26 Ocak 2009 Pazartesi

Gecikmiş pastalara başlıyorumm ...

Birçok kişinin büyük bir merakla beklediği , uzun zamandır ha yayınladım ha yayınlayacağım dediğim pasta modellerini nihayet eklemeye başlıyorum. Yalnız sadece bloguma ekliyorum. Çünki Şekerden Düşler çok yakında yeni tasarımına kavuşacağı için tekrar tekrar orayada uyarlamak istemiyorum. Belki o zamana kadar hepsi olmasada birkaç model ekleyebilirim web sitemede.

Şimdi resimlere bakarken beni taa Ağustos ayına götürdü bu modeller. Ağustos sonundan beri Ege'nin doğum günü ve yılbaşı pastası dışında yeni pasta modeli eklemediğimide anlamış oldum. Tabii doğal olarak bendede bir birikim olduki sormayın sayısını tam bilmemekle birlikte 50 'den fazla resim olduğunu sanıyorum. Bu ekleyeceklerim düzenlenmiş benim keyfimi bekleyenlerden bazıları. Tek tek eklemeyi düşünürken başa çıkamayacağımı anladım .

Üstde gördüğünüz incikli boncuklu pasta'yı ilk defa İstanbul'a gittiğimde Ebru ve Burcu'nun atölyesindeki Lindy Smith'in kitabında görmüştüm . Keşke fırsat olsada bende böyle bir model yapsam diye düşünürken , Ege'nin gittiği kreşin (Kurabiye Çocuk Evi ) sahibi Esra Hn. ın doğum gününde ona böyle bir pastayı yakıştırdığım için hemen uygulamaya geçtim. Sanırım Lindy 'de benim gibi pastadan önce takı yapıyormuş :) Kitabındaki böyle incikli boncuklu pastalara baktıkça içim gidiyor . Ve daha bir çok yerde bu şekilde boncuklar kullanmaya devam ettim.
Kimyager pastasını tüm özel günlerini bana emanet eden canım arkadaşım Senem'in isteği üzerine hazırladım . Arkadaş gruplarındaki Hürcan Bey'in doğum gününde nasıl bir model yapalım derken. Senem bana bazı tüyolar verdi. Kimya mühendisi olduğu ve Hürcan Bey'in bir kimya firması olduğu şu andada bir bitki üzerinde deneyler yaptıklarını söyledi. Bende laboratuar ortamını canlandırdım pastalarında .

Baterist Pasta 'yı Güler Hn. erkek arkadaşı'nın doğum gününde sipariş ettiğinde öncelikle çok daha farklı bir model isterken. Konuşmalarımız sonucu bu pastada karar kıldık. Erkek arkadaşının hayallerini yani onu bateri çalarken resmetmemi istedi. Bu modeli birçok arkadaşımız yapmıştı bende kendimce ve Güler hn.'ın istekleri doğrultusunda bu şekilde tasarladım.

Fatoş Hn. evliliklerinin 6. yıl kutlaması için benden bir pasta istediğinde. Benim aklıma eşiyle tanıştıklarından itibaren fotoğrafların kare halinde geçmesi geldi. Onunda hoşuna giden bu fikiri yukarıdaki şekilde pastaya yansıttım.
İclal Hn. eşinin doğum günü için en sık istenenen modelerden biri olan ofis masası pastasını istedi. Banada uygulamak düştü.
Bu pastayıda sevgili Şerife arkadaşı Selda için istedi. Bende ilk defa bir adaşıma pasta yapmış oldum.

Sezin Hn ile ablası Ayça Hn. sayesinde tanışmış olduk. Ayça hn blogumun sıkı takipçilerinden . Kendisini tanımak beni çok mutlu etti . Her daim güler yüzüyle sanki yıllardır tanışıyormuşsunuz hissi veriyor size. Ve yukarıdaki pastayı Sezin Hn.'ın nişanlısı için hazırladım . Doğum günü iş çevrelerindeki arkadaşları ile kutlanacağı için , pastada sahip olduğu firmalarını yansıtan ufak minyatür figürler olmasını uygun buldu.

Bu pastada Sezin Hn.'ın doğum günü için hazırlandı. Ayça Hn. kardeşinin yüksek lisansı yeni kazandığını onu ders anlatırken resmetmemi , bunların yanındada çok sevdiği hamburgeri ve kolasını hatta dersini dinleyen Sunger Bob'u da eklememi istedi ve böyle bir tasarım çıktı ortaya.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Selda'cim butun pastalarin harika. Keske daha cok pastanin resmini koysaymis dedim :)Zevkle seyrettim pastalari,ellerine saglik canim.

Sevgiler...

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

SELDACIM... SENİN TABİRİNLE "TACIZ" MAİLLERİM DEVAM EDECEK.!!! :)) ONA GÖRE.... BUNLAR BİZİ KESMEZ CANIM..... HADİ SANA BİRAZ MÜSADE... AMA DİĞERLERİNİ DE EN KISA ZAMANDA EKLERSİN ARTIK.....ÖPÜYORUM SENİ CANIM... ELLERİNE SAĞLIK..... HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZELLER.....

pecete dedi ki...

çok ama çok güzel... Emeğini ayakta alkışlıyorum.

Esra Kars dedi ki...

Selda hepsi birbirinden güzel olmuş. Ama özellikle boncuklu olanlara bayıldım ben :)İnşallah bende bu şekilde bir pasta yapma şansını yakalarım.
Sevgiler....

Selcen Şenocak dedi ki...

Selda her zaman ki gibi harika valla baktıkça tekrar bakıyorum çok güzeller ellerine sağlık.
Sevgiler...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ellerine sağlık Selda'cığım. Hepsi de çok güzel olmuşlar :))

Sevgiler...

birsence dedi ki...

seldacığım bu pastaları geciktirme sakın hemen yayınla...nefis görünüyorlar..Allahım ne kadar yetenekli,becerikli hanımlar yaratıyor böyle...öpüyorum cenım ellerine sağlık...

PastaZer dedi ki...

Muhteşem görünüyorlar Selda, emeğine sağlık...

İlker Ergin dedi ki...

Canım hepsi birbirinden güzel olmuş.ellerine sağlık.Çok öpüyorum seni ve ege'ciği.bugün senin için pek iyi değil ama.İnşallah herşey gönlünce olur..Sevgiler...

zarpandit dedi ki...

ben hiç birşey yapmamışım canım harikalar cıkarmıssın aglayacagım ya simdi :)

Related Posts with Thumbnails