15 Temmuz 2007 Pazar

Çıtır Tavuklar

Başlıkda çıtır tavuk yazdım ama aslında dışı çıtır içi yumuşacık harika bir tad. Bu tarifi eşimin dalış partneri ve akrabası Sevgili Ali'den öğrendik. Kendisi harika yemekler yapıyormuş. Ben şimdiye kadar açtığı börekler ve çiğ köfteleri hayranlıkla yeme şansı elde ettim. Bu tarifide eşim onun elinden yedikten sonra herkese ballandıra ballandıra anlatınca benimde evde yapmam farz oldu. Bence sizde bir an önce deneyin. Özellikle tavuk göğsü kuru olduğu için yemek istemeyenlere iyi bir alternatif.
Malzemeler:
1 kg bonfile tavuk göğsü
1 tane yumurta
1 şişe maden suyu
Kimyon, köri, kekik, nane, tuz ve karabiber
Kızartmak için yağ ve galeta unuEn son yaptığımda 9 kişi için ara sıcak olarak yapmıştım. Ana yemek olduğunda 4 kişiyi rahatça doyurabilir. Yanındada garnitür veya patates püresi olabilir.
Yapılışı:



Öncelikle göğüs bonfileler kibrit çöpü gibi ince ince dilimlenir.








Daha sonra yumurta ve istediğiniz miktarda köri, kimyon, kekik (Bunlar çok tutulursa tadı çok daha güzel olur.) Nane, tuz, karabiber bir yerde çırpılarak tavukların üzerine dökülür. En üstede 1 şişe maden suyu dökülür ve karıştırılır.







Maden suyu döküldükten sonra bu görüntü oluşuyor ve bu şekilde 5-6 saat bekletmek gerekiyor. Ben genelde akşam yapıcaksam sabahdan bu sosa yatırmayı tercih ediyorum. Ne kadar uzun süre bekletilirse tavuklar o kadar yumuşuyor.
Daha sonra her bir parça suyu süzülerek galeta ununa bulanarak kızartılıyor.

19 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selda hemmen print aldım çok şık ve lezzetli bir tavuk sunumu paylaşımın için teşekkürler
Ellerine Sağlık

Yemekbahane dedi ki...

Seldacım,

Siteminde haklısın gerçekten.Uzun zamandır şöyle bir ziyaret turuna çıkmamışım.Bu tavuklara bayıldım, hemen yapmam lazım...

Sevgiler
Müge

pecete dedi ki...

Selda, bunlar KFC'dekilerden mi?

gülriz dedi ki...

Seldacığım ellerine sağlık. Ben bayılırım tavuğun göğsüne, ne güzel de olur çıtır çıtır değil mi? Deneyeceğim en kısa zamanda. Sevgiler kocaman

lezzetlilerim dedi ki...

SELAM CANIM TAVUKLARIN ÇITIR ÇITIR ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
AZİZE

eho dedi ki...

cok super gorunuyor ben hep cok kuru oldugu ıcın sevmezdım ama denıcem bunu...

Unknown dedi ki...

Selda hanım merhaba bende bunu benzerini yapmıştım sitemde tarifi var ama benim tarifimde maden suyu yoktu böylede yapmayı deneyeceğim ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Seldacım , kesinlikle haklısın!!Bende tavuğu haşlanmış sevmeyenlerdenim..Tarif muhteşem gözüküyor..Çıktısını bende aldım hemen :) İlk fırsatta deneyip yorum yazacağım..Ellerine sağlık

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık sevgiler...

Unknown dedi ki...

Burcucum teşekkürler umarım beğenirsinde düşüncelerini bekliyorum.
Mügecim hoşgeldin daha sık beklerim. Seninde düşüncelerini bekliyorum.
Ayşemcim vallahi onun için bir yorum yapamacağım çünki hiç gitmedim Kentucky fread chickena. Ama çok güzeller emin ol.
Teşekkürler Gülriz. Umarım memnun kalırsın.
Teşekkürler Azize
Eho, bende aynı şeyi düşünürüm boğazıma düğümlenmesi hiç hoşuma gitmez
Teşekkürler Zerrin hn. Umarım bu halinide beğenirsiniz.
Burçincim bekliyorum yorumunu.
Almulacım çok teşekkürler.

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım çok lezzetli olduklarına eminim, ellerine sağlık.Gögüs eti sağlıklı olduğu kadar da lezzetsizdir ama buna da sayende çözüm bulduk.
sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım çok güzel ve farklı bir sunum. Çıtır çıtır yemek istedim şimdi. Ellerine sağlık. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Merhaba Selda Hanım,
çıtır tavukları denedim. Muhteşem oldu, teşekkürler. Tam damak tadımıza uygun bi lezzet. Bundan sonra klasikler arasına girdi. Bunu tarifi ızgarada deneyebilir miyiz?

Hatice

Unknown dedi ki...

Serpilcim ve Burçincim çok teşekkürler afiyet olsun.
Hatice hn denemenize ve memnun kalmanıza çok sevindim. Ben ızgarada hiç denemedim biraz sulu bir harcı olduğu için mangalı söndürürür herhalde belki elektrikli ızgarada olabilir ama galeta unu bulanmaz sanırım o zaman peçete ile belki suyu aldırılarak olabilir. Denerseniz benide bilgilendirirseniz sevinirim. Sevgiler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Canım neler neler döktürmüşsün ben yokken... Hepsi birbirinden harika.. Bu tavuğu kesin yapmalıyım keşke sabah baksaymışım şimdi hazırlıyor olurdum. Paylaşımın için sağol canım.
Öptüm,
Esra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Tarifi almaya geldim, tavuklarım dünden hazırdı zaten, şimdi sosa yatırıyorum :)

Unknown dedi ki...

Esracım hoşgeldin vallahi gözlerim yollarda kaldı umarım güzel bir tatil geçirmişsinizdir.
Yemek hakkındada kolay gelsin. İnşallah beğenirsiniz. İlkenin beğeniceğine eminim Ege bayılıyor. Tam çocukların ağız tadına göre.

Adsız dedi ki...

Merhabalar bende farklı yapıyorum bu lezzeti harika oluyor mutlaka deneyin derim.Tavuk göğsünü alıyorum küp küp doğruyorum bi kaba alıp üzerine soya sosu döküp köri koyuyorum tuzunu atıp dolapta 2 saat bekletiyorum sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartıyorum harika oluyorlar.

Sizin tarifinize print aldım bunuda mutlaka deniycem.

Unknown dedi ki...

Teşekkürler sizin yaptığınız hali ilede deneyeceğim. Sevgilerimle

Related Posts with Thumbnails