27 Eylül 2007 Perşembe

Son pastalar

Geçtiğimiz hafta epey yoğun zamanlar geçirdim sürekli birşeyler yaptım ve gene birikmeye başladı resimler. Haftaya İstanbul'a ailemi ziyarete gideceğimden yaptıklarımı hızlı bir şekilde eklemeyi düşünüyorum yoksa yine ucunu kaçıracağım.
İşte son yaptığım 3 pasta;



Aslında kremalı pastalardan sipariş almıyorum ama siparişi veren arkadaşımı kıramadığım için yaptım. Gerçi tamda kremalı sayılmaz modellemesinde royal icing kullandım. Tasarım tamamen onun istekleri doğrultusunda oldu ben ona birkaç kremalı pasta gösterdiğimde oda kenarlarının sepet olması üstününde Esra'nın spiralli yaptığı burdaki pasta gibi olmasını istedi. Daha önce sepet örgüsünde şanti kullandığımda çok zorlanmıştım. Icing ile çok daha rahat oldu ama hala istediğim gibi olamadı kenarlarda çıkan uçlardan anlayabilirsiniz bunu. Spirallerin üzerini kurudukdan sonra gümüş rengi luster dust ile boyadım. resimde tam belli olmasada gümüş rengi parlıyordu. Bunu yapmamın sebebi pastayı sipariş veren arkadaşımın şu aralar gümüşe karşı yoğun bir ilgisi olması .

Icing için Sevgili Ayşe'nin yumurta akı tozlu royal icing tarifinin yarım ölçüsünü kullandım . Ayrıca sepet örgüsünün nasıl yapıldığını merak ediyorsanız Ayşe burada çok detaylı birşekilde anlatmış. Ben onun anlattığı gibi yapamadığım için belkide istediğim gibi olamadı.



Bu pastanın aynısından daha öncede yapmıştım hatta benim ilk göz ağrı modellerimden birisi diyebilirim. Yine çok severek yaptım . Tabii diğer acemice halime göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.



Bu pastada fenerbahçe fanatiği Ergün için yapıldı . Kendisi gerçekten koyu bir fenerli anneside ona doğum gününde böyle bir süpriz yapmak istedi. Aslında ilk planlara göre büyük bir top kenarlarında atkı sarılı olucaktı. Ama pasta 15 kişilik olacağından kümbet şekline sokarken kullanacağım kap gözüme küçük göründü. Sevgili Işıl'ın verdiği fikir üzerine bu şekilde yaptım gerçi o alt tabanı daha büyük üstü daha küçük kastetmiştir herhalde ama böylede fena olmadı.
Altını 20x20 ye kare borcamda yaptım. Üstünüde kümbet bir kalıpla yaptım. Top şeklini öncelikle mavi hamurla kaplayıp sarı altıgenleri yerleştirdim. Kenarlardaki çim görüntüsü içinde biraz kuruttuğum yeşil hamuru rendenin ince kısımı ile rendeleyip kare pastanın üzerine yapıştırdım.

23 yorum:

nurdan dedi ki...

canım benim ya..bunların hepsi birbirinden güzel..ellerine sağlık..sanat eseri gibi vallahi..sana işlerinde kolaylıklar diliyorum..sevgilermle..
aaa bu arada oğluşun nasıl öpüyorum onu kocaman..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Hepsi çok güzel olmuş Selda'cığım. Özellikle çiçekliye bayıldım.
Ellerine sağlık. Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Seldacım hepsine bayıldım ama ençok çiçekliye... çünkü çoook şık olmuş. Bende evde ara ara sepet tekniğini deniyorum.Ama bir türlü istediğim gibi olmuyor. İnşaallah bir gün becerebiliriz. Ama senin ki epeyce başarılı canım.Ellerine sağlık.
Seldacım resimlerin üzerine sayfanın ismini nasıl yazıyorsun. Bana anlatır mısın? İnanır mısın bir kaç kişiye yazdım bu soruyu ama hala cevap gelmedi. Çok mu zor acaba merak ettim.
Şimdiden teşekkürler sevgiler canım.

Adsız dedi ki...

Selda bacum; sen napmıssın boyle, bravoo.. Evet o cıceklı pastana daha öncelerıde bakar bakar dururdum.. hala da bayılırım bu pastana.. bende denemek ısterım (senın kadar guzel yapamam ama olsun) haa bırde top!!!nasıl yusyuvarlak? 2 adt kumbetmı? ben de bılıyorsun top pastadan cnm yandı ya dıbını dıpcığını oğrenmem gerek:))

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Olmuyo böyle be Seldacım ! İnsan hangisine bakacağını şaşırıyo ve ağzından akan suyun hangisi için aktığını bilemiyo :) Ağır geldi hepsi birden benim bünyem kaldırmıcak..Sen iyisi mi bir daha ki sefere ağır ağır-tek tek yayınla bunları...
Hepsi çok güzel olmuş..Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Nurdan ablacım hoşgeldin vallahi özlemişim seni demek sende bloggera geçtin artık. En iyisini yapmışsın. Oğluşda iyi büyümekde.
Burçin'ciğim teşekkürler canım.
Azice'ciğim teşekkür ederim. Sorunu daha öncede cevaplamıştım sanırım yorumun cevaplarına bakmıyorsun belki diğer arkadaşlarda cevaplamıştır. Seni yorumumun olduğu linke https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7066756309380782163&postID=7044088189262059221 yönlendiriyorum. Aslında çokda basit yazı yazmak paintde bile yazabilirsin.
Fidancım teşekkür ederim canım Top sadece 1 kümbetden oluşuyor şekerim :) aynen daha önceden söylediğim gibi :)
Burçin'ciğim vallahi bende istemezdim 3 pastayı bir postda yayınlamayı ama sonra ipun ucunu bir kaçırıyorum bir daha toparlayamıyorum daha sırada konulcaklar var sonra onları unutuyorum. Ağzının suyunu akıtacak kadar güzel buldun demek . Çok teşekkürler.
Sevgiler..

Selcen Şenocak dedi ki...

Herzamanki gibi iki pastanda çok güzel olmuş Ellerine sağlık Selda'cığım sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Seldacım harikasın. Kaptın sen bu işi ;) Ellerien sağlık arkadaşım.
Kucak dolusu sevgiler,

www.berrince.com

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik harika pastalar yapmissin mutfaktan soguyan ninodan sevgiler

Unknown dedi ki...

Selda'cim yine harika seyler yapmissin.Ben sizleri izlemeye bile yetisemiyorum.Sen yaptiklarini bloga koymaya yetisemiyorsun :)Daha cok cok pasta yapip, bizimde seyretmemizi saglarsin umarim :)
Ozellikle cicekli pastana bayildigimi soylemeliyim cok cok guzel gorunuyor canim.Ellerine saglik...
Sevgiler...

Nilgun ULKER

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selda harika pastalar yapmışsın yaaaaa
Ellerine sağlık :)))

ufukmutfakta dedi ki...

Selda her üç pastada her zamanki gibi çok güzel olmuş, hele çiçek sepetine bir başka vuruldum ben, ellerine sağlık. Bloguma bırakmış olduğun güzel mesaj için ise çok teşekkür ederim. Bende sizlerden çok şeyler öğreniyorum arkadaşım. Sağolasınız. Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Selcen'ciğim teşekkür ederim.
Berrin'ciğim sağol hayatım daha tam kapmış sayılmam daha çok katetmem gereken yol var.
Nihan'cığım teşekkürler. Hepimiz hatalar yapabiliriz canım mutfakdan soğuma bence.
Nilgün'cüğüm teşekkürler. İnşallah daha çok pasta olur yapmanın ne kadar zevkli olduğunu sende biliyorsun.
Burcu'cuğum teşekkürler.
Ufuk'cuğum teşekkür ederim. Senin blogundan bende çok şey öğreniyorum.
Sevgiler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım çok temiz çok özenli pastalar olmuş bunlar... Eminim sipariş verenler de bayılmışlardır. Özellikle çiçek sepetin muhteşem. Çok yetenekli benim arkadaşım çok.

Tijen dedi ki...

Ne becerikli kadınsın Selda!
Hoş bizim komşular hep becerikli ya bence hepinize birer ustalık madalyası takmak lazım.

Nurten dedi ki...

Seldacım ellerine sağlık, pastaların üçüde çok güzel olmuş :) bu aralar kremalı pastalar bana çok çekici gelmeye başladı, blogunu açıp ilk pastanı görünce iç geçirdim :))) hem çok şık hem de çok leziz duruyor :)

Hülya dedi ki...

Ne çok iş yapmışsın yine;)Çiçek sepetine bayıldım bir de bana çoook zor gelen topa.Altıgen kalıpların için şablon mu yaptın kalıp mı aldın?

Cafe Gusto dedi ki...

Seldacığım hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık..
sevgiler..

Nalan Kaplan dedi ki...

Selda'cığım bayıldım pastalara harikalar eline sağlık !

Adsız dedi ki...

merhaba, nefis olmuş 3 pastanızda. hepsi birbirinden güzel. Ama ben kremalıyı daha bir sevdim..

Ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

hepsi birbirinden güzel olmuş...bravo, eline sağlık...

Adsız dedi ki...

• Binlerce çiçek var, ama gül başka.
Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka,
KADIR geceniz mübarek olsun.

ayseyaman dedi ki...

Seldacim ben bu yazini nasil kacirdim? :)
Ellerine saglik hepsi birbirinden güzel olmuş. Benim tarif verirken en zorlandıgım seyleri denemişsin, umarım beğendin. Ama kremalar çok yumyum olmuş..
Eğer sepet yapımı için butterkrema kullansaydın daha sert bir kıvam elde edebilirdin ama tadı konusunda yorum yapmıyım..Bu kremaların içinde Meringue powder var, bu toz yumurta beyazına gerek kalmadan kıvam veren sertleştıren bir toz oldugu için güzel..Biliyorum TR malzeme bulmak zor oluyor ya da acaba diyorum ki senin royal icinge biraz daha pudra şekeri ilave etseydin nasıl olurdu??
Ben yumurta akli denemedim nasil oluyor tadı merak ediyorum???
Canım yine de herseye ragmen çok cici güzel olmuş pastan.
Son yaptıgın pastalar kubislerde birbirinden güzel görünüyorlar, ellerine sağlık
sevgilerle

Related Posts with Thumbnails