17 Haziran 2008 Salı

Çocuk Pastaları

Yine yazmayalı 1 ay oluyormuş neredeyse. Zaman ne çabuk akıp geçiyor hiç bu kadar uzattığımın farkında değildim . Oysaki son yazımda yeni resimleri hemen ekleyeceğimi yazmıştım.
Biz bu dönem içerisine birçok pasta sığdırdık. Çok yorulduğumuz günler oldu tabiki bu yorgunluk pastayı teslim edip sahibinin yorumlarını alınca unutulup gidiveriyor. Helede geri dönüşler olupda hem tadını hem görüntüsünü herkesin çok beğendiğini söylediklerinde değmeyin keyfimize oluyoruz . Lafı fazla uzatmadan yaptığımız bir çok pastadan çocuk kategorisindeki pastalarla başlayalım dedik. İlerleyen günlerde yetişkin pastaları ve kurabiyeleride sizlerle paylaşacağız.

Yukarıdaki pastanın modelini Loraine'in sitesinde gördüğümden beri çok beğenirdim. 1 yaş doğum günlerinde bence çok hoş ve cici bir model. Doğum günü anneside bu modeli seçince seve seve yaptık.

Sünger Bob tüm çocukların hatta büyüklerin bile severek izlediği bir kahraman hatta Ege kreşe başlayana kadar tüm bölümlerini tekrar tekrar izlemekden bana gına gelmişti. Bizden hiç istenmeyen bir modeldi şimdiye kadar ve Toprak sayesinde bu modelide sonunda yapmış olduk.



Şimdiki kızların gözdesi Winx Club kızlarından Bloom . Ben her ne kadar bu figürden hoşnut olmasamda umuyorum doğum günü çocuğu beğenmiştir. Bu tarz karekterler istendiği zaman beni bir gerginliktir alıyor. Daha öncede bahsetmişstim sanırım ince detaylar tüm mimikleri değiştiriyor ve bambaşka bir şey çıkıveriyor ortaya.


Scooby Doo ve arkadaşı (adını bilemiyorum malesef) Bu pastayıda Nehir için yaptık bu iki kahramanı çok sevdiği için anneside pastasında bu figürlerin olmasını istedi.

1 yaşına giren bir Ayça Nur için yaptık bu pastayıda bulutların üzerindeki daha önce yaptığımız pastayı biraz daha değiştirerek yaptık bu sefer. Bu pastayı minik Zeynep'in 1 yaş doğum günü için yaptık. Zeynep ailesine uğur getirmiş ve annesi pastasınında bir sürü uğur böcekleriyle dolu olmasını istedi.

Bu pasta aslında bir çocuk için yapılmadı yetişkin bir bayan için süpriz olarak istendi. Aynı zamanda çocuk pastaları kategorinede girebileceğini düşünerek araya karıştırdık :) Kendisi makyaj yapmayı çok seviyormuş. Sanırım bu model Carol Deacon'a ait bir modeldi.

Sonic ve Robot Nic pastasınıda Figen'in oğlu Ulus için yaptık. Aylardır Ulusun dilinden düşmeyen Sonic pastasını nasıl yapalım diye düşünürken 6 şeklinde olsun dedi Figen. Ulus birde Robot Nic olsun deyince böyle bir model çıkıverdi ortaya. Sonic figürü birkaç kez yapılmış ama Robot Nic'i seven yokmuş herhaldeki netde hiç figürüne rastlayamadık. İş başa düştü ve resime bakarak beni epeyce uğraştıran bir figür oldu. Sonicle bile bu kadar uğraşmadım diyebilirim.

Yine Loraine'e ait bir model. Gedizin annesi oğlunun 1 yaşına girdiği günlerde ilk adımlarınıda attığını ve bu pastanın tam onlara göre olduğunu söyledi bizde büyük bir zevkle yaptık.

Kaan'ın annesi oğlu için aylar öncesinden planladı böyle bir pasta Oks test kitabı istemişti bizden . Biz eklemelerle üzerine soruları çözerken Kaan'ın figürünü vede onun çok sevdiği basket topunuda ekledik. Umarız sınavıda iyi geçmiştir.

6 yaşındaki Zeynep giyinip makyaj yapmayı çok seviyormuş anneside onun için böyle bir pasta yapmamızı istedi bizden.

Shrek modeli beni hep korkutan bir model olmuştur yüzündeki mimikleri vermek oldukça zor . Gerçektende öyle oldu ve tam olarak shrek'e benzemesemde sanırım renginden kim olduğu anlaşılıyor :)


Bu pastayı korsan temalı bir parti için hazırladık aslında son 2 güne kadar korsan gemili ve çılgın korsan Jack ve lapacının olduğu bir pasta yapacakken doğum günü çocuğu fikrini değiştirdi ve böyle bir pasta istedi. Aynı zamanda aynı parti için hazırladığımız cupcakeler ve kurabiyeleri daha sonraki postlarda paylaşacağız.

Rengarenk cıvıl cıvıl pastayı 6 yaşına giren Cansu ve Bensu için yaptık. Pastanın özellikle kırmızı olmasını istediklerini üzerinde bolca kelebek ve arı olmasını istedikleri için bizede sadece uygulaması kalmıştı.

Bir sonraki postda cıvıl cıvıl cupcakelerle görüşmek üzere...

31 yorum:

Esra Kars dedi ki...

Selda'cım harikasınız valla birbirinden güzel pastalar yapmışsınız yine. En kısa zamanda diğerlerini ve cıvıl cıvıl cupcakeleride görürüz umarım. Öpüyorum seni ve Figen'i...

İlker Ergin dedi ki...

SELDA'CIM ELLERİNİZE SAĞLIK.HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL OLMUŞ.ÜSTELİK SHREK İÇİN KENDİNE HAKSIZLIK YAPMIŞSIN.BENCE SÜPER OLMUŞ.BOL PASTALI GÜNLER DİLİYORUM CANIM.SAĞLIKLA KALIN...

Delfina ; dedi ki...

Lorraine'nin figürlerinde ne kadar başarılısın Seldacım.Korsantemalı pastaya ise bayıldım.

Tebrikler,tebrikler...

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Esra cım ve İlker cim teşekkür ederim.
Shrek te cok eglendik zaten:)
Opüyorum sizleri,

Figen Karavaş

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Seldacığım harıkasın vallahı bende oğluma sbs lı pasta ısteyım barı teyzemızden.Kucak dolusu sevgıler canım..

HULYA dedi ki...

Selda'cığım,
yine birbirinden güzel pastalar yapmışsınız.Gruba yolladığın mailden cupcakelerin bir kısmını da görmüştüm zaten onlar da harikaydı Ellerine sağlık canım.Sevgiler:-))

uygarimizlahayat dedi ki...

Seldacımmm süper bu pastalar, ama uğurböcüklü pasta hepsinin güzelliğini sildi valla napayım, sempatim var biliyorsun, bayıldım yaaa harikaaa olmuş pasta, bende mutlaka uğurböcüklü pasta yaptıracağım size öpüyorum canım sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor.Arşivinize de baktım.Haftada 1 gün kursa gittiğinizi orada yapılanları yediğinizi yazmışsınız,ben de İzmir de oturuyorum ve mutfağa,pastalara çok meraklıyım.Acaba kursunuz nerde bana da bilgi verir misiniz?
İyi çalışmalar
İzmir'den
Gül Göktuna

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Selda'cığımmm,

Pastaların hepsi biribirinden güzel, şahane.. Çok başarılısınız çoookkk, denecek başka söz yok canımmmm...

Ellerinize sağlık, diğerilerini de sabırsızlıkla bekliyorum..

Sımsıcak sevgiler, öptümmm.....

Hülya dedi ki...

Herbiri birbirinden güzel pastalar için seni ve Figen'i yürekten kutlarım canım...
Yoğunluğunuzun bitmemesi dileğimle...

Unknown dedi ki...

Esracığım çok teşekkürler . Bu sefer hazırda bekliyor resimler birkaç gün içerisinde huzurlarınızda olucaklar :)
İlkercim çok teşekkür ederim canım . Aslında fenada olmadı ama gerçek shreke bakınca çokda benzemediği anlaşılıyor :)
Sevgili Delfina Loraine'in tarzını ve yaptıklarını çok beğeniyorum gereçekten uzun uzun incelemişimdir onun pastalarını. Benzetebilmek içinde o gördüğün figürlerle saatlerce uğraşıyorum . Eminim hızlıca yapılıp geçilse özen gösterilmese bu kadar benzemezdim. Bu arada senin yorumundan sonra bende baktımda gerçekten benzetebilmişim :)))
Özaycığım senin oğlun sbsyemi giriyor. Başarılar dilerim canım. E yapsın tabii teyzesi artık :)
Hülyacığım bir üst cümlede sana laf gitti ama :) teşekkürler canım.
Şerifeciğim vallahi ne yalan söyliyim yazıyı yazarken senden bahsetmeyi düşünüyordum bende nerde bir uğur böcüğü görsem aklıma geliveriyorsun. Öptüm canım
Didemciğim çok teşekkür ederiz canım . Az kaldı biraz meraklandıralım dedik :) bende izmirden sevgilerimi gönderiyorum canım
Hülyacığım çok teşekkür ederiz canım. Yoğunluğumuz biraz azaldı canım. Tüm pastacılar gibi bizde okulların kapanmasından etkilendik :)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Seldacığım harika pastalar çıkmış yine ortaya. Valla ayakta alkışlıyorum seni.

Sevgiler
Evren

Adsız dedi ki...

Yorumumda, gittiğiniz kursu sormuştum bir mahzuru yoksa öğrenebilir miyim?
(Yorumum gözden kaçtı herhalde)
İyi çalışmalar
İzmir'den
Gül Göktuna

zarpandit dedi ki...

uğuğböcüklüye aşık oldum bennnnnnnn :)
diğerleride rengarenk..
ya bana yontem söyleyin nolur bu yüzler nasıl böyl mukkemmel yapılıyor bu şeker hamuru ile:S

Unknown dedi ki...

Gül hanım kusura bakmayın gerçekten gözümden kaçmış. Benim gittiğim profesyonel bir kurs değildi Göztepe kız meslek lisesinin açmış olduğu pastacılık meslek edindirme kursuydu ama orada yaptıklarımız börek, poğaça kek gibi şeyler oldu . Benim öğrenebilceğim pek fazla birşey olmadı, edindiğimiz dostluklar ve birkaç püf noktası dışında. Şeker hamurlu pastalarıda kurs arkadaşlarıma ben gösterdim dersler sırasında. Şeker hamurlu pastalar hakkında birşeyler öğrenmek istiyorsanız bu kursların faydası olmaz size. Ayrıca bu kurslar okullar ile birlikte açılıp yine okullar kapanınca kapanıyor. Ayrıca isiminiz hiç yabancı gelmedi bana daha önce bir bankada çalıştınızmı acaba isim benzerliğimi?
Evrenciğim çok teşekkürler.
Gökçeciğim vallahi bunun pek bir yöntemi yok eline hamuru alıp oynamakla başla sen bir an önce. Zamanla kendi kendini geliştiriyorsun :) Teşekkürler güzel yorumun için.

Pastanı Seç dedi ki...

Canım ya yine hangisine bakacağımı şaşırdım hepsi birbiriden güzel olmuş ellerine sağlık:)

sevgiyle ...

Adsız dedi ki...

Evet sizin de simanız yabancı gelmedi bana (piknik fotoğrafınızı büyüterek bakmıştım) ben Egebank Yenigün Şubesi ve İktisat Bankası İzmir Şubesi'nde çalıştım.(her iki banka da tarih oldu ya neyse)
İyi çalışmalar
Gül Göktuna

Selcen Şenocak dedi ki...

Selda'cığım, ellerinize sağlık harikasınız valla modeller çok güzel olmuş :)

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Aylincim çok teşekkürler.
Gül Hn. tamam işte İktisat Bankası İzmir Şubesi. Benide bilgisayarlarınıza bakan Probilden Selda olarak çıkartabilirsiniz belki. Nereden nereye :) Hafızamında ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha farkettim :) Siz artık çalışmıyormusunuz? Ben 4 yıl önce işden ayrıldığımda İktisat Bankası yeni kapanmıştı sanırım. Sevgiler
Selcenciğim çok teşekkürler canım.

Adsız dedi ki...

Eşime de sizin fotoğrafınızı göstermiştim,bak bakalım tanıdık geliyor mu diye (o da bankacılık yaptığı için) ama tanıyamadı.Sonra ben sizin bilgisayar işiyle uğraştığınızı okudum tamam işte PROBİL firmasından dedim ve sizin, çantanızla bankaya gelişiniz gözümün önüne geldi.Gerçekten çok sevindim sizin de beni tanımanıza.Şu anda bu satırları yazarken kendi kendime de tebessüm ediyorum.
İkt.Bankası tasfiye olalı 6 sene oldu, bu arada ben de emekli oldum,şu anda eşimle beraber sigorta acenteliği yapıyorum,daha doğrusu ona yardımcılık yapıyorum.
Çok çok öpüyorum, oğlunuza da sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
İyi çalışmalar
Gül Göktuna

pelince dedi ki...

Selda canım pastalar harika olmuş..Çocukların sevdiği çizgi filmlerin hepsi pastalara aynen yansımış...

Emeğinize sağlık...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Pastaların hepsi birbirinden güzel olmuş.Figen'le birlikte gerçekten güzel bir ikili oluşturdunuz.Ellerinize sağlık...

Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

Süpersiniz valla Seldacım. Ellerinize sağlık

sevgiler

masalmutfagi dedi ki...

Seldacığım ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel bu pastaların..:)))

Adsız dedi ki...

canım hepsi birbirinden harika.emeğinize sağlık..http://nagice.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

_____@@__@_@@@_____
_____________@__@@_____@_____
____________@@_@__@_____@_____
___________@@@_____@@___@@@@@_____
__________@@@@______@@_@____@@_____
_________@@@@_______@@______@_@_____
_________@@@@_______@_______@_____
_________@@@@@_____@_______@_____
__________@@@@@____@______@_____
___________@@@@@@@______@_____
__@@@_________@@@@@_@_____
@@@@@@@________@@_____
_@@@@@@@_______@_____
__@@@@@@_______@@_____
___@@_____@_____@_____
____@______@____@_____@_@@_____
_______@@@@_@__@@_@_@@@@@_____
_____@@@@@@_@_@@__@@@@@@@_____
____@@@@@@@__@@______@@@@@_____
____@@@@@_____@_________@@@_____
____@@_________@__________@_____
_____@_________@_____
_______________@_____
____________@_@_____
_____________@@_@_____
______________@@_____
______________@_____

Hayırlı kandiller dilerim ....

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmmm,

Sımsıcak kutlaman için çok teşekkür ederim, umarım hepimizin yeni yaşları güzelliklerle gelir.. Benim bu yaşımın en büyük armağanı Hansel ve Gretel ekibi:))

Kocaman öpüyorum seni canikom.....

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Merhaba Selda Hanım,

Pastalarınız çok güzeller. Ben en çok bebek pastalarındaki bulutları nasıl yaptığınızı çok merak ediyorum. Bulutlar içerisindeki bebekler öyle güzel görünüyorlar ki. Özel bir tekniği var acaba.

Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
Zülbiye Hn. bulut görüntüsünü royal icing ile yapıyorum geniş uçlu duy ile sıkıyorum bir süre sonra kuruyorlar ve formlarını bozmuyorlar.

tatlimatli dedi ki...

Ellerinize sağlık pastalar harika, özellikle insan figürlerinize bayıldım. Bu arada benim bir sorum olacak, katlı pastalarda çöp işimi kullanıyorsunuz hepsine ayrı taban koyarak, yoksa plastik destek çubuklarımı.

Başarılarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir site, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...

Related Posts with Thumbnails