İşte son yaptığım 3 pasta;
Aslında kremalı pastalardan sipariş almıyorum ama siparişi veren arkadaşımı kıramadığım için yaptım. Gerçi tamda kremalı sayılmaz modellemesinde royal icing kullandım. Tasarım tamamen onun istekleri doğrultusunda oldu ben ona birkaç kremalı pasta gösterdiğimde oda kenarlarının sepet olması üstününde Esra'nın spiralli yaptığı burdaki pasta gibi olmasını istedi. Daha önce sepet örgüsünde şanti kullandığımda çok zorlanmıştım. Icing ile çok daha rahat oldu ama hala istediğim gibi olamadı kenarlarda çıkan uçlardan anlayabilirsiniz bunu. Spirallerin üzerini kurudukdan sonra gümüş rengi luster dust ile boyadım. resimde tam belli olmasada gümüş rengi parlıyordu. Bunu yapmamın sebebi pastayı sipariş veren arkadaşımın şu aralar gümüşe karşı yoğun bir ilgisi olması .
Icing için Sevgili Ayşe'nin yumurta akı tozlu royal icing tarifinin yarım ölçüsünü kullandım . Ayrıca sepet örgüsünün nasıl yapıldığını merak ediyorsanız Ayşe burada çok detaylı birşekilde anlatmış. Ben onun anlattığı gibi yapamadığım için belkide istediğim gibi olamadı.
Bu pastanın aynısından daha öncede yapmıştım hatta benim ilk göz ağrı modellerimden birisi diyebilirim. Yine çok severek yaptım . Tabii diğer acemice halime göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Bu pastada fenerbahçe fanatiği Ergün için yapıldı . Kendisi gerçekten koyu bir fenerli anneside ona doğum gününde böyle bir süpriz yapmak istedi. Aslında ilk planlara göre büyük bir top kenarlarında atkı sarılı olucaktı. Ama pasta 15 kişilik olacağından kümbet şekline sokarken kullanacağım kap gözüme küçük göründü. Sevgili Işıl'ın verdiği fikir üzerine bu şekilde yaptım gerçi o alt tabanı daha büyük üstü daha küçük kastetmiştir herhalde ama böylede fena olmadı.
Altını 20x20 ye kare borcamda yaptım. Üstünüde kümbet bir kalıpla yaptım. Top şeklini öncelikle mavi hamurla kaplayıp sarı altıgenleri yerleştirdim. Kenarlardaki çim görüntüsü içinde biraz kuruttuğum yeşil hamuru rendenin ince kısımı ile rendeleyip kare pastanın üzerine yapıştırdım.