Herkesin bunun neresi ıspanaklı dediğini duyar gibiyim. Bu sefer pastamın pandispanyası farklı olsun istedim. Hem çocukların çikolatalı diye severek yediği yerkende farkında olmadan bol bol ıspanak yediği bir pasta oldu. Bu tarifdeki ıspanaklı pastayı yıllar önce bir arkadaşımda yemiş ve tarifini almıştım denemek hiç kısmet olmamışdı. Hem bu vesileyle denemişde oldum. Yiyenin asla ıspanaklı olduğu aklına gelmez. Gelelim tarife;
Ispanaklı pandispanya için;
- 4 yumurta
- 1.5 su brd. toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su brd. (*500 gr ıspanağın yaprakları alınıp 1 çay bardağı suyla haşlanır blendırdan geçirilir* Yalnız ben bu ibareye hiç dikkat etmeden saplarıyla birlikte haşladım 1 bardaktan biraz fazla çıktı, kalanıda ayırdım belki başka birşey için lazım olabilir diye)
- 2.5 su brd. un
- 1 pk. kabartma tozu
Yumurta ve tozşeker, şeker eriyinceye kadar iyice çırpılır. Sıvıyağ eklenir karıştırılır. Daha sonra ıspanak püreside eklendikten sonra un ve kabartma tozu içine elenerek eklendikten sonra 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Bu keki ben 20 cm'lik kelepçeli kalıbda yaptım. ve enine ortadan 2 'ye böldüm.
Kreması için;
200 ml 'lik kremayı kaynattım. 270 gr bitter küvertürü ince ince kıyarak. Altını kapattığım kremanın içine atarak erittim. 1 tatlı kaşığıda tereyağı ekledim. Sürekli karıştırarak oda ısısında soğuttum. Biraz daha kıvamlı olması için kısa bir süre buzdolabında beklettim. Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra kremayı sürdüm muz ve damla çikolatalar dizdim. Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyini iyice sıvadım pürüzsüz bir görünüm elde etmeye çalıştım. Donması için dolaba koydum. Daha sonra 60 gr beyaz çikolatayı benmaride eriterek yağlı kağıtdan yaptığım külahın içine doldurarak Ortasından başlayarak daireler çizdim. En son kürdan yardımıyla bir içe doğru bir dışa doğru çizgiler çekerek son görüntüyü oluşturdum. Pasta kremasından arta kalanlarıda biraz daha dolabda dondurduktan sonra yuvarlayıp beyaz çikolata rendesine buluyarak truflar elde ettim. Yanlarda süs amaçlı durdular. Pastayıda dilimleyince üzerlerine koyarak ikram ettim.
Buda pastanın içinin görüntüsü;
Ispanaklı pandispanya için;
- 4 yumurta
- 1.5 su brd. toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su brd. (*500 gr ıspanağın yaprakları alınıp 1 çay bardağı suyla haşlanır blendırdan geçirilir* Yalnız ben bu ibareye hiç dikkat etmeden saplarıyla birlikte haşladım 1 bardaktan biraz fazla çıktı, kalanıda ayırdım belki başka birşey için lazım olabilir diye)
- 2.5 su brd. un
- 1 pk. kabartma tozu
Yumurta ve tozşeker, şeker eriyinceye kadar iyice çırpılır. Sıvıyağ eklenir karıştırılır. Daha sonra ıspanak püreside eklendikten sonra un ve kabartma tozu içine elenerek eklendikten sonra 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Bu keki ben 20 cm'lik kelepçeli kalıbda yaptım. ve enine ortadan 2 'ye böldüm.
Kreması için;
200 ml 'lik kremayı kaynattım. 270 gr bitter küvertürü ince ince kıyarak. Altını kapattığım kremanın içine atarak erittim. 1 tatlı kaşığıda tereyağı ekledim. Sürekli karıştırarak oda ısısında soğuttum. Biraz daha kıvamlı olması için kısa bir süre buzdolabında beklettim. Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra kremayı sürdüm muz ve damla çikolatalar dizdim. Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyini iyice sıvadım pürüzsüz bir görünüm elde etmeye çalıştım. Donması için dolaba koydum. Daha sonra 60 gr beyaz çikolatayı benmaride eriterek yağlı kağıtdan yaptığım külahın içine doldurarak Ortasından başlayarak daireler çizdim. En son kürdan yardımıyla bir içe doğru bir dışa doğru çizgiler çekerek son görüntüyü oluşturdum. Pasta kremasından arta kalanlarıda biraz daha dolabda dondurduktan sonra yuvarlayıp beyaz çikolata rendesine buluyarak truflar elde ettim. Yanlarda süs amaçlı durdular. Pastayıda dilimleyince üzerlerine koyarak ikram ettim.
Buda pastanın içinin görüntüsü;
9 yorum:
Seldacığım; ben geldim. Ve hatta yanımda bir soru ile geldim. Şimcik, pastanın süsleme kısmında erittiğin çikolatayı soğuk mu yoksa ılık mı dökerek şekil yapıyorsun? Bu arada bir daha havuçlu kekeinden önce haber ver sana havuç süslemesi yapıp gönderiyim. Eğitimde gördüm, çok şık olmuştu. Sana söz...
Ayşemcim çok sağol. Hoşgeldin yeni blogumun ilk yorumunuda sen yapmış oldun. Çikolataya gelince eritir eritmez hemen yağlı kağıtdan hazırladığım külaha doldurdum ve sıktım sıkma işlemi bitincede kürdanla şekil verdim. Benim sıkma işlemi bitene kadar çikolata ılınmış oldu bile. Ama eli çabuk tutmak lazım. Çünki beyaz çikolata çok çabuk donuyor. Donuncada güzel bir şekil almaz. Havuçlarımı isterim bak :) Sevgiler..
Hoşgeldin...İyi ki geldin...Havuçlu Kek yapmayı düşünüyordum ben de oğlumun beslenmesine.Hatta kremalı.İyi fikir verdin sağolasın...
selamlar canım hayırlı olsun deneye geldim.
umarım güzel hitler alırsın.
öptüm görüşmek üzere
Ispanaklı pasta harika; tıpkı antep fıstıklı gibi duruyo ve çocuklar buna bayılır eminim tadıda muhteşemdir.ellerinize sağlık.... bende yeni bloğuma beklerim....
Hülyacım, çok teşekkürler. Ne güzel bir tesadüf olmuş. Eminim oğlunda çok beğenicektir. Benim oğlum çok beğendi tam çocukların ağız tadına göre.
Elvancım, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım.
Aslı, Gerçekten çok seviyorlar hatta ıspanak yemiyorlarsada hiç farkına varmadan vitamin almış alıyorlar :)Çok teşekkürler .
Good Afternoon
Thanks for writing this blog, loved reading it
Hi, very interesting post, greetings from Greece!
[url=http://chaussuresdefootballstore.com/]chaussures de football Mercurial Vapor Superfly[/url] en Bien connu de fun snowboard lancement régional de la marque Nike de la dernière [url=http://chaussuresdefootballstore.com/]Nike Mercurial Vapor[/url] chaussures de ski . Ce double-prendre l'patineurs professionnels Gigi Rüf chaussures nommé rush sa ville natale équipe de football bank SC Bregenz (Bregenz) con?us.[url=http://chaussuresdefootballstore.com/] [b]Mercurial Vapors Pas Cher[/b] [/url]utilisés comme couleurs principales blanc et bleu
Yorum Gönder