7 Aralık 2009 Pazartesi

Kızlar için çiçekli 1 yaş pastası ve kurabiyeleri

p0200
Bayramdı , Ege'nin doğum günü haftasıydı derken bugün rahat bir nefes almış oldum.

Bayram çikolatalarıma göstermiş olduğunuz yoğun ilgi içinde çok teşekkür ederim. Çikolata yapabilmek benim her zaman gözümde büyüyen bir şeydi. Tabii yaklaşık 5 yıldır kendimize ve aile büyüklerimize yaptığım truffle roche gibi şeyleri kastetmiyorum daha profesyonelce yapmakdan bahsediyorum. Görünüşte çok kolay gibi görünsede ağızda hemen eriyip bitse de hakikaten çok meşagatli bir iş butik çikolata yapımı . Pasta yapmak daha kolay diyeyim size . Neden zor diyorum çünki bu işi seri bir şekilde yapabilmek için bir sürü alet edevat makine vs gerekiyor. Tamamen amatör bir ortamda çikolatayı temperlemek , oldukça soğuk bir ortamda saatlerce uğraşıp getirdiğim derecenin hemen kaçıvermesi ve bir o kadarda dağılan ortamda kilolarca çikolatayı yapmayı kotardık ya darısı yılbaşına diyelim. Tabii her daim dostlarınıza vereceğiniz bir hediye olarak ya da nişan ve sözlerinizde çok çok özel Belçika çikolatası ile hazırlanmış tamamen katkısız butik çikolatalarımızdan sipariş verebilirsiniz. 2 gün öncesinden haber vermeniz yeterli.

Tabii bununla birlikte çikolata kursları talepleride artmış oldu. Hep bayramdan sonra diye erteledim durdum ve nihayet bu hafta çikolata kurslarımızada başlıyoruz. Bir sonraki post bu konuda olucak. Yılbaşına özel pasta , kurabiye ve çikolata workshoplarımızın duyurusu için az daha bekleyin bende bu arada Ada'nın çiçeklerle bezenmiş 1 yaş pastasından bahsediyim.

Sırada eklenmeyi bekleyen epeyce fotoğraf varken ramazan bayramının ertesi günü yaptığım Ada'nın 1 yaş pastasını ve aynı temada hazırladığım bir yaş kurabiyelerini öne aldım. 1 yaş doğum günleri hep özeldir tabii doğum günü pastasınında çok özel olması lazım. Bende çok severek yapıyorum bu pastaları
p200-1

Ada için yaptığım 1 yaş pastasını herhalde 2 ay öncesinden planlamıştık Eylül Hanım ile. İlk tanışmamız henüz eklemediğim Ada'nın diş buğdayı pastası sayesinde olmuştu sanırım Ağustos ayındaydı. Diş buğdayını planlarken doğum günü içinde teması hazırdı. Parti malzemeleri benimde çok beğendiğim çiçekli kelebekli temadan. Bu tema için daha önce bir çok farklı model hazırladım. Bu sefer Eylül hn. Sevgili Pasta Tasarım Nesrinciğimin modellerinden örnekler gönderdi bana bunlara benzesin ve olabildiğince renkli cıvıl cıvıl bir pasta olsun dedi. Tabii benim makinem her zamanki gibi mor rengi mavi gibi çeksede gerçekden çok renkli bir model çıktı ortaya.

Kurabiyelerinide yine ilk defa Ada için hazırladığım farklı bir tasarım oldu. Pastası ile aynı temadan kurabiyeleri oldu.
k0077
Eylül hanımın istediği farklı tipdeki kurabiyeler ile aşağıdaki kurabiye buketini oluşturdum
k0078
Ve yine bir bayram a denk gelen bu seferde Kurban bayramında doğum günü olan Eylül içinde aşağıdaki kurabiyeleri hazırladım. Aslında pastasını hazırlayacaktık ama doğum günü Marmaris'te ve bayramın 3. günü olunca. Eylül'ün teyzesi Ebru'da arife gününden yola çıkacağından pastayı iptal edip bu cicili kurabiyeleri hazırladım. Ada'ya ve Eylül'e nice yıllarda cıvıl cıvıl sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.
k0079

4 yorum:

Bizim Mutfağımızdan dedi ki...

çok canlı renklerden oluşan ,eminim çokta lezzetli bir pasta olmuştur:)
ellerine sağlık seldacım.
bende blog yazarlığına soyundum :)))
beklerim efenim :)
bizimmutfagimizdan.blogspot.com

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık Selda,cıvıl cıvıl pasta ve kurabiyeler.
Bir aksilik olmazsa sömestre de İzmir'e geleceğim bu sefer kahveni içecek kadar zaman yaratacağım.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Özgülcüm sende hoşgeldin Blog dünyasına eminim geç bile kaldın valahi senin çocuklarını besleme şeklini hep takdir etmişimdir senden öğreneceğimiz çok şey var. Çok teşekkürler canım.
Goncacım bekliyorum . Geçen sefer hiç olmadı zaten. Ama gelmeden önce haber ver bazen dışarıda işlerim olabiliyor geldiğinde burada olabileyim.

Seda dedi ki...

canım bayıldım cıvıl cıvıl olmuş ellerine sağlık sevgiler tatlımmm

Related Posts with Thumbnails