24 Ocak 2010 Pazar

2 yaş pastaları

p0215
Sevgili Behal, benden Asya'nın 2. yaş günü için Ponny 'li bir pasta yapmamı istedi ve netden bulduğu bu modeli gönderdi. Bu tip pastaları yapmak beni her zaman heyecanlandırmıştır. Çünkü sonuca ulaşana kadar neye benzeyeceği belli olmaz 3 boyutlu pastaların . Geri dönüşüde yoktur . Şeker hamurunu kaplamadan önce neye benzeyeceğini kestirmek gerekir.

Özellikle yurt dışında neredeyse sadece kekden oluşan , arasına incecik bir krema katmanı kullanılan pastalarda çokda sorun değil ama bizim damak tadımıza göre bol krema , az kekle 3 boyutlu pasta oluşturmak oldukça zor oluyor. Ama yinede bu pastaların görüntüsüde bir güzel oluyor .

p0213
Almira'nın doğum günü için annesi Baby Tv karekterleri ve birde zürafa olan bir model istedi. Ayrıca pastanın yenilecek kısımlarında gıda boyası olmamasını ama görünüşününde bir o kadar renkli cıvıl cıvıl olmasını istedi. Ortaya böyle rengarenk cıvıl cıvıl bir pasta çıktı.

p0217

Sevgili Güldem'in oğlu Poyraz'ın 2. yaş gününde yaptığım pastaya geldi sıra. Modelin ilk sahibini bilmemekle birlikte yerli yabancı bir çok pastacı tarafından çeşitli versiyonları yapılmıştır herhalde bu pastanın da. Benimde çok sevdiğim 1 . ve 2. yaş günlerinde erkek çocuklarına yaraşır bir model.

p0216
Efe için hazırladığım pasta da geçen yıllarda yaptığım Winnie the pooh pastasının modelini baz aldık. Ayı Winnie ve Tiger yerine buz devrinin kahramanlarını yerleştirdik. Mamut , Sid ve adını bilmediğim küçük çocuk :) Buz Devri en sevdiğim çizgi filmlerden birisi figürlerini yapmakda çok zevkli oldu benim için.

p0186
Kaan'ın 2. yaş günü için 'de rengarenk hayvanlarla dolu bir model yaptık. Maymuncuk tren vagonundaki muzları nasıl alacağım diye düşünürken fil ve zürafada olacakları izliyor :)
p0214
Efe için hazırladığım Gece Bahçesi pastasında sıra. Yine gıda boyasının yenilecek kısımlarında olmaması istendiği için pastamızın ana rengini beyaz olarak belirledik. Bu sıralar bol bol Gece Bahçesi pastaları yapar oldum. Arşivde daha eklenmeyi bekleyen bir çok gece bahçesi pastası oldu bile.

3 yorum:

İlker Ergin dedi ki...

şekerim harika olmuşlar yine,zürafaya bayıldımmm:))ellerine sağlık...
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Pony'li pastana bayıldım.Çok hoş olmuş.Ellerine sağlık...
Sevgilerimle,
Saniye

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN;

SEVGİLİ ARKADAŞLAR dusbahcesi.blogspot.com ve pembetatlar.blogspot.com TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN HEDİYEŞLE ETKİNLİĞİNE
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ...
1 ŞUBAT 2010- 28 ŞUBAT 2010 TARİHLERİ ARASINDA ORTAK BLOGUMUZ OLAN pembedusbahcesi.blogspot.com 'DA BAŞLATACAĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAZSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ...

HAYDİ ARKADAŞLAR HEDİYELEŞELİM KAYNAŞALIM...

DETAYLI BİLGİ İÇİN:pembedusbahcesi.blogspot.com adresine uğramanız rica olunur...

Related Posts with Thumbnails