istedi. Bu pastanın modelinde Sevgili
Işıl'ın derslerinde yaptırdığı modelden ve Nilgün'ün yaptığı modelden faydalandık. Her ikisinde teşekkür ediyoruz.


Bu pastayı Koç burcu olan Naime Hn.'a yaptık. Kendisi burcuyla sürekli övündüğü için arkadaşları ona böyle bir süpriz hazırlamak istemiş bizde seve seve yaptık.

Bu pastanın sahibi Can'da 1 yaşına girerken Winnie ve arkadaşları ile birlikte pastasını üflemek istemiş. Bu pastada yine çok ilgi gören bir model oldu . Önümüzdeki hafta iki tane daha yapacağız bu modelden.


Şimdiki kızların gözdesi Winx club kızları. Dicle'de Stellayı çok seviyormuş. Bu pastayı uğurböcüğümün müdürünün kızı içi hazırladık. Bu sayede enerji dolu sesiyle Şerife ilede bol bol konuşma fırsatı bulup ,tanışmış olduk. İnşallah yüzyüzede görüşürüz biran önce. Bu pasta hakkında sorularımı cevaplayarak yardımını esirgemeyen Işıl'ada tekrar çok teşekkürler.

3 doğum günü çocuğunun birlikte kutlayacakları doğum günü partilerinde ortak bir pasta bulmak gerekiyordu. En sonunda anneleri hepsinin tuttuğu takımın ve sevdikleri futbolcuların formaları ile bir pasta olmasına karar verdiler bizede hayata geçirmek düştü.

Bu pastayıda dinozorları çok seven Batuhan için yaptık.

Manikür- pedikürcü bir bayana arkadaşları tarafından istenilen süpriz pasta. Pastayı ilk görenlerin tepkisi ayaklarınımı yıkıyor olsada aslında yerde oturan doğum günü olan bayan ve pedikür yapıyor :)

Bu pastayıda minik Ceylin için yaptık. Annesi o kadar kararlı ve istekleri net birisiki aylar öncesinden pastasının modelini
Coccolatın sayfasında görmüş ve bu pastayı yapabilirmisiniz dedi bize, bizde severek yaptık.


20 yorum:

zarpandit dedi ki...

ay ya cok guseller:)
bende olsam sizin gibi bi mükemmel:(
cok istiyorum bole pastalar süslemeler bayılıyorum hatta ama yok işte okulum var:(
benmi kimim:)?
en çatlak üyeniz cok cok yeni biri gokche:)

hanimis dedi ki...

Sizi ne kadar beğeni ve gururla takip ettiğimi biliyorsunuz. Pastaların hepsi çok güzel .Ama Stella ayrı bir hoşuma gitti, yorum yazmadan geçmek istemedim.. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Sevgili Gokche güzel yorumun için çok teşekkürler. Eminim sende fırsat bulduğunda yaparsın Öncelikli okulun tabiki.
Işılcığım senin düşüncelerini ve böyle güzel yorumlarını duymak bizi çok heyecanlandırıyor. Stellayı beğenmiş olmanada çok sevindim. Tarifin gerçekten çok işimize yaradı. Yoksa parça parça debellenip durucaktık :)

Pelin dedi ki...

Merhaba,
Hangisine bakacağımı şaşırdım.Çalışkanlığınızdan ve pastalarınızdan ötürü tebrik ederim.Yenilerini heyecanla bekliyorum:)

fidaneli dedi ki...

selda cım supersınız cnm... allah cok cok daha cok sıparısler nasıp etsın sıze kii, bız de yenı yenı modellerınızı görelım;)) bu yaz gelıyormusun cnm?

fidaneli dedi ki...

selda cım stella ıcın yardımına ıhtıyacım olacak.. hazıran da kızımın doğum gunu var ve benım kızımda tam anlamıyla bu karakterlerın muptelası... boyle bır pastaya bayılır;) eee nasıl yapılıyor pekı??

Figen Karavas dedi ki...

Işıl cım, Cok teşekkür ederiz canım.
Bize yardımlarını hiç esirgemiyorsun sağoalsın:)

Gokche,Pelin ve Fidaneli sizlere de cok teşekkür ederiz.

Yeni pastalarla tekrar gorusmek uzere,
Hepinize sevgiler,

Figen Karavaş

pelince dedi ki...

Selda hangi pastaya bakıcağımı inan şaşırdım,hepsi şahane olmuş.Ama manikürcüye bittim,pastalar yaratıcılık tanımıyor gerçekten.Hediyelik eşya gibi pasta sipariş ediliyor ve başarı ile altından kalkıyorsunuz.Canı gönülden tebrik ediyorum..
Başarılarınız ve siparişiniz daim olsun..
Çok öpüyorum..

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım benim hepsi harikaaaa görünüyor, gerçekten süper olmuş, yaratıcılıkta üzerinize yok, artık pasta dışında oyun gibi oldu bu yaaa muhteşemm şeyler çıkıyor ortaya, canımcım ben sizden haber bekliyorum görüşme için, ayrıca gelebilirseniz de 31 Mayıs cumartesi günü buluşacağız kısmetse, onunla ilgili bilgiyi de bloğumda yayınlayacağım, öpüyorum sizi kocamannnnn...

Tuğba dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
• Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
• Hanımlarla yapılan günlere
• Beş çayına gelen misafirlere
• Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


AYRICA :
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yagmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey
• adınızı
• sitenizin adresini
• dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
• tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım birbirinden güzel bu pastalar için ellerine sağlık...sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

Seldacım Figencim, pastalarınıza kaçtır bakıyorum ama bir yorum yazamamısım tüüüh bana! :)
Hepsi birbirinden güzel görünüyor..Bahsettiğin flickdeki o sayfayı biliyorum, her kimse nefis pastalar yapıyor, renkleri modelleri özellik çok güzel ama adı bir tufah benimde akılda hiç kalmıyor adres.
Ben favori pastamı seçemedim çünkü hepsi harika..:)
Ellerinize sağlık bayanlar..
sevgiler gönderiyorum..

Unknown dedi ki...

Pelin çok teşekkür ederiz. En kısa zamanda tekrar görüşmeyi diliyorum.

Fidancığım; geleceğim tabiki çünki bu yaz kardeşim evleniyor 10-15 gün orada olurum herhalde. Sanırım ben geldiğimdede sen doğum yapmış olursun. İnşallah görüşebiliriz.
Soruna gelince o resimi printerdan bastırıyorsun ve seçtiğin bir ana renk ile açtığın hamurun üzerinden hatlarını belirliyorsun. Yani şablon resimi hamurun üstüne koyup tüm hatların üzerinden geçiyorsun. Sonra belirlediğin hatları su ile sulandırdığın boya ile tek tek boyuyorsun.Biraz el oyalıyor ama sonuç güzel oluyor canım.
Pelincimm çok teşekkürler evet artık arkadaşlarımız aştı her seferinde nasıl bir model seçip arkadaşlarına hediye edecekler diye merakla bekliyoruz.
Şerifeciğim çok sağol canım . 31 MAyıs için inşallah katılabiliriz bana yeri özeldende bildirebilirsen çok sevinirim. Umarım bu sefer bir aksilik çıkmazsa tanışabiliriz.
Tuğba davetin için çok teşekkürler ama bu aralar yeni bir tarifler deneyecek hiç fırsat yaratamıyorum malesef sanırım bu etkinliğide kaçıracağım :(
Serpilciğim çok teşekkürler canım.
Ayşecim çok teşekkür ederiz evet o sitedeki şahıs gerçekten olayı aşmış ama bir çok figürdede mold kullanıyor diye kendimi avutuyorum :)Gerçekten modellemeleri çok güzel. Her zaman yorumlarını bekleriz canım. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Fıgen ve Selda,

kızlar sızı tebrık edıyorum.her bırı harıka.ınsallah ılk fırsatta yanınızda olacagım:)operım sızı.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canikommmm,

Yine enfess, yine hepsi birbirinden güzel, ne diyeeğimi bilemiyorum inan ki..

Ellerinize sağlık her ikinizin de,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

Adsız dedi ki...

bu kadar güzel pastalar için söylenecek söz yok. Elinize sağlık. Ben de şeker hamurunu denemek istiyorum ama bilmiyorum.
Benim adım akrepburcu58

Calimero Mutfakta dedi ki...

ufff.. super bu pastalar super.. ellerine saglik..
diger arkadaslarin bloglarinda izmir bulusmanizi gordum cok guzel gecmis.. insalalh bi dahakine ben de gelmek isterim.. sevgilerle..

Adsız dedi ki...

Experience an easier way of shopping for bespoke suits & shirts at Euro Tailors

Kenny Surtani

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba,

Pastaları hayranlıkla izliyorum, hepsi birbirinden güzel, balerinden gece bahçesine ve diğerleri...Hele gece bahçesideki ağaçların arkasından bakan kafalar süperrr...

Tekrardan ellerinize sağlık hakikaten hepsi de çok güzell ellerinize sağlık...

sevgiler,

Tijen dedi ki...

Selda tam şirine olmuş bunlar. Pek hoşlar.

Related Posts with Thumbnails