5 Eylül 2007 Çarşamba

Şimşek Mcqueen

Sonunda sizlerle hafta sonu siparişim olan Şimşek Mcqueen'i paylaşabiliyorum. Bu aralar yine blogumla ilgilenemiyorum ve arkadaşlarımın bloglarını ziyaret edemiyorum. Aslında o kadar çokda denemeler yapıyorumki , sanırım artık hepsini bir post'da yayınlayacağım. Çünki resimler biriktikçe ben ipin ucunu kaçırmaya başlıyorum. Hepsini nasıl eklicem diye düşünürken hiç birini eklemeden günler geçiyor :( Umarım bir an önce eski tempoya dönebilirim.
Yukarıda gördüğünüz şimşeki yaparken ben çok zevk aldım. Hatta oğlumda etrafımda dönenip gözlerini yapıcakmısın anne. Ağızınıda koy anne deyip durdu. Birde bu arabayı yapacağım ayrıntılarını kaçırmayayım diye Ege'ye filmi izlerkende eşlik ettim . Bir süre mcqueen görmek istemiyorum diyeceğim ama nerdee. Hergün 2 kez film açılıyor bizde. Bende bu arada tüm arabaların adlarını öğreniyorum.
Kekin modellemesi için çok düşündüm nasıl yapsam diye birçok araştırma yaptıkdan sonra aşağıdaki gibi yapmaya karar verdim. Öncelikle dikdörtgen bir kalıpda 2 adet pandispanya pişirdim. Birini 3 'e böldüm . 2. sindende bir kat alarak arabanın altını 4 katlı olarak oluşturdum. Geriye kalan parçalarıda araba şeklini oluşturacak şekilde traşladım.



















2. resimdede gördüğünüz gibi son katı koymadan yanlardaki oyuntuyu oluşturabilmek için destek koydum. En sonda ganaj ile kaplayarak bir süre dolapda donmasını bekledim ve daha sonra şeker hamuru kaplama işlemine geçtim.
Tabii bundan sonrasını fotoğraflayamadım. Malum bir yandan hamurla uğraş bir yandan nişastaya bulanmış bir el. Birde klima altında çalıştığım için hamur hemen kurumaya başlıyor. O yüzden kaplama esnasında oldukça hızlı davranmak gerekti.
Pastanın diğer açıdan resimide bu şekilde;

Bunlarda doğum günü partisinin temasına uygun yaptığım arabalı cupcake'ler;

36 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika olmuş. Ellerine sağlık Selda'cığım.
Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Seldacım çok başarılı olmuş ellerine sağlık canım. Benimkisi gibi çarpuk çurpuk olmamış.
sevgiler canım

aylin dedi ki...

Selda'cığım,
eline sağlık çok güzel olmuş... Eminim sahibi bayılmıştır...

Adsız dedi ki...

Canım araban süper olmuş..Ayrıca resimleri bizimle aşama aşama ve bu kadar detaylı paylaştığın için çok teşekkürler..Eminim ilerde denemek istediğimizde bize çok faydası olacak.

Öpüldünnn

Adsız dedi ki...

Selda cım; ne kadar cok bekledım son pastanı... Ama bızı beklettığıne değmıs bacım.. Harıka görunuyor.. Benım de yapmak ıstedıklerım arasında araba pastalar.. Yapmak ıstedığım oyle cok model varkı zaten... Ellerıne sağlık....

sevgıler
fıdan

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selda ellerine sağlık çok güzel bir Şimşek Mcquuen çıkmış ortaya, cupcakeler de çok hoş :)) Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım müthiş olmuş. Verdiğin detaylar işime çok yarayacak. Eee evde bir adet de bende erkek çocuğu var ya, ondan dedim ;)

Unknown dedi ki...

Burçin' ciğim teşekkürler canım.
Azize'ciğim teşekkürler. Hemen gidip seninkisinede bakıyorum eminim oda güzeldir.
Aylin'ciğim teşekkürler canım. Sahibinin ilk izlenimi gayet iyiydi.
Burçincim teşekkür ederim. Bir faydam olursa ne mutlu bana.
Fidan'cığım vallahi en çok bekleyen sanırım sen oldun birde başında süpriz falan diyince çatlamadınya merakdan. Ben olsam çatlardım herhalde :) Sağolasın canım.
Burcucum teşekkürler canım.
Esracım teşekkür ederim. Sende 1 sene geçsin gör bak nasıl araba delisi oluyorlar. Benimkisi bile anne banada mcqueen yapsana deyip durdu. İşine yararsa ne mutlu bana.

enn pasta dedi ki...

Bayıldık Selda'cığım,dillerden düşmedi bu enfes pastan ve cupcake'lerin.Muhteşemdi görüntü ve lezzeti.Tekrar Kemal'in adına sana çok çok teşekkür ederiz canım.

Hülya dedi ki...

Çok başarılı bir iş çıkartmışsın canım.Ben olsam asla yapamazdım.Samimi söylüyorum.Bana bu tür araba modellemeleri falan çok zor geliyor...Tebrik ediyorum seni...

Kolaylıklar...

Adsız dedi ki...

Sanal alemde perçinlenen arkadaşlığımızı , yürekten dostluklara çevirmek istiyoruz. Hiç görmediğimiz gözlerle ; göz göze gelip , bunca zamandır paylaştıklarımızla beraber yoğrulmak istiyoruz. Hem de birbirimiz kadar merak ettiğimiz çocuklarımız ile beraber ! Onlar animatör ile eğlenirken , biz de kurduğumuz sofranın – sohbetin ve dostluğun keyfini çıkaracağız. Menü mü ? Hep beraber oluşturacağız çay davetimizi ..Hepimiz gelirken getirdiğimiz bir çeşit ikramımızla şenlendireceğiz soframızı.. Tarih / Zaman : 27 Ekim 2007 – Cumartesi Saat : 13:00 – 17:00 Yer: 3-ELMA DAVET ve ORGANİZASYON – Çifte havuzlar ‘ Anadolu Yakası / İSTANBUL Ücret : Katılımcı başı 25,00 YTL. * Çocuklar için ek ücret talep edilmeyecektir. Katılmak isteyen arkadaşlar ; gönderiye yorum bırakabileceğiniz gibi , bizlere de mail atabilirsiniz ; Katılmak isteyen arkadaşlar ; lütfen 30.09.2007 tarihine kadar net bilgi versinler. mof_baydar@hotmail.com ( fidaneli-fidan ) burcin.atmaca@gmail.com ( pastarda-burcin) esrakars@gmail.com ( benimutfağım-esra)

Nurten dedi ki...

Selda çok güzel olmuuuuşş... bizim çocuklar görmesin, kurtulamam ne dillerinden ne ellerinden :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Selda, ne güzel bir arabalı pasta olmuş.. ve ne güzel cupcakekler..

Ellerine sağlık..

Sıcacık sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim Selda ne güzel olmuş pastan. Renk de harika, modeli de.. Ellerine sağlık.
Işıl

Unknown dedi ki...

Evren'ciğim önemli olan zaten Kemal'in beğenmesiydi güzel sözlerinle çok mutlu ettin beni .
Hülya'cığım senin elinden kurtulurmu böyle bir pasta hiç korkma bende ilk defa böyle modellemeli birşey yaptım. Diğerlerinden hiç bir farkı yok inan. Beğenmenede çok sevindim.
Fidancığım ahh ahh keşke aranızda olabilsem ne kadar isterdim orada olmayı ama şimdilik çok zor gözüküyor. Belki bir mucize olurda oraya ışınlanırım :)
Nurtenciğim teşekkürler canım :) Sende yapıverirsin bir tane mcqueen :)
Sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Selda'cigim,
Ellerine saglik, hem pasta ve hem de cupcakeler harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyorum.

lezzetlilerim dedi ki...

Seldacım demek annen Yakacıkta... Bana yakınsun ozaman canım.bİRDAHAKİ GELİŞİNDE İNŞAALLAH GÖRÜŞEBİLİRİZ. bLOGCU OLMAMA SEBEP OLAN ARKADAŞIMI TANIMAK İSTERİM. SEVGİLER

Pasta Cafe dedi ki...

Selda'cığım,
Ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel olmuş.
Sevgiler...

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Seldacığım ellerine sağlık süper bir pasta olmuş sitemine gelince haklısın canım siteni eklemeyi unutmuşum ama işe başladım çok yoğun çalışıyorum sayfam yeni olduğu için bazı şeyleri oturtamadım sık kullanılanlarımda kayıtlı olduğundan hep oraban baktığımdan farketmemişim kusura bakma canım hemen ekledim
sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Selda
bu çizgi filme bayılmıştım izlediğimde şimdi pastasını görmek daha da hoşuma gitti! Bir dahaki siparişinde Mcqueen'in yanına sevgilisinide yap ki yalniz kalmasin..Soyle baslari birbirine yakin hani dağın tepesindeki manzara vardı ya..he he he!o canlansın..belkı ikiz birilerinin doğum günü olursa, fikir olsun sana...:)
Acemi bir pastaci olarak diğer pastalarını da sabızlıklıkla bekliyorum, acayip açım pasta modeli görmeye..:)
Ellerine saglik sevgilerle

Unknown dedi ki...

Zerrinciğim teşekkürler.
Işıl'cığım senden böyle sözler duymak ne güzel. İnşallah senin gibi bir ustada olurum bir gün.
Aybike'ciğim teşekkürler canım.
Azize'ciğim öylemi sen nerede oturuyorsun?? İnşallah geldiğimde uzun süreli kalabilirimde bir çok kişiyle tanışmak istiyorum bende.
Özlemciğim teşekkür ederim canım.
Seda'cığım tahmin etmiştim canım tatlı bir sitem ediyim dedim bende :)
Sevgili Ayşe önerin için çok teşekkürler. Gerçekten bir kız bir erkek ikiz olursa neden olmasın. Ama tek erkekler genelde kız arabası istemiyor :) Benimde oğlum var ordan biliyorum. Vallahi pastacılık böyle birşey herhalde bende yeni bir model göreceğim diye sabırsızlıkla bakıyorum tüm arkadaşların sayfasına.

Neslihan dedi ki...

Seldacım, pasta çok güzel, çok canlı görünüyor. Yapım aşaması çok iyi oldu, ablam oğlu için yapmak istiyordu, senin sayfana yönlendireceğim. Ellerine sağlık
Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım döktürmüşsün valla.Ellerine sağlık...

NiNo dedi ki...

mmm cok guzel olmus yapastada minik cup cakelerde enfes olmuslar ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Selda'cigim hayranim senin pastalarina, hele bir de fotograflaman bize nekadar faydali oluyor bir bilsen (gerci su siralar pek seker hamurlu pasta yapamiyorum ama ilerisi icin iyi oluyor). Ellerine saglik

masalmutfagi dedi ki...

Selda ellerine sağlık harika olmuş..:))desene sende şimşekMq cilere katıldın..:))çalışması gerçekten zevkli bir pasta ..:))

Selen dedi ki...

Seldacım çok güzel olmuş pasta. Ellerine sağlık. Yiyenlerin de beğendiğine eminim ;)

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık çokkkk güzel olmuş.
sevgiler canım...

Yemekbahane dedi ki...

Seldacım

Harika olmuş ellerine sağlık..
Sevgiler

Müge

Ceylan dedi ki...

Selda'cığım, iade-i ziyarete geleyim, burada teşekkür edeyim dedim! İyi ki de gelmişim, pastan nefis !Ellerine sağlık. Fİlm konusu bizde de feci boyutlara ulaşmıştı. Yeni yeni normale döndük de sadece akşamları 30dakika taktiğine geçtik! Benim de içim dışım çizgi kahramanlar oldu! Özellikle mutfakta çalışırken aslında kurtarıcı oluyor değil mi? Bakü'den sevgiler!

gülriz dedi ki...

Seldacığım, ellerine sağlık; ne de güzel olmuş, hem pastası, hem cupcake'leri. Şahane, şahane. Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

selamlar canım çok güzel olmuş eline sağlık. bizimkininde doğumgünü yaklaşıyor bakim denemek istiyorum bende. çok seviyor şimşek i.

öptüm görüşmek üzere

Unknown dedi ki...

Neslihan'cığım teşekkürler. Umarım ablana bir faydam dokunur.
Serpilciğim ve Nino teşekkürler.
Naile'ciğim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sende arayı fazla uzatma senin pastalarınıda özledik.
Ülviye'ciğim teşekkür ederim. Vallahi oğlum büyüdükçe bakalım daha nelere katılacağız artık işim çok zorlaştı sanırım.
Selen, Selcen ve Müge çok teşekkür ederim.
Ceylan'cığım vallahi bravo diyorum sana 30 dakikayla sınırlayabildin demek ben henüz bunu başaramadım. Haklısın ama bazı zamanlarda acayip kurtarıcı oluyor.
Gülrizciğim teşekkürler canım.
Elvan'cığım umarım faydası dokunur. Çağanın pastasınıda merakla bekleyeceğim.

Pastanı Seç dedi ki...

Selam Seldacım,arabalıya bende taktım ya saat sabah 8.30 ve pastanı,inceliyorum.Canım ya 20*30 dikdörtgen kalıp var ben de 2 tane pişirsem yeter mi acaba?bende senden yardım alacağım.

sevgiler

Unknown dedi ki...

Aylincim kaç kişilik yapıcaksın. Bu pastayı ben 15 kişilik diye yaptım ama nerdeyse 30 kişiye yetti.(28 'e 18 lik dikdörtgen borcamda iki defa yapmıştım) Son yaptığımıda 20 kişilik yapmıştım o kaç kişye yetmiştir bilmiyorum. Onuda midi fırın tepsisi gibi bir tepside yaptım kenarlarından tıraşlayıp üstüne koydum elimde bir tane daha o boyda kek vardı onuda üstüne ekledim. Yani sen kaç kişilik yapacağına göre ayarlayabilirsin canım.

Pastanı Seç dedi ki...

Tamam canım benimde ilk olacağı için iki tane dikdörtgen yapayımda risksiz olsun bari

ilgine teşşekkür ederim canım

Related Posts with Thumbnails