Bu pastaları eltim Hande ile birlikte oğlu deniz gözlü Mert için hazırladık. 2 gecemiz mutfakda geçti ama 2 kişi çalışmakda çok güzelmiş. Ayrıca sonuçtada herkesin beğenisini almak yetiyor tüm yorgunluk unutuluyor. Gece yaptık diyorum çünki buralarda gündüzleri biz bile erimek üzereyiz güneş battıkdan sonra ancak başlayabildik işlere. Önce bir pastamı yapsak 17 kişiye nasıl yettiririz diye düşünürken, sonra acaba 2 katlı bir spiderman pastasımı yapalım dedik. Zaten ilk pasta kesinlikle Spidermanli olucaktı. 2. yide pasta sahibine bırakalım dedik ve benim katalog gibi kullandığım kitapları karıştırmaya başladık. O mu olsun bu mu olsun diye seçerken Carol Deaconun kitabındaki fanatik pastasına vuruldu Mertcik. Fenerbahçe fanatiğide olunca bu pastayı Sarı laciverte uyarlayalım dedik .
2 pastadada aynı kremayı kullandık ama pandispanyaları farklı olsun dedik. Spiderman'li pastada Sevgili Burcu'nun bol çikolatalı pandispanyasını yaptık. Gerçekten harika bir lezzetdi özelliklede benim gibi çikolata delisi olanlar için süper bir pandispanya.
Diğer pastada Emel Başdoğanın meşhur ıslak pandispanyasını yaptık. Kitapdakine göre yarım ölçüleriyle;
-6 yumurta
-170 gr toz şeker
- Yarım çay bardağı portakal suyu
-112 gr un
- 50 gr kakao
Yapılışı; Yumurtanın akları ve beyazları ayrılır. Aklar şekerin yarısı ile iyice köpürüm bıçakla kesildiğinde ikiye ayrılacak kıvama gelene kadar çırpılır. Sarılarıda şekerin diğer yarısı ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır. Portakal suyu eklenerek karıştırılır. Daha sonra her iki karışımda birleştirilerek elenmiş un ve kakaoda katılarak spatula ile yumurtalar söndürülmeden karıştırılır.
Kremamız içinde yine aynı kitapda ve aynı tarifde kullanılan vanilyalı krema tarifini kullandık.
-225 gr toz şeker
-75 gr nişasta
-15 gr un
-750 ml süt
-2 yumurta
-Vanilya
-1 sb krema
Yapılışı;
Tozşeker, un ve nişasta tencerede karıştırılarak süte yedirilerek karıştırılır.Yumurtalar içerisine kırılarak iyice karıştırılır. Tencere ateşe oturtulur sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşden alınır vanilya eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krema eklenerek karıştırılır.
Pastaların içerisinde ananas ve beyaz çikolata parçaları kullandık. Bulabilseydik bademde koyma düşüncesindeydik ama yazlık beldelerde badem bulunmadığını görmüş olduk böylece.
2 pastadada aynı kremayı kullandık ama pandispanyaları farklı olsun dedik. Spiderman'li pastada Sevgili Burcu'nun bol çikolatalı pandispanyasını yaptık. Gerçekten harika bir lezzetdi özelliklede benim gibi çikolata delisi olanlar için süper bir pandispanya.
Diğer pastada Emel Başdoğanın meşhur ıslak pandispanyasını yaptık. Kitapdakine göre yarım ölçüleriyle;
-6 yumurta
-170 gr toz şeker
- Yarım çay bardağı portakal suyu
-112 gr un
- 50 gr kakao
Yapılışı; Yumurtanın akları ve beyazları ayrılır. Aklar şekerin yarısı ile iyice köpürüm bıçakla kesildiğinde ikiye ayrılacak kıvama gelene kadar çırpılır. Sarılarıda şekerin diğer yarısı ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır. Portakal suyu eklenerek karıştırılır. Daha sonra her iki karışımda birleştirilerek elenmiş un ve kakaoda katılarak spatula ile yumurtalar söndürülmeden karıştırılır.
Kremamız içinde yine aynı kitapda ve aynı tarifde kullanılan vanilyalı krema tarifini kullandık.
-225 gr toz şeker
-75 gr nişasta
-15 gr un
-750 ml süt
-2 yumurta
-Vanilya
-1 sb krema
Yapılışı;
Tozşeker, un ve nişasta tencerede karıştırılarak süte yedirilerek karıştırılır.Yumurtalar içerisine kırılarak iyice karıştırılır. Tencere ateşe oturtulur sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşden alınır vanilya eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krema eklenerek karıştırılır.
Pastaların içerisinde ananas ve beyaz çikolata parçaları kullandık. Bulabilseydik bademde koyma düşüncesindeydik ama yazlık beldelerde badem bulunmadığını görmüş olduk böylece.
18 yorum:
SELAMLAR SELDA HANIM;
PASTALARIN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK BENDE BU İŞE MERAK SARDIM AMA BAZI MALZEMELERİM EKSİK GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE HOŞÇAKALIN
BEN AZİZE
http://lezzetlilerim.blogspot.com
http://zxc654.blogcu.com
Mert'in doğum günü kutlu olsun. Paşalar gibi çift pastayla hem de böylesi güzel iki pastayla yeniyaşına girmiş ;)) Lezzetleri de pek çoğumuz gibi benim de en favori pandispanyalarımdan hem de mm:)) Ellerine Sağlık Selda şahaneler çıkmış yine ortaya
Sevgiler...
Selda'cığım ellerine sağlık iki pastada her zamanki pastaların gibi süper olmuş. Mert'de mutlu yıllar, sevgilerimle tekrar ellerine sağlık canım...
Selda'cığım bu sıcaklarda böyle 2 pasta çıkaran altileri ben can-ı yürekten kutlamak isterim...
Elleriniz dert görmesin veee İyi ki doğdun Mert...
seldacım ellerıne saglık cok sık duruyorlar...emel hanımın pand.yarıyarıya yaptım yazmıssın acaba kac cm.lık kalıb kullandın canım?sevgılerle
Azize hn, Teşekkür ederim. Sizede yeni hobinizde başarılar dilerim. Bir bulaştımı insan vazgeçemiyor.
Burcucum çok teşekkürler. Bende aynı düşüncedeyim ikiside bir harika.
Almulacım çok teşekkürler.
Hülyacım çok teşekkürler eltim adınada. Gerçekten çok zorlandık. Klimada yoktu belki olsaydı işimiz daha kolay olabilirdi.
Salihacım haklısın kalıp ölçülerini yazmayı unutmuşum. Aslında her ikisinide 20 cm'lik kalıp ile yapıcaktık. Ama ilk Burcunun tarifini yapınca pandispanya hemen soğumadı. Bizde Emel Başdoğanın pandispanyası için 22 cmlik kalıp kullandık. Çok fazla kabarmadı ama kremalayınca normal ölçülere geldi.
Sevgiler
Seldacim,
Ne kadar guzel olmus pastalarin. Ellerine saglik. Uzun suredir ben de yapmiyordum pasta nasil canim cekti anlatamam. Ellerine saglik canim. Sevgiler
Paşa nızın doğum gunu kutluolsun..
Pastalarda harikaaaa olmuslar walla ellerinize sağlık.. Bu arada bana takıldığım zorlandığım yerlerde yardımcı olurmusun?? mesela pandıspanya tarıflerıne rastlayamadım. En cok kullandığın tarıfı bana verebılırmısın?
sevgiler
fidan
Seldacığım ellerine sağlık. Sana ne diyeceğimi bilemiyorum, saygıyla şapka çıkarıyorum karşında. Bu havada pasta yapmak, hem de şeker hamurlu pasta yapmak, hem de 2 tane şeker hamurlu pasta yapmak.... Bravo, bravo!!! Sevgiler canım
mertı kutlarım pastası sahane olmus ellerıne saglık
Nükhetcim çok teşekkürler. Vallahi fazla ara verip bizi o güzel pastalarını seyretmekden mahrum bırakma.
Fidancım teşekkürler. Ben bu aralar her pastada farklı denemeye çalışıyorum. Özellikle bu pastalardaki pandispanyalar bence süper. Ama Emel hn'ınkinde biraz risk var. Kabartma tozu olmadığından yumurtaların kıvamını iyi tutturmak gerek birde söndürmeden karıştırabilmek. Yaptıkça alışıyor elin.
Gülrizcim bu güzel sözlerin için çok teşekkürler. Vallahi sanırım ben bu işe fena gönül verdim sıcak bile yıldıramıyor beni.
Filiz çok teşekkürler.
Sevgiler
Selda'cığım ellerine sağlık. İki pasta da çok güzel olmuş. Doğum gününde böyle iki güzel pastası olduğu için Mert çok şanslıymış ayrıca. Nice yaşlar olsun.
Sevgiler,
Seldacım her iki pastada harika görünüyor..İkinizinde ellerine sağlık.
Özellikle şu fenerbahçeli veledin nasıl bu kadar parlak durduğunu çok merakkk ediyorummmm ??!!!
SELAMLAR SELDA HANIM:
PASTAMI BEYENMENİZE SEVİNDİM. ÜZERİNDEKİ İSE AHUDUDU JÖLESİ. TADI ÇOK NEFİS. TAVSİYE EDERİM PASTALARADA ÇOK YAKIŞIYOR. SEVGİLER
Seldacığım sen bu pasta işini aldın götürdün imrenerek bakyorum yaptıklarına ikiside birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık canım
Burçincim teşekkürler canım.
Burçincim(pastarda)Parlak durması tamamen sıcaklıkdan :) biraz daha dursa erirdi sanırım :)Çok teşekkürler.
Azize hn teşekkürler cevabınız için şeker hamurunu eritmiyormu peki merak ettim şimdi.
Sedacım çok teşekkürler canım nacizane yapmaya çalışıyorum işte. Seninde kremalı pastaların harika oluyor.
Sevgiler..
Selda gittikçe daha da muhteşem şeyler çıkıyor elinden, çok güzel olmuşlar çok..
Esracım çok teşekkürler.
Yorum Gönder