14 Aralık 2010 Salı

Ege'nin 6. doğum günü partisi


Yıllar geçip gidiyor oğlumun doğum günü'nü yazdığım 5. post oldu bile. Bu işe ilk girişim Ege'nin 2. doğum günü için internetde farklı arayışlara girmemle başlamıştı. Her doğum günü öncesi bizim evi 1 ay öncesinden heyecan sarıyor. Oğlumda annesinin mesleğinden dolayı parti insanı olup çıkıverdi. 3 senedir bütün detaylara birlikte karar veriyoruz. Bu sene biraz daha fazla özendim sanırım. Elimden gelebilenleri yapmaya çalıştım. Bu yıl ilk olarak anaokulunda doğum gününü yaptık ama ona annelerin bile girişine izin verilmediğinden bir pasta ve kurabiye şeklinde öğretmenimizin ellerine teslim ettim. 2. doğum günü her yıl olduğu gibi oyun grubumuz ve kendi yaşıtı bebeklikden beri birlikte olduğu arkadaşlarıylaydı. Geçen yıldan deneyimli olduğum için çocukların daha rahat hareket edebilmesi adına dışarıda kutlama yapmaya karar verdik.

Partimizin teması Oyuncak Hikayesi olarak başlamışken son 2 hafta kala küçük beyimiz temayı korsan partisi şekline çeviriverdi. Bu aralar organizasyon işinede bulaştığım için sürekli araştırmalar halindeyim . Oyuncak hikayesi hakkında birçok alışverişimizi menümüzü vs. oluşturmuşken 2 hafta kala herşeyi baştan planlamam gerekti . Çocukların ikramları için korsan büfesi hazırladım.
Korsan büfemizde yer alanların bir kısımı yukarıdaki fotoğrafda gördükleriniz.

Minik çikolatalara korsan temalı etiket tasarladım ve üzerinde Ege 6 yaşında yazıyordu ama kavanozun içindekileri fotoğraflamayı unutmuşum :)



Korsan gemisi sandviçlerimiz

İyi ki doğdun Ege banner'ı benim tasarladığım ilk banner.

Masamızın birbaşka açıdan görünüşü.
Kapış kapış giden kuru kafa pop kekler
Ev yapımı limonatalarımızı 330ml lik su şişelerine doldurdum ve üzerlerine yine aynı temada etiket tasarladım.
Sandiviçlerimizin bir başka açıdan görünüşü.
Karamelli mısır külahlarımız için aynı temada külahlar ve stand hazırladım.


Ispanaklı tartöletler anneler için hazırlandı. Şu aralar firma organizasyonları için en sık yaptığımız tuzlulardan hem tek lokmalık olduğu için hemde çok lezzetli olduğu için İlker ciğimede çok teşekkür ediyorum beni bu lezzetle tanıştırdığından dolayı.
Bir çok ikramı foroğraflamamışım o telaş içerisinde hatta pastamızın bile fotoğrafını tek olarak çekmemişim. Fikir olsun diye menümüzü yazıyorum.
Çocuklar için;
1- Karamelli mısır külahları
2- Kuru kafa pop kekler
3-Bonibonlu choclate chip cookies
4-Korsan gemisi sandiviçleri
5- Ev yapımı limonata
Anneler için;
1- Peynirli milföy külahları
2- Ispanaklı minik tartöletler
3- Peynirli poğaçalar
4-Mercimekli köfte
5- Yoğurtlu kereviz salatası (Nilaycığım getirdi)
6- Patlıcan salatası, Şakşuka, haydari(Cafe Browninin sahibi Sedacığımın getirdiği soğuk mezeler)
ve tabi ki korsan haritası pasta
Aslında daha cupcake hazırlamayı düşünüyordum ama hem siparişlerim hemde tüm hazırlıkları eksiksiz yapiyim derken onları yetiştiremedim :( Cupcakler için hazırladığım picklerde diğer ikramları renklendirdi.
Bir doğum gününü daha atlatıp oğlumu mutlu edebildiğim için kuş gibi hafiflemiş durumdayım :) Ege bir dahaki partisini planlamaya şimdiden başladı bile :) Aşağıda partimizden bir kaç kareyi sizlerle paylaşıyorum...
Sevgiler..
Davet ettiğimiz çocuklara Ege'ninde ufak hediyeleri vardı ayrıca fotoğraflamamışım ama korsan partisi yapmak isteyenlere fikir olsun diye yazmak istedim. Yukarıdaki fotoğrafdaki korsan dürbünleri , temamıza uygun kırmızı beyaz puantiyeli bandanalar , korsan altını çikolatalar, Korsan temalı ozmo hoppolar (Tesadüf eseri Metro'da buldum.)

Korsan kanca hazine sandığını açarken :)


İşte benim en güzel hediyem :)

Minik korsanlar korsan animatör abilerinin ilizyon gösterisini izlerken...


7 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Seldacığım Ege'nin doğum gününü kutluyor ,nice yaşlar diliyorum.
Partiniz tek kelime ile belliki harika geçmiş.Benim bile çocuk olasım olasım geldi.
Sevgiler.

pie kurabiye dedi ki...

Ege şanslı bir çocuk.Çok da tatlı maaşallah.Nice nice yaşlara.Ellerine sağlık hepsi şahane.

Zehra Gürgen dedi ki...

Ege'ciğim çok şanslı böyle pastacı bir anneye sahip!
Konsept harika,bu sene benim kızımda kaptan kanca ve korsan gemisi istemişti doğumgününde.son anda değilştirdi o da fikrini.Birden perilerden korsanlara kaydı olay ..
Küçük ve yakışıklı korsanımıza nice güzel yaşlara !!

İlker Ergin dedi ki...

şekerim,çok yakışıklı bir korsan tarafından esir alınmışsın,geleyimmi kurtarmaya:))))canım arkadaşım,nice nice sağlıklı mutlu yaşları olsun Ege'ciğinin..ikinizide çok çok çok öpüyoruzzzzzzzzzzz...
Ela,Efe,İlker Ergin

Fatma dedi ki...

Çok güzel bir doğum günü partisi. Her ayrıntı düşünülmüş. Kutlarım. Oğlunuza da sağlıklı mutlu bir ömür dilerim:)

Unknown dedi ki...

Goncacım çok teşekkür ederiz. Vallahi ne yalan söyliyim bende kendimi çocuk gibi hissettim herşey onlar için düşünüldü ve çok da güzel geçti :)
Petekcim çok teşekkür ederim Ege adınada çok teşekkürler.
Zehracığım çok teşekkürler canım. Derinde çok şanslı onlarda biliyorlarki anneleri ne isteseler yerine getirecek şanslarını sonunda kadar kullanıyorlar. Herhalde korsan partisi isteyen sayılı kız çocuğundandır Derin 'de :)
İlkercim gel gel bir korsandır gidiyor bizim evde havasından kurtulamadık hala :) Bizde öpüyoruz sizi.
Fadiş Hn.çok teşekkür ederim oğlum adınada. Bu sayede blogunuzuda keşfetmiş oldum sanırım Carte D'or etkinliğinin sonunda tanışmıştık Tireden geldiğinizi söylemiştiniz değil mi? Fotoğraflardan tanıdım :)

Esma Ercengiz dedi ki...

Seldacım Ege'nin doğumgünü partisine bayıldım. Herşey kusursuz görünüyor. Tebrikler..
Seni tanıdığım için çok mutlu oldum. Umarım daha uzun sohbet etme şansımız olur. Sevgiler..
NOt:Bu arada bende de var bir Ege. Benim ki Murat Ege :) 11 yaşında..

Related Posts with Thumbnails