3 Ağustos 2007 Cuma

Mars Barlı Cheescake

Women's Weekly'nin Cheescakes Pavlovas & Trifles kitağçığını aldığımdan beri hep bu resimde takılıp kalıyordum. Çikolatalı pasta grubumuzdada Karamelli cheescake konusu epey bir gündeme gelince ve benimde condensed milk bulma şansım şu anda olmadığından en azından bu tarifi yapıp kendimi karamel konusunda avutmak istedim. İyikide denemişim karamel nuga kırıntılı harika bir soğuk cheescake oldu.
Tarife bakınca biraz zahmetli gibi görünsede çok kısa sürede hazırlanabiliyor.
Malzemeler;
- 250 gr un haline getirilmiş kakaolu büskivi. (Ben Eti Kakaolu kullandım.)
-150 gr eritilmiş tereyağ (Teremyağ kullandım)
- 2 tablespoon esmer şeker
- 20 gr tereyağ(karamel sos için)
- 300 ml krema
- 50 gr sütlü çikolata
- 3 teaspon gelatine
- 1/4 cup su (60 ml)
- 500 gr labne peynir (Ben 2 paket kullandım 400 gr bir sorun olmadı)
- 1/2 cup pudra şekeri
- 180 gr Mars çikolata (Ben 2 tane 50 gr'lık Mars ile 2 tane 40 gr'lık Metro kullandım)
Yapılışı;
- Büskivileri un haline getirdikden sonra eritilmiş yağ ile karıştır 21 cm'lik (Ben 22 cm'lik kalıp kullandım) kalıba iyice bastırarak yay. 30 dk buzdolabında beklet.
- Esmer şeker , 20 gr tereyağı ve 2 tablespoon (yemek kaşığına denk geliyor) kremayı küçük bir tencerede düşük ateşde şekerler eriyinceye kadar karıştır ve bir kenarda beklet.
- Çikolata ve 2 tablespoon kremayıda çikolata eriyene kadar düşük ateşde karıştır ve bunuda bir kenarda beklet.
- Jelatini 1/4 cup su ile benmari yöntemiyle ısıya dayanıklı bir kapda erit. Çok sıcak ama kaynamayacak bir kıvama geldiğinde kapat ve 5 dk soğumasını bekle.
- Labne peyniri ile pudra şekerini çırp.
- Başka bir kapda geriye kalan kremayı yumuşak ve köpüklü bir kıvam alıncaya kadar çırp.
- Peynirli karışımı, çırpılmış kremayı, jelatini ve ufak parçalara ayrılmış mars barları karıştır.
- Büskivilerin üzerine bu karışımın yarısını dök. Sonra esmer şeker ile yaptığın sosun yarısı ile eritilmiş çikolatanın yarısını dök bir bıçak yardımıyla ileri geri darbeler ile mermer görüntüsü oluştur. Daha sonra peynirli karışımı koy yine şeker ve çikolata soslarını koyup aynı mermer görüntüsü işlemini tekrarla. 3 saat buzlukda bekletdikden sonra servis yapabilirsin. Tabiki tüm cheescakeler gibi 1 gün sonra servis yapılırsa lezzeti çok daha güzel oturmuş olur.
Afiyet olsun.

26 yorum:

lezzetlilerim dedi ki...

GÜNAYDIN SELDA CIM ELLERİNE SAĞLIK NE GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ.
SEVGİLER

Nukhet dedi ki...

Ah Selda
Bu cheesecake ile derinden vurdun beni heleki karamelli olusu enfesssss. Ellerine saglik. Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Sevdacığım ben de karamelli cheesecake yaılarının hepsini takip etmiştim ama böyle birşey olabileceği gözümün önünde canlanmamıştı.İnanılmaz güzel görünüyor.Ellerine kollarına emeğine sağlık...
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

amannn yesinlerrr yesinlerrr cheesecake yesinlerrrr !! Karamelse tarife giren , fazla söze hacet yok bence..
Ellerine sağlık Selda cım enfes görünüyor.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bu cheesecake beni kalbimden vurdu konsantre süt bulmak hayalken ilaç gibi geldi :))
Ellerine sağlık Selda mmmmmmmmmmm nefiss görünüyor :))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım nefis görünüyor nefis. Ellerine sağlık. İçindekilerden anladığım kadarıyla değişik ve lezzetli bir cheescake olmuşşş.
Sevgiler,

Nurten dedi ki...

Hem çok şık hem de çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Selda :)

Unknown dedi ki...

Azize, çok teşekkür ederim.
Nükhetciğim bu aralar sanırım ikimizde cheescakelere takmış vaziyetteyiz. Teşekkür ederim.
Serpilciğim o tarifin tahminimce her tarafı böyle karamelli benimkinde parça parça. Bir condensend milk bulsam ilk işim o tarifide denemek olucak.
Burçincim haklısın vallahi karamelin girdiği herşey birbaşka güzel oluyor.
Burcucum :) demekki hayallerimiz aynı yöndeymiş :)
Burçincim teşekkürler. Vallahi ben ilk defa soğuk chesscake yedim pişenlere göre farklı gerçekten biraz dondurma biraz cheescake havasında.
Nurteciğim çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Selda cım eline, koluna sağlık taaaa insana sabah sabah bu yapılırmı yaa:(( ben ki hayatım da ne bir cheesecake denemesinde bulundum ne de yedim... Evett hiç yemedim tadınıda bilmem.. Ama bu senın yaptığının görüntüsü varya beni benden aldı.. Tek sorum 20 cm de yapsamm daha kabarık olur heralde.. Ama sorun olmaz dimi?? Ayy yapabilirmiyim acep..
sevgiler
fidan

Adsız dedi ki...

Bu arada linklerinde bir ben yokum kıskandım walla
fidan

Neslihan dedi ki...

Selda, ne güzel bir görüntü olmuş, açıkcası ben de çok heveslenmiştim, gruptaki yazışmalardan sonra, ama senin tarifin daha kolay göründü gözüme, haftasonuna yapacağım sanırım:)
Ellerine sağlık
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Fidancım herşeyin bir ilki vardır mutlaka denemelisin. Zira kendini bir cheescake çılgınlığına kaptırdımı kurtulamıyorsun. 20 cm de deneyebilirsin ama kalın olacağından donması biraz daha zaman alabilir. Gerekli düzeltmeyide yaptım, dönem dönen yan tarafı update etmeyi unutuyorum.
Neslihan beğenmene çok sevindim. Denersen yorumlarını bekliyorum.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Selda, tek kelime ile harika görünüyor.

gülriz dedi ki...

Seldacığım ellerine sağlık, ne kadar güzel olmuş o cheesecake öyle. Bayıldım, bayıldım!!! Sevgiler, kocaman

Adsız dedi ki...

Selam canım,
Ben evde olmayınca nete daha az uğrar oldum.
Ben yokken yine döktürmüşsün.
Ellerine sağlık....
Şeftalili kek de enfes görünüyor....:)

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım,Condensend milk tarifi çikolatalı pasta da verilmişti.Almadıysan bende var.Sana verebilirim.
Sevgilerimle....

Cafe Gusto dedi ki...

Yorumumu dikkate alma muzinin tarifini görmeden yazdım.
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Selda cım neler neler yapmışsın böyle.. Hepsi de birbirinden lezzetli. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

www.berrince.com

Adsız dedi ki...

merhaba;

karemelli demişsin ya orada eridim ama malzemelerin bir çoğunu bulmam mümkün değil

eeee bende kendimce yapmaya çalışırım artık
nefis bir görüntü ellerine sağlık
sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacığım tavuklardan haber vermeyi unuttum hemen yazayımi resmen lezzet deposuydular! Eşim bayıldı. Artık favorimdir ;)
Yine çok zahmetli işlere bulaşmışsın. Keşke olsa da yesem, o kadar iştah açıcı duruyor ki...

Unknown dedi ki...

Naile , Gülriz çok teşekkür ederim.
Yeldacım dön artık evine vallahi özlettin kendini. Şaka bir yana bolca dinlen okulların açılmasına az kaldı.
Serpilcim teşekkürler. Birde condensend milki karamelliştirmek lazım oda evde yapılanla olmuyormuş malesef.
Esracım beğenmenize çok sevindim. Vallahi sen gel buraya ben sana yapıveriyim hemencecik bu cheescakeden. Aslında zahmetli görünüyor ama biz ne zahmetlere katlanıyoruz pasta yaparken emin ol bu çok daha kolaycacık oluyor.

Hülya dedi ki...

Gerçekten çok şık bir sunum...
Tadı süperdir eminim....
Ellerine sağlık...
Süper çok beğendim...

Adsız dedi ki...

canım yemek bloguda açmışsın. satışa da başlamışsın. uzun zamandır bloglardan uzak kaldığım için yeni gördüm. malum hamilelik bebek derken sizlerden uzak kaldım.yemek blogun hayırlı olsun canım. artık bu blogunuda takip ederim. tekrar görüşürüz. sevgiyle kal...

Unknown dedi ki...

Hülyacım çok teşekkürler.
Ebruu vallahi hiç bebişden haberim yoktu. Bende uzun zamandır blogları pek sık takip edemiyorum gördüğün işlerle uğraşmakdan. Allah analı babalı büyütsün. Her zaman beklerim..

FATOS dedi ki...

Seldacım, yazacagım ama bir türlü fırsat bulamadım...Canımın içi o ne güzel, o ne baş döndürücü bir görüntüydü kiii...hemen işe koyuldum tabi sayende...aslında 1 aya yaklaştı ben yapalı ama olsun yeni yazıyorum sana...yani çoktaaan mideye indi bizimkisi de...Yalnız sana bir sorum olcak süper lezzetli, acayip nefis birşey de sanki benimkinde hafif bir tuzluluk hali var gibi geldi...Oda tereyağından mı kaynaklıyor (esmer şekerle karışan) acaba??? Normal 250gr.paket tereyağ kullanıyorum, tuzsuz mu kullanmak gerek?? Canım her haliyle acayip bir lezzetle tanıştırdın beni...teşekkür...sevgiler

Unknown dedi ki...

Fatoşcum denemiş olmana sevindim. Benimkide tuzlu gibi değil ama çokda şekerli tadlı bir hali yoktu yani insanın içini baymıyacak gibiydi. Ben tereyağ alırken içindekilere bakıyorum tuz yok ise alıyorum. terayağını. Birde genelde kurabiyelerde felan Tansaşın 500 grlık salam paketi gibi olan tereyağını kullanıyorum, şimdi bu tarifde ne kullandığımı hatırlayamadım ama ondan iyi sonuç alıyorum herzaman.

Related Posts with Thumbnails