Bu aralar aslında bir çok bloglardan denemeler yapıyorum hangisini ekleyeceğimi düşünürken arşivime bir göz atıyim dedim ve aylar önce yaptığım mercimek köftesini eklemeyi unuttuğumu farkettim. Aslında mercimek köftesi yapmayı bilmeyende yoktur herhalde ama arkadaşlarım bende yediklerinde çok lezzetli olduğunu söylerler ve tarif isterler o yüzden kendi yaptığım şekliyle tarifimi veriyorum.Malzemeler;
- 2 su brd. kırmızı mercimek
- 1 litre su
- 1 su brd. ince bulgur
- 2 baş soğan
- Zeytinyağı
- Domates ve biber salçası karışımı
- Taze soğan
- Maydonoz
- Tuz, karabiber, kimyon
- Limon
Soğan zeytinyağı ile kavurulur ve salçada eklenerek soğumaya bırakılır.
Mercimek su ile haşlanır fakat iyice susuz kalmaması gerekiyor. Ne çok sulu nede susuz kalmamalı. Eğer susuz kalırsa kuru olabilir ve toparlamak zorlaşır . Ocağın altı kapatılınca bulgurlarda eklenerek üstü kapatılarak bulgurların şişmesi beklenir. Biraz ılındıktan sonra salçalı karışım ile karıştırılır ve yoğurulur. En son taze soğan , maydonoz tuz, karabiber ve kimyon konularak yoğurulur ve köfte şekillleri verilir. Bana kalırsa mercimekli köfteye kimyon çok hoş bir tad veriyor damak zevkinize göre kimyon oranını ayarlayabilirsiniz. Üzerine limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..






Tabii bu pastayı gören eşimin anneanneside hani bana pasta benimde doğum günüm yaklaştı (Şubatta) diyerek benden bir pasta istedi ertesi günde ona, hemen oluvericek kremalı bir pasta yapma işine giriştim . 81. yaş gününü ailecek kutladık. Pastası çok yakında...
