21 Eylül 2008 Pazar

Nişan ve Düğün Pastaları

Biliyorum eğitim programını görmekten çok sıkıldınız ama nedendir bilmiyorum içimden hiç yazmak gelmedi uzun zamandır. Havalardanmı desem, bilmiyorum bir bunalım durumları içerisindeydim. Şimdi resimlerini göreceğiniz modelleride sıkı takipçilerim Şekerden Düşlerden ve facebookdaki grubumda görmüşlerdir herhalde. Ama sadece blogumu takip edenleride düşünerek yine buraya birkaç kelime ile eklemek istiyorum.

Yukarıdaki düğün pastası kardeşim için hazırladığım düğün pastası maketi. Benim ilk düğün maketi çalışmamdı. (Gelinlik gibi görünmesede gelin figürün üzerindeki bir gelinlikdir :) Kardeşimin gelinliği kırık beyaz olduğundan öyle yaptım ama biraz fazla kırmışım beyazı herhalde)
Tabiki benim için ilk deneyimin yanında kendi ekipmanlarımdan kilometrelerce uzakta olmasıydı. Gülleri İzmirde hazırladım ( O koşturma telaşında yardımlarını esirgemeyen Bahar'ada çok teşekkürler) ve sağsağlim otobüsle İstanbul'a kadar götürmeyi başardım. Sağolsun Ebru ve Burcu maketi son haline getirirken atölyelerini kullanabileceğimi söylediler. İyikide orada yapmışım evde yapılacak iş değilmiş onu kesinlikle anlamış oldum. İkram edilecek kısımı ile o telaşda uğraşamayacağım için yine Hansel ve Gretel ekibine başvurduk. Tekrar buradan teşekkür ediyorum bu ilk deneyimde beni yalnız bırakmadıkları için. Ayrıca İstanbul'da bana ekipmanlarını atölyelerini kullanabileceğimi söyleyen tüm arkadaşlarımada çok teşekkür ediyorum .

Bu kurabiyeleride düğün yemeğinde misafirlere dağıtmak için yaptık. Yaptık diyorum bunun için çok eğlenceli bir grup kurduk. Kardeşim , yengem ve büyükkk organizatör yamağım Beyza ile birlikte organize olarak 85 kutu hazırladık. Amacımız herkese birer tane vermekdi ama son anda davetli sayısı değişince her çifte birer tane vermek zorunda kaldık. Bu kurabiyeler içinde sevgili Pastacı'mız Burcu'nun ekipman desteği için çok teşekkür ediyorum. İstanbul'a gitmişken alışverişlerimiz sırasında kısıtlı bir zamanda şirin atölyesinide ziyaret etmiş oldum. İçerisi rengarenk maketlerle ve mis gibi yayılan kokularla vede en önemlisi Burcu'nun güler yüzüyle sımsıcaktı.
Bembeyaz mine çiçekleriyle donanmış nişan pastasını İstanbul dönüşü hazırladım .

Bu nişan pastasını aylar evvel Figen ile birlikte hazırlamıştık ama yayınlama fırsatı bulamamıştım , fırsat bugüneymiş.

BakeShopdaki ilk seminerimizin resimleri çok yakında..

11 yorum:

Ayşegül'ün tatlı rüyası... dedi ki...

herbiri birbirinden güzel, elinize sağlık:)
sevgiler

PASTASEHRİ dedi ki...

selda ne kadar güzel şeyler yapmışsın. ellerine sağlık canım. ayrıca kardeşini tebrik ediyorum ömür boyu mutlu olurlar inşallah.
sevgilerimle
Funda

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

SELDACIM HEPSİ YİNE BİRBİRİNDEN GÜZEL ÇALIŞMALAR.... ELLERİNE SAĞLIK CANIM..... SEVGİLER.....

Eya dedi ki...

Sevgili Selda...bayildim pastalara...gercekzen hepsi birbirinden nefis...bakakaldim...bu arada seneye Izmire gelince mutlaka sana ugramak isterim,mutlu bayramlar, sevgiler

Unknown dedi ki...

Selda'cim,
Mutlu bayramlar canim.

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

İyi bayramlarrr:)

Sevgiler,
Figen Karavaş

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

Feyza Fidan dedi ki...

Seldacım muhteşemsinnnnnn..
Hepsi birbirinden harika bu pasta ve kurabiyelerin..
Ellerine sağlık,
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Seldacığım hepsi birbirinden güzel ama ben daha çok papatyalı pastayı beğendim.

Pastanı Seç dedi ki...

nerelerdesin şekerim???

Dina Pinheiro dedi ki...

beautiful, nice cakes ,congrats...

Related Posts with Thumbnails