11 Ekim 2007 Perşembe

En sevdiklerimize, en güzel tadlar ve İyi bayramlar...

İstanbul'a gidicem hazırlıklar derken geldim ve 1 haftadır İstanbuldayım. Bu çikolata kutularınıda ailelerimiz için gitmeden önce hazırlamıştım. Geldiğimden beri bir türlü eklemeye fırsat bulamadım. Bayrama bir gün kaldı ve ben ancak ekleyebiliyorum. ,
Hazır İstanbul'a gelmişken çarşı pazar gezip tüm eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Bu süre içerisinde yine bir çok blogcu arkadaşımla görüşme şansı elde ettim.
Sevgili Fidan Ve Benimmutfağım Esra ile Eminönündeki tüm pasta ekipmanları satan dükkanları alt üst ettik. Birinden çıkıp diğerine girdik. Bazılarına 2 defa girdiğimiz bile oldu. Saatlerin nasıl geçtiğini anlamadık bile.
Acemişef Esra ile Ayşem'i (Bakeshop Beşiktaş) ziyarete gidelim dedik. Tabii habersiz gidince Ayşem'i çok az bir süre görebildik, yinede iki arada bir derede görüştük. Tütü ile tanışma ve muhabbet edebilme şansı yakaladık.
Başka bir gün Burcu ile Ebru'yu (Bakeshop Kadıköy) ziyaret ettim onların telaşlarına ortak oldum. Ebru'yu pasta yaparken seyretme fırsatım oldu (hep istediğim şeydi).
Yorumlarını gördüğüm ama blogculuğa henüz tam anlamıyla başlamamış Suzi ile tanıştım. Ayrıca yine blogu olmayan ama blogların sıkı takipçisi olan pasta gönüllülerinden Berrak ve oğluşuyla tanıştım. Birde sevgili Ömür tabii. Önceden tanıştığım arkadaşlarımı görmekden yeni tanışdıklarımıda tanımakdan çok mutluluk duydum. Bu arada ordan oraya koşturmakdanda çok yoruldum. Bayramdan sonra İzmir'e dönüş var. Ayrıca bu süre zarfında bilgisayar başındada çok oturamadığımdan ve bilgisayarın yavaşlığından herkesi tek tek ziyaret edemediğim için affınıza sığınıyorum. Artık İzmir'e döndüğümde sizlere bir süprizimle birlikte merhaba diyeceğim. (Gerçi süprizide nerdeyse herkes öğrendi ben duyurana kadar ama :) )

Gelelim çikolataları nasıl yaptığıma;
Kutuların içerisini arajman gibi hazırladım.
Altda çok az görünen trufe'ları herkes kendi zevkine göre hazırlayabilir. Eskiden şundan şu kadar bundan bu kadar diye tariflere bakarken şimdi elime ne geldiyse onu koyuyorum. Bu *Trufe'ları hazırlarkende;
- 200 gr bitter küvertür
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz badem
- Pandispanya traşlamalarından arta kalan kek kırıntıları
- 1 paket vanilya
- pudra şekeri
Kremayı ısıtıp küçük küçük doğranılan küvertürler eklenir ve eritilene kadar karıştırılır. Biraz soğuyunca toz badem ve ufalanmış kek parçaları konulur ve iyice soğuduğunda dolaba konulur. Sertleştikden sonra tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alınır ve pudra şekeri yardımıyla yuvarlanır. Tekrar pudra şekerine bulayarak trufe kağıtlarına konulur.

*Kalıp çikolataları fildişi küvertürü benmari yöntemi ile eriterek alkollü pamuk ile silinen kalıplara dökülür. Havasını iyice almak için kalıp iyice sallanır ve birkaç kez tezgaha yumuşak birşekilde vurulur. Bu sayede içindeki havada çıkmış ufak ufak delikler kalmamış olur.

*Roche'u Pastacı Burcu'nun tarifine göre bademli ve antep fıstıklı yaptım. Tarif için buraya bakabilirsiniz.

Ben bugün yine bir miktar trufe daha hazırlıyorum. Bayram ziyaretlerinde götürmek için. Herkese çikolata tadında bir bayram dilerim. Sevgiler..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Selda,bende seninle tanıştığıma çok sevindim.Ne koşturmalı bir gündü değilmi?Biz bile bişeyler yaptık o koşturmada...Çok zevkliydi....Sevgiler...

Neslihan dedi ki...

Seldacım, sevdiklerinle beraber, mutlu, sağlıklı bayramlar dilerim...
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Hayirli bayramlar diliyorum.

Hülya dedi ki...

Çok keyifli şeyler yapmışsın.Hatta çok da başarılı tarifler vermişsin.Çikolata kursuna katılmış biri olarak sana bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum...

İyi bayramlar canım...

Nalan Kaplan dedi ki...

Hayırlı bayramlar Selda'cığım,sevgiler !

lezzetlilerim dedi ki...

Seldacım bayramın kutlu olsun canım. Fidanla buluşmuşsunuz. Ne güzel.Keşke bende gelebilseydim. İnşaallah başka sefere.Çikolataların harika. Ayrıca sürprizinide merak ettim. Görüşmek üzere sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba seldacım bende seninle tanıştığım için çok mutluyum senii her zaman bekleriz o koşuşturma arasında seninle fazla ilgilenemedim ama bi dahakine bende yenii öğrendiğim tariflerden sana ikram hazırlıyacağımm söz bu arada iyi bayramlar tekrar görüşmek üzere:)) ömür

Tijen dedi ki...

Ben de istiyorum onlardan!
Mantılardan da...
(Etsizinden)
Ellerine sağlık Selda'cığım, hepsi için.

Unknown dedi ki...

canim iyi bayramlar.

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

selda cım, senınle tanısmak pek hostu...senede 1 gun dıyorum... hoscakal

fıdan

Unknown dedi ki...

Suzicim hakikaten ne koşturmaydı . Ama çokda zevkliydi keşke böyle tatlı koşturmacalar olsa hep. Marshmalovlarında harikaydı bu arada.
Neslihancım bende senin bayramını kutlarımbiraz geç oldu ama.
Kızılcıksurubı bende sana iyi bayramlar dilerim.
Hülya'cığım vallahi kursa gitmiş birinden böyle sözler duymak çok güzel. Teşekkür ederim canım.
Nalancım , Yaren sizlerinde bayramını kutlarım.
Azize'ciğim keşke görüşebilseydik. Hatta Fidan sana yazıcaktı ama msninde oğlun varmış sanırım öyle birşeyler oldu o gün.
Ömür'cüğüm sen bu gayretle neler yaparsın kimbilir. İnşallah en kısa zamanda yine görüşürüz.
Tijencim teşekkürler sana tavuklu ravioli sunayım o zaman .
Gülenaycım sanada iyi bayramlar.
Fidancım senede 1 olmaz canım belki 6-7 ay sonra gene gelirim bellimi olur.
Sevgiler..

Related Posts with Thumbnails