11 Eylül 2007 Salı

Neler mi Yapıyorum? Deniyorum..

Şöyle bir arşivimi karıştırayım dedim ve yazdan beri deneyipde resimlerini çektiğim bir çok bloglardan denemelerin olduğunu gördüm. Onlar durdukça ben ekleyemedim bir türlü diye rahatsızlık hissediyordum. Bunlar deneyipde memnun kaldığım ve tavsiye ettiklerim. Ayrıca deneyip bir çırpıda bitenlerde var resim çekmeyi unuttuğum. Birde deneyip damak tadıma uymayan yada benim beceremediğim denemelerim var onların resimlerinide çekmedim tabiki.

İşte tavsiyelerim ben başka blogda yayınlanmış tarifleri tekrar bloguma yazmayı pek sevmiyorum o yüzden tarif için sizi asıl tarifin sahibine yönlendireceğim. Tarifler onlardan denemek ve resimler benden :)

Çeri domatesli pizza;

Pizza'nın üzerini isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Asıl önemli olan bence hamuru. Birçok tarif denemem oldu taaki Esra'nın pizza hamurunu deneyene kadar. Ona teşekkürmü etmeliyim kızmalımıyım bilmiyorum. Eşim Dominosun pizzalarından vazgeçti ve sürekli bundan ister oldu. Bende her hafta yapar oldum. Aldığımız kilolarda cabası :)) Tabiki şaka bir yana gerçekten tavsiye ederim sonuçtan eminim memnun kalıcaksınız. Ben bu pizzanın üzerinde salam, sucuk, sosis, çarliston biber ve çeri domates kullandım. Tarif burada


Hindistancevizli Lorlu Cheescake;
Yelda'nın blogunda bu cheescake'i gördüğümde hem lor ile yapılması hem hindistan cevizi tadı birde buzlukta saklanabilir olması bana çok farklı gelmişti . İlk işim denemek oldu. Gerçekten çok hafif bir cheescake oldu. Ayrıca ilk defa büskivisiz bir cheescake yaptım buda oldukça hafif ve lezzetli. Eşimde bundan sonraki yapacağım cheescake'lerin tabanında alt malzeme olarak bu hamuru kullanmamı istedi. Üzerine ben Droetkerin meyveli sosunu kullandım. Tavsiye edilir. Tarif için buraya
Halleyli Pasta;


Bu pastayıda kışın Aylin'in blogunda gördüğümden beri acil misafirlerim olunca hemen yapıveriyorum. O kadar pratikki evde 10 tane Halley'iniz olsun yeter. Kalıp içerisinde yapacağınız gibide yazlıkda kalıp bulamayınca benim gibi dikdörtgen bir borcam içerisindeda yapabilirsiniz. Eğer denemediyseniz mutlaka bir kez deneyin lezzetide çok güzel. Tarif burada


Mini Cheescake'ler (Limon soslu ve frambuazlı)

İşte beni bitiren lezzetlerden birisi daha Burcu'nun yaptığı tek lokmalık cheescakeler o kadar iştah kabartıcı duruyorduki bende denemeden edemedim ve ailecekde bu lezzete bayıldık. Ben aynı tarifi hem frambuazlı hem limonlu truf kağıtları içerisine yaptım. Bir kısımınıda muffin kağıtlarında yaptım 3 türlüde çok güzel oldu. Tarif için buraya

19 yorum:

Neslihan dedi ki...

Seldacım, çok güzel şeyler yaptığın ortada, hepsi birbirinden güzel görünüyor, en çok da pizza hamuru konusunda garantili bir tarif bulduğuma sevindim:), tabi buna üzülmem de gerekebilir:)
Ben de senin marslı cheesecake'den yaptım, blogda görebilirsin, ailece beğendik.
Sevgiler

NiNo dedi ki...

canim enfes seyler yapmissin iyiki paylastin agzim sulan di :D nocek simdik :D bu arada arabadan oglusta istiyo basima bela aldim :) nasilda gordu anlamadimki :D ben senin sayfana girdigimde fondan bi ses bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D ne sendeeeeeeee derken hemen kapadim sayfayi anlayipta anlamamazliga gelerek araba araba gordum kapadin :D demezzmi tamam dedim bigun yapariz :d hemennnnnnnnnnn diyo nolcek bakalim :D opt canim

Adsız dedi ki...

GEL SENDE DENE DİYE BAS BAS BAĞIRMAKTA BÜTÜN RESİMLER..ELLERİNE PAYLAŞIMINA SAĞLIK SELDACIM

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık Selda ben şimdi koşar adım halleyli pasta'ya kadar uzanıyorum :))
Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım denemelerin ve paylaşımların hiç bitmesin. Gözlerimiz bayram etti. Hepsi şahane olmuş. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Seldacım hepside nefisler. Nasıl saklayabildin bunları? Ben olsam hiç bekleyemez hemen yayımlardım herhalde. Birde senden bir ricam olacak: Araba pastandan ne kadar ücret aldın.? Bana maille bildirebilir misin canım. Bu hafta sonu aynısından arkadaşımın oğluna yapacağım inşaallah!
sevgiler canım

Aybike Ceylan dedi ki...

Selda'cigim,
Her biri cok leziz gorunuyor ellerine saglik.
Sadece bir kucuk bir soru, hepsi ayni gun mu yapilip yendi?:)
Sevgiler ve iyi ramazanlar

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım ellerin o kadar marifetli ki ne yapsan güzel yapıyorsun. Bu arada çok hoş bir potpori olmuş, denenmiş tarifler herzaman daha garantili oluyor. Sanırım oradaki cheesecake'i deneyeceğim ben ;)

Selcen Şenocak dedi ki...

Selda'cığım ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor.
Sevgilerimle Hayırlı Ramazanlar...

fidaneli dedi ki...

selada cım yaptıklarını neden bekletıyorsun bu kadar cok hemen yayınlasana cnm benım... su halley lı olanı cok merak ettım

sevgıler
fıdan

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Selda'cığım merhabalar ,ellerıne sağlık.Hayırlı ramazanlar diliyorum .Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Neslihan'cığım mutlaka denemelesin bende çok mutluyum garanti bir hamur bulduğuma. Mars barlı cheescake'ide deneyip beğenmiş olmanıza sevindim.
Nihan'cığım yaparsın sende oğluşa bir tane bak hiçde zor değil yapılışı :) Şimdiki nesile unutturmakda kolay değil vallahi hiç bir şey gözlerinden kaçmıyor.
Burçincim :) resimlerin iştah kabartıcı olması tadlarıyla eşdeğer . Gönül rahatlığıyla deneyebilirsin şekerim.
Burcu'cum teşekkür ederim. Uzan canım pişman olmayacaksın.
Burçinciğim teşekkür ederim. Daha denenicek çook tarif var. Senin biscoitlerine geliyor sıra ne zamandır onlar aklımdan çıkmıyorlar.

Unknown dedi ki...

Azize'ciğim sanırım üşengeçlikden daha bekleyen tariflerde var biliyormusun. Yazı yazmak sanırım bana zor geliyor :( Bu arada maili attım umarım geç kalmamışımdır.
Aybike'ciğim aynı gün olurmu hiç yoksa halim nice olurdu :) Son bir aydaki ve sık sık yaptığım denemelerden bazıları sadece. Sanada hayırlı ramazanlar dilerim.
Esra'cığım güzel iltifatın için çok teşekkür ederim. Birşeyler yapmaya çalışıyorum işte. Dene bence vageçemeyeceksin sende.
Selcen'ciğim teşekkür ederim canım. Sanada hayırlı ramazanlar dilerim.
Özay'cığım nerelerdesin sen özlettin kendini, hoşgeldin sanada hayırlı ramazanlar dilerim.

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım yine güzel şeyler denemişsin ellerine sağlık.Denenmiş tarifler daima garantili oluyor.Bende bu tarifleri denemek istiyorum.
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Selda merhaba,
Cok iyi bir fikir denenmisler bir post olarak yayinlamak.Ellerine saglik.VE hayirli Ramazanlar dilerim.
Gulenay

Hülya dedi ki...

Denemeler süper ötesi...Senin boş duramayacağını o kadar iyi biliyorum ki;)Ama bu görüntülere de bayılıyorum doğrusu...

Selamlar...

Adsız dedi ki...

Selda cım, hepsi çok lezzetli görünüyorlar. Vaktim olunca blogları gezeceğim.
Sevgiler,

www.berrince.com

Unknown dedi ki...

Serpil'ciğim teşekkürler. Bende hep birçok kez denenmiş tarifleri tercih ederim. O yüzdende paylaşmak istedim.
Gülenay teşekkür ederim. Sanada hayırlı ramazanlar dilerim.
Hülya'cığım teşekkür ederim. :) vallahi iyi biliyorsun gerçekten en ufak boşluklarıda mutfakda geçiriyoruz işte.
Berrin'ciğim teşekkürler canım.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Seldacım ellerine sağlık, cuma günü misafirlerim var deneyeceğim, inşallah becerebilirim :)

Related Posts with Thumbnails