Malzemeler
-500 gr süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı tozşeker
- 250 gr tuzsuz lor
- 1 çay kaşığı vanilya
- 100 gr tereyağ
Tencereye yağ ile irmiği koyun. Orta hararetli ateşde 10 dakika kavurun. Sütü vanilyayı, şekeri ve loru ilave edin. Kısık ateşde dibini tutturmadan 20 dakika pişirin. Servis tabağına alın arzuya göre antep fıstığı tozu veya toz fındık ile süsleyin.
Not: Loru eklerken benim gibi aceleye getirip top halinde atmamanızı tavsiye ederim. Önce bir yerde lor ezilirse birbirine kaynaşması daha kolay olur.
Süpriz nerde derseniz pazartesi günü umarım açıklayabilirim.
Sevgiler..
7 yorum:
İrmik tatlısı hemde lorlu hoşmelim gibi... ellerine sağlık. sevgiler
Farklı tarifin için teşekkürler;)Denemeli tez vakitte...
Sevgilerimle...
Merhaba,
Ben de gözüme kestirdim bu tarifi,irmikli tatlıyı çok seviyorum bir de lorlusunu denemeliyim.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
sevgi ve selamlar...
Azize'ciğim aslında tamda höşmelim gibi olmuyor ama gereçekten hafif ve çok tatlıyı sevmeyenler için ideal.
Hülyacığım zaten bende farklı olduğu için denedim. Hafif birşey istediğinde dene bence.
Ab-ı Hayat teşekkür ederim. İrmik tatlısını seviyorsan bundanda memnun kalıcaksın.
Sevgiler..
Cok güzel görünüyor.Tadini merak ettim.Irmikli hemde lorlu.Denemem lazim.Ama cok lezzetli görünüyor.Ellerine saglik.
Ellerine sağlık canım irmik tatlısı çok sık yaptığım bir tatlıdır. Lorlu deneyeceğim mutlaka. Sevgilerimle...
Cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik
Sevgiler
Yorum Gönder