13 Ağustos 2008 Çarşamba

Kişiye özel pastalar

Artık özür dilemekden ben utanıyorum eminim benden ümidi iyice kesmişsinizdir. Son verdiğim sözüde tutamadım Ağustosa kadar güncelleyecektim blogumu ama haklı nedenlerim vardı. Yaklaşık 1 aydır yine eskisi gibi tek başıma çalışıyorum. Figen bazı özel sebebleri dolayısıyla pasta yapmayı bıraktı ve ben yine eski koşturmacalı günlerime geri döndüm.

Bunun yanı sıra benim ve ailem için oldukça heyecanlı , koşturmacalı ve sonu mutlu günler geçirdik. Geçtiğimiz hafta bu sebeple İstanbuldaydım. Biricik kardeşimi evlendirdik. E abla olarakda bana çok iş düştü. Tabii bununla ilgili resimler bir sonraki postda. :)

İstanbula gitmeden önce bir önceki postda bahsettiğim gibi BakeShop'da blog buluşması gerçekleştirdik. Çok fazla kalabalık değildik. Sanırım yaz olmasından doalyı birçok arkadaşımızın programına uymadı. Yinede davetimi kırmayıp gelenlere çok teşekkür ediyorum kahkalar eşliğinde güzel saatler geçirip yedik içtik. Yukarıdaki tabak yediklerimizin bir kısımı. O kadar çok yemişizki ayrılırken mide ağrılarıyla ayrıldık diyebilirim :) Bahar 'ada bizi böyle güzel ağırladığı için tekrar buradan teşekkür ediyorum.

Bu resimdekiler kimler derseniz;
Sol baştan başlayarak Seda, Figen, Ben, Şerife , Bahar , Selma ve daha sonra aramıza katılan Yıldız onun fotosu yok malesef.
Ve gelelim Mayıs başından beri birikmiş olan pastalarımıza . Bu pastalar Figen ile birlikte yaptığımız yetişkinler için kişiye özel hazırlamış olduğumuz pastalar;
Hayvanları çok seven Filiz Hn. için hazırladık bu pastayı.

Kumsalda güneşlenen bayanları izleyen bir at ! :) Bu pastanın temasında bizimde bilmediğimiz bir konu var bir bey için hazırlandı ve tek bildiğim arkadaşları arasında böyle bir espiri olduğu . Bizde elimize verilen konuya göre böyle bir pasta hazırladık.

Bu pastayı Figen'in doğum günü için hazırlamıştım. Ona uyabilecek tüm ekipmanlar pastasında bir tek notebook'u hariç :) Ona süpriz bir parti hazırladık ve o gün başka siparişlerimizle uğraşırken bir gece öncesinden hazırladığım pastadan habersizdi. Tüm gün boyunca evde nereye saklayacağımı şaşırdımda diyebilirim. Zeynep zili çalıp eve girene kadar ne taklalar attığımı bilemezsiniz. Tam o girdi derken benim salona bir pastayla gelişim Figeni iyice şaşırttı. Bu sayede işlerede ara verip pasta molası vermiş olduk.Sürekli ders çalışan Çisem Hn. için yaptık bu pastayıda belirgin özellikleri örgülü saçları ve mini eteğide pastada olması gereken unsurlardı.

Motorları çok seven bir bey için hazırladığımız pastayı ben çok gerilerek yaptım diyebilirim. Motorsiklet yapmayı gözümde çok büyütmüşüm bitirene kadar epeyce stresliydim ama hiçde göründüğü kadar zor olmadığını anlamış oldum. Tabii epeyce bir motor detayı inceledim diyebilirim.
Yamaç Hn. eşinin doğum günü için bir pasta istediğinde pastasının eşinin genel durumunu yansıtmasını istedi ; O'nu ve arkadaşını playstation oynarken yapmamızı istedi. Tabii halılarınında aynı modelde olması en büyük kriterdi .
Müteahhit bey pastası :) Arkadaşları aralarındada böyle hitap ederlermiş. Daha önce Koç gibi Kadın pastasının sahibi Naime Hn. eşine süpriz bir doğum günü partisi hazırlamış pastasındada eşinin işini yansıtmamızı istedi. Bizde yapımı devam etmekde olan bir inşaat ve kontrol eden Müteahhit'i pastaya uyarladık. Zeynep Hn. sürekli paralarla haşır neşir olan bir bankacı vede Karşıyakalı pastasındada bu iki temayı yansıttık.
Bu pastanın sahibi 3 güzel bayan . İkisi harıl harıl ofislerinde çalışırken diğeri zeytin ağaçları altında şezlongda uzanmış kitabını okuyor. Küçük oğluda yanında oyuncakları ile oynuyor.
Sanırım bu pastanın modeli Debbie Brown'a ait . Çokda emin değilim aslında çünkü pastayı isteyen Ayça Hn. kendisi resimi bulup bize gönderdi ve erkek arkadaşı için böyle bir model yaptırmak istediğini söyledi . Bizde yaparken çok eğlendik. 18 yaşından küçükler bakmasın lütfen :)
Bu pastayı Sevgili Elvan'a ziyarete giderken götürmek için yaptık. Gülenay'ın Türkiyeye gelmesi vesilesiyle buluştuk . Ben, Figen, Gülenay ve Nilay hep birlikte Elvan'ın o güzel balkonunda çok güzel vakit geçirdik. Elvancığım tıpkı telefondaki sıcacık sesi gibi güleryüzlü birisi. Nilay ilede ilk kez tanıştık ve bu buluşmada varolduğum için kendi adıma çok mutlu olduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Gülenay'la daha önceden tanıştığımız için onun hakkında birşeyler demeden geçemeyeceğim. Oda cıvıl cıvıl gözleri parıldayan şekermi şeker birisi. Tekrar görüşmeyi planlıyorduk ama kısmet olmadı artık bir dahaki sene geldiğinde diyelim.
Sevgili Arda eşinin doğum günü için bizden aikido temalı bir pasta istedi. Eşinin en büyük hayali kızına aikido öğretmekmiş. Kızınında en sevdiği oyuncağı Winnie the pooh olunca hepsini birlikte pastaya yansıtık. Umarız bu dileğinize kavuşursunuz nice mutlu yıllarda..

Oylum ve Yosun 40. doğum günlerinde bizden cadı temalı bir pasta istedi. Daha doğrusu Oylum istedi :) Debbie Brown'un sitesindeki cadıları pastada yapıp yapamayacağımız sordu ve bizde böyle bir kompozisyonla birleştirdik. Nice 40 yıllar diliyoruz...
Nil hanım'ın İzmirde geçireceği doğum gününde iş arkadaşları süpriz bir doğum günü hazırlamışlar. Pastasınıda nasıl bir temada hazırlayabilir diye sordular bizimde aklımıza böyle bir fikir geldi. Nice mutlu yıllar diliyoruz.

Senemcim bir çok arkadaşı için bize temalar buldu ve pastalarını yaptık ama onun pastasını yapmaya geldiğimizde oldukça zorlandık. Kendisi gün içerisinde oldukça yoğun çalışan geceleride anne olmanın verdiği sorumlulukla uykusuz kalan bir bayan. Temayıda bize bırakınca bizde ona rahatlaması için köpük dolu küvet içerisinde bir pasta yapalım dedik. Yanına şampanyasını ve kitabınıda koyduk :) Nice senelere Senemcim..
Çok uzun bir post oldu biliyorum umarım telafi edebilmişimdir :)
Bir sonraki postda düğünümüz için yaptıklarım gelecek..

15 yorum:

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

SELDACIM BEKLİYORDUM BU PASTA GEÇİDİNİ...... HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL ÇALIŞMALAR...... SAYFANI NEDEN GÜNCELLEYEMEDİĞİN BELLİ OLUYOR....:)) ELLERİNE SAĞLIK CANIM..... SEVGİLER..

Unknown dedi ki...

Nesrinciğim çok teşekkürler. Çok beklettim ama umarım affedilmişimdir. Her seferinde söz veriyorum kendime bir sonrakini hemen yayınlayacağım diye ama buraya koymak bile saatler sürüyor ne yapalım kış gelince belki toparlarım kendimi :) Sevgilerimle..

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Yaptıgımız pastalara bakınca sanki cok eskiymiş gibi oldum:) Nostalji oldum:)
Ama biz bu pastaları yapalı epeyce oldu elbette.
Bana yapılan pastayı gorunce yine o gun aklıma geldi nasıl kahkaha atmıstım:))) Tulumumu gorunce:))

Pasta yapmak güzel di be:)

Sana bundan sonra da basarılar diliyorum Selda cım..

Yeni Bake Shop bulusması ne zaman olacak:))

Ben de bekliyorum düğün anılarını resimleri gorsem de:)

Figen Karavaş

ayseyaman dedi ki...

Seldacım sayfanı hiç kapatmak içimden gelmiyor..bu pastalarin hepsi çok güzeller çok şirinler..Bir iki tane favori pastamı yazacaktım ama bir baktım liste uzadı gitti...:)
Ellerinize saglik..
sevgilerimle

Selcen Şenocak dedi ki...

Selda'cığım Pasta geçidi süperr hepsi çok güzeller ellerinize sağlık.
Kardeşine mutluluklar,
Buluşmaya çok isteyipde katılamadığım için üzgünüm:( bir daha ki sefere inş.

Esra Kars dedi ki...

Selda'cım geç güncelliyorsun diye kızıyordum blogunu. Ama bu bekleyişe değdi. Hepsi birbirinden güzel pastalar yapmışsınız.Eminim lezzetleride öyledir. Düğün için yaptıklarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Selda'cığım,
Ben de sizleri evimde görmekten büyük mutluluk duydum. Pasta için tekrar tekrar teşekkürler her ikinize de. Buluşmayı organize eden Gülenay' cığıma da çok teşekkür ediyorum bir kez daha. Nilay' cığımın o güzel cheesecake ini de unutmamak lazım değil mi? Kısaca hepiniz sağolun, varolun. Yine söylüyorum pastanıza hayran kaldım ben. Bu yaşıma kadar yediğim en güzel şeker hamurlu pastaydı inan:) Diğer pastalara da bayıldımmm, bayıldımmm. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Seldacığım harikkaaaa bir şölen bu bayılllddııımm ellerine sağlık!!!

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

Figencim teşekkürler . Gereçktende çok eski ama 1 Mayısdan beri neredeyse 4 ay olucakmış heheh :)Yeni buluşma herhalde Bake Shop'un açılışında olur artık. Ayşecim çok teşekkürler güzel iltifatların için.Selcencim çok teşekkürler. Birdahaki sefere görüşmek üzere.Esracığım çok teşekkürler önümüzdeki hafta koyacağım inşallah. Sende hiç görünmüyorsun??Elvancığım haklısın hala tadı damağımda Nilay'ın cheescake'i .Güzel yorumların için çok teşekkürler.Evrenciğim çok teşekkürler :)Herkese hayırlı kandiller diliyorum.Sevgilerimle

Hülya dedi ki...

Her biri çok detaylı ve keyifli çalışmalar olmuş.Çok tebrik ediyorum yine...Sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Özellikle motosikletteki detaylara ve profesyonelliğe bayıldım Seldacığım. Elbette hepsi çok çok güzel. Ellerine sağlık. Devamını merakla bekliyorum...

NiNo dedi ki...

canim birbirinden guzel seyler bunlar bayildim hele o birlikte fotografinizi gorunce ne kadar imrendim ben buralarda yalnizimmmmmmmmmmm :(((

pelince dedi ki...

Selda hangi pastaya nasıl baksam şaşırdım..O kadar şahane olmuşki hepsi ellerinize sağlık...
Bu görsel şölen için hem figene hem sana çok çok teşekkürler...

Önünde saygıyla eğiliyorum hocam :))

Bebekkokusundan uzak mı kaldın,banamı öyle geliyor...Kardeşinide tebrik ederim.Allah bir ömür boyu mutluluk versin...

Sevgilerimle...

Pastanı Seç dedi ki...

valla hangisi için yorum yapsam bilemiyorum hepsi birbirinden güzel amaaa en çok şu havuzdaki bayanlara bayıldım valla bu yaz ayında:)

harikasın sevgiler

Adsız dedi ki...

selamlar canım hayırlı ramazanlar diliyorum uzun bir zamandır uğrayamadım herşey çok güzel.
görüşmek üzere sevgiler

Related Posts with Thumbnails