23 Haziran 2007 Cumartesi

Yine bir Barbie pasta ve Babalar günü pastası
















Barbie pasta yapmaayı çok isterken bir haftada 2 tane yapmak kısmet oldu. Her yaptığım pastanın bir diğerinden farklı olmasını istediğimden bunda böyle bir tasarım çıktı ortaya. Ama şunuda söylemek lazım sıcaklarda şeker hamuru çalışmak tam bir eziyet neyseki klimalar imdadımıza yetişiyor yoksa tüm emeğime acırdım.



Veee bu haftanın 3. pastasıda Babalar günü için yaptığım pasta. Pastanın modeli Carol Deacon'un koltukda uyuyan adam pastasından esinlenerek yola çıkıldı .Ben biraz daha bize özel olsun diye Ege'yi ve dedesini yaptım pastanın üzerine.
Pastamızın içinde çok sevdiğim Bitter küvertürlü ganaj (200gr küvertür- 200 gr krema) ve frambuaz ikilemesini koydum ve sonuç yine harikaydı. Bu ikili kesinlikle harika bir tad çıkartıyor ortaya.
Bu seferki pastanın yapılışında fırsat buldukça birkaç resim çekmeye çalıştım. Aslında birçok yerinde yine resim çekmeyi unutsamda önemli birkaç hususu çekebilmişim.

Öncelikle yuvarlak şekilde yaptığığımız pandispanyamızı koltuğun arkasını ve altını yapabilmek için 3 te 1 ini keserek her iki tarafınıda kremalıyıp bir gece dolapda bekletiyoruz. Daha sonra ilk şekildeki gibi yerleştirip üzerini krema ile kaplıyoruz. Daha sonra şeker hamuru kaplama işlemine başlıyoruz.











Hamuru kapladıktan sonra koltuğun kenar fırfırlarını yapmaya geçiyoruz. bunun için bir ucu tırtıklı diğer ucu düz olan iki farklı boyutda yuvarlak kalıplarımdan faydalandım.
Şekildeki gibi önce dışını büyük tırtıklı kalıpla kestikden sonra içerisini yuvarlak düz bir kalıp ilse keserek resimdeki gibi kürdan ile volon oluşturuyoruz. Koltuğun uç kısımlarına yapıştırıyoruz. Yastıkları keserek yapıştırıyoruz ve bu aşamadan sonra figürleri yapmaya başlıyoruz.
Şekildede görüldüğü gibi önce yuvarlak oluşturularak elimizle yüz şekli vermeye çalışıyoruz. Göz oyuklarını açarak beyaz yuvarlakları yapıştıyoruz. Ben biaz kuruyunca beyazların üzerie gıda kalemi ile göz bebeklerinizi çizdim. Kulak burun ve saçları hazırlanıp yapıştırılır.

Figürümüzün önce bacaklarından başlanarak koltuğa yerleştirmeye başlanır. Daha sonra gövdesi yapılır ve kafası yerleştirilir. Tüm bu işler bittikden sonra kollar, eller ve ayaklar oluşturulur. Ben eli en basit bu şekilde oluşturuyorum. Önce sağdaki gibi bir şekil oluşturup parmakları bıçak ile keserek şeker hamuru modelleme setim ile parmak şekline getirmeye çalışıyorum.

Basitçe figür aşamalarını ve yerleştirmesini anlatmaya çalıştım. Bir fırsat bulabilsem çok daha detaylı anlatmak isterdim ama hep yapıp hem fotoğraflamak birde sıcaklarda oldukça zor oluyor.

15 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım uzun bir aradan sonra ziyarete geldim.Yine marifetli ellerinle hazırladığın güzel pastalarına bayıldım ve busenin doğungünü için yaptıracağım pastayı seçtim sende tahmin etmişsindir 30 kasımda artık elleri kolları sıvar girersin mutfağa :) :) :)

Adsız dedi ki...

Çok güzel pastalar yapıyorsun.
Sevgiler,

www.berrince.com

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Selda bunlar ne harika pastalar böyle! Ellerine sağlık canım harika işler çıkarmışsın ortaya. Bu arada buluşmada bol bol kulaklarını çınlattım ;)

Unknown dedi ki...

Selda yine birbirinden guzel pastalari koymussun. Ben siparis almadigim icin uzun zamandir seker hamuru calisamadim . Artik sizin guzel pastalarinizin resimleriyle idare ediyorum:))Gerci anladigim kadariyla sicaklarda bayagi zor oluyor seker hamuru calismak, sana kolayliklar diliyorum canim:))
Sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Selda
Yine güzel çok güzel 2 pasta yapmışsın ben en çok babalar günü pastanı beğendim.Ellerine sağlık.
sevgilerimle...

aylin dedi ki...

Selda'cigim,
Barbie pastana bayıldımmmm. Dede torun da çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler,

yesimce dedi ki...

bayıldım arkadasım
ege ve dedesı super olmus
bakıp bakıp guldum ege ye.
cansu ıcın yaptıgın barnılı pastada cok guzell olmus
daha nıce pastalara :))))
ellerıne ve emegıne saglık arkadasım

gülriz dedi ki...

Sevgili Selda, ne kadar güzel pastalar yapmışsın öyle. Hepsi birbirinden güzeller. Ellerine sağlık. Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Marifetli arkadaşım,döktürmüşsün yine ellerine sağlık,süper olmuş pastalar.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Şu sıralar bloguma uzun uzun vakit ayıramıyorum. Sürekli Ege'nin peşinden dolaşmam gerekiyor. (Yeni bir dönemin başlangıcındayızda. Bezsiz dönem)
Bu yüzden tek tek cevap yazamadım sizlere. Herkese sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Selda,
Pastaların muhteşem ve sayfana daha önce girdiğimde görmediğim birşey gördüm bugün sipariş de alabiliyormuşsun. Bunu 1 ay önce biliyor olsaydım keşke.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Selam, umarım iyisindir.
Sevgiler,
www.berrince.com

*Ra dedi ki...

Seldacığım, ne güzel pastalar yapmışsın öyle. Ve tesadüftür ki, barbie bebek pastaları araştırıyordum. Karşımda iki tane görünce sevindim. Bu hafta sonu için yiğenimin özel isteği var. Bakalım seninkiler kadar güzel olacak mı? Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Kızlarrr yeni bloğum açıldı.Hepinizin ziyaret ve yorumlarını bekliyorum.

www.pastarda.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Canım ellerine, emeğine sağlık ne güzel pastalar yapmışsın böyle. Gerçekten çok emek harcamışsın seni tebrik ediyorum. Pastaları yaparken içine kattığın sevgi sayesinde eminim lezzetleri de harika olmuştur. Senin sayfana bakıp da özenmemek mümkün değil ama o kadar becerikli olamıyorum işte.

Related Posts with Thumbnails