22 Mart 2007 Perşembe

Beşamelli Tavuk


Aslında çok bilindik bir yemekdir ama ben genelde dışarıda yediğim lezzetleri bir araya getirerek oluşturdum bu tarifi. Belki herkes biliyordur ama bana nedense bana özgüymüş gibi geliyor .
Genelde yemekleri yaparken belli bir ölçümde yoktur malzemeleri gözkararı ayarlarım. Ben genelde bütün tavuk aldığımda tavuğu 3 şekilde değerlendiririm. Düdüklü tencerede 35 dk. pişirdikten sonra suyunun bir kısımıyla ve etlerinin bir kısımıyla çorba yaparım. Bir kısmını su ve et olarak ayırıp pilav için saklarım. Etin diğer kısımınıda parçalayıp bu yemeği yaparım. O yüzden tavuk eti konusunda tam bir şey söyleyemeyeceğim.
Yapılışı;
- Haşlanmış tavuk eti
- 2 adet orta boy küp küp doğranmış patates
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Beşamel sos için
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. un
- Aldığı kadar süt
- Kaşar peyniri rendesi

Ben beşamel sos hazırlarken yine ölçülere sadık kalmam. Sizler için bu sefer dikkat etmeye çalıştım. Dolu dolu 1 yemek kaşığı margarini erittim ve 2 y.k. unu kokusu çıkana kadar kavurdum. Daha sonra azar azar karıştırarak sütü ilave ettim. Yarım litre civarı süt gitmiştir sanırım. İstediğim kıvamda olunca süt eklemeyi bırakıyorum.

Küp küp doğranmış patatesleri kızartıp , haşlanmış ve didilmiş tavukların içine konur. Bezelyelerde haşlanarak bunlara karıştırılır ve bir borcama konur.
Beşamel sos hazırlanarak yarısı bu karışıma eklenir ve karıştırılır. Diğer kalan yarısı üstüne konularak . Fırında bir süre pişirilir. Pişmesine doğru fırından çıkartılıp üzerine kaşar peyniri rendesi konulur ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.

7 yorum:

aslı dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...SEVGİLER

pecete dedi ki...

Olay göz kararı olunca sana özgü tarif olur. Herkes kolay kolay tutturamaz o göz kararını.. Yani ilginç bir merettir kendileri. Gördüğüm kadarıyla burda tutmuş ve hatta tavuğu bırakmamış. Güzel olmuş hem çokk güzel olmuş...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım eline sağlık, becerikli kadınsın maşallah, elinin yapmadığı iş yok..
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

merhaba, seldacığım hayırlı olsun öncelikle...

Ayrıca bu şahane bir tarif ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Aslıcım, Teşekkürler canım.
Ayşemcim, Sanırım yemek yaptıkça profesyonelleşiyor insan. İlk evlendiğim yılları hatırlıyorumda herşeyi ölçüp tartıp koyardım. Artık Pilav ve hamur işleri dışında herşeyi gözkararı yapıyorum. Evet beşamalle tavuk çok sevdiler birbirlerini ayrılamadılar :) Çok teşekkür ederim canım.
Esracım, Çok sağol canım ne güzel bir iltifat bu sana ne demeli benden daha becerikli olduğun kesin.
Zerrincim, Çok teşekkürler canım. Artık buraya beklerim. Tarifi beğenmenede sevindim.

Adsız dedi ki...

SELDACIM MERHABA
ZİYARETİNE GELDİM
HARİKA OLMUŞ
SEVGİLER
BEN SIK SIK GELİRİM

Adsız dedi ki...

senin yemeğinde çok güzel görünüyor.bir dahaki sefere bezelyede koyayım bakayım nasıl olacak

Related Posts with Thumbnails