
Women's Weekly'nin Cheescakes Pavlovas & Trifles kitağçığını aldığımdan beri hep bu resimde takılıp kalıyordum. Çikolatalı pasta grubumuzdada
Karamelli cheescake konusu epey bir gündeme gelince ve benimde condensed milk bulma şansım şu anda olmadığından en azından bu tarifi yapıp kendimi karamel konusunda avutmak istedim. İyikide denemişim karamel nuga kırıntılı harika bir soğuk cheescake oldu.
Tarife bakınca biraz zahmetli gibi görünsede çok kısa sürede hazırlanabiliyor.
Malzemeler;
- 250 gr un haline getirilmiş kakaolu büskivi. (Ben Eti Kakaolu kullandım.)
-150 gr eritilmiş tereyağ (Teremyağ kullandım)
- 2 tablespoon esmer şeker
- 20 gr tereyağ(karamel sos için)
- 300 ml krema
- 50 gr sütlü çikolata
- 3 teaspon gelatine
- 1/4 cup su (60 ml)
- 500 gr labne peynir (Ben 2 paket kullandım 400 gr bir sorun olmadı)
- 1/2 cup pudra şekeri
- 180 gr Mars çikolata (Ben 2 tane 50 gr'lık Mars ile 2 tane 40 gr'lık Metro kullandım)
Yapılışı;
- Büskivileri un haline getirdikden sonra eritilmiş yağ ile karıştır 21 cm'lik (Ben 22 cm'lik kalıp kullandım) kalıba iyice bastırarak yay. 30 dk buzdolabında beklet.
- Esmer şeker , 20 gr tereyağı ve 2 tablespoon (yemek kaşığına denk geliyor) kremayı küçük bir tencerede düşük ateşde şekerler eriyinceye kadar karıştır ve bir kenarda beklet.
- Çikolata ve 2 tablespoon kremayıda çikolata eriyene kadar düşük ateşde karıştır ve bunuda bir kenarda beklet.
- Jelatini 1/4 cup su ile benmari yöntemiyle ısıya dayanıklı bir kapda erit. Çok sıcak ama kaynamayacak bir kıvama geldiğinde kapat ve 5 dk soğumasını bekle.
- Labne peyniri ile pudra şekerini çırp.
- Başka bir kapda geriye kalan kremayı yumuşak ve köpüklü bir kıvam alıncaya kadar çırp.
- Peynirli karışımı, çırpılmış kremayı, jelatini ve ufak parçalara ayrılmış mars barları karıştır.
- Büskivilerin üzerine bu karışımın yarısını dök. Sonra esmer şeker ile yaptığın sosun yarısı ile eritilmiş çikolatanın yarısını dök bir bıçak yardımıyla ileri geri darbeler ile mermer görüntüsü oluştur. Daha sonra peynirli karışımı koy yine şeker ve çikolata soslarını koyup aynı mermer görüntüsü işlemini tekrarla. 3 saat buzlukda bekletdikden sonra servis yapabilirsin. Tabiki tüm cheescakeler gibi 1 gün sonra servis yapılırsa lezzeti çok daha güzel oturmuş olur.
Afiyet olsun.