18 Ağustos 2007 Cumartesi

YE #25 Kahvaltı - Keçi Bacağı

Uzun yıllardır yemediğim tadı damağımda kalan bu lezzeti Ye #25 Kahvaltı etkinliği için yapmaya karar verdim. Etkinliğin ev sahibesi Lezize'ye (İrem, Kumsal ve Sahra'ya) çok teşekkürler ve şimdiden kolaylıklar dilerim.
Tarif için hemen yetkili ellere başvurdum ve bu sabahki kahvaltımızı süsledi. Yapımı oldukça basit. Hamuruda dün gecenden hazırlayıp buzdolabına koyduğumdan çay olana kadar keçi bacaklarımız hazırdı bile.

Malzemeler;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 damla limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz (Ben hiç koymamışım hiçde tuz aramadık.)
- Aldığı kadar un.

Tüm malzemeler karıştırılarak sert bir hamur yapılır. Kulak memesi kıvamında olmayacak biraz daha sert börek hamuru gibi bir hamur olması gerekiyor. En az 1 saat hamurun dinlendirilmesi gerektiğinden bu süredede içerisindeki yoğurdun hamuru sulandırmaması için.)
Hamur dinlendirildikten sonra;










Hamurdan bezelere alınarak oklava ile açılır. Çok ince olmamalı 0.5 cm kalınlığında olsa yeterli . Daha sonra yuvarlak bir kalıp yardımıyla veya bir kısmını benimde yaptığım gibi dikdörtgen şekilde kesip uçlarını bir kesik attıkdan sonra kızgın yağda kızartılır.
Tavsiyeler;
- Çok çabuk piştiği için sürekli ocak başında durmak gerekiyor ve çok kısa bir sürede ters düz etmek gerekiyor. Bu yüzden önce hamurları hazır edip daha sonra kızartırsanız yanmaya mahal vermemiş olursunuz.
- Sert ve çabuk pişen bir hamur olduğundan çok fazla yap emmiyor.
Bu ölçülerle bir tabak dolusu çıkıyor. 4 kişilik bir aileye yetebilecek kadar. Biz 2.5 kişi zor bitirdik. Eğer daha fazla yapmak istiyorsanız yumurta ve yoğurt miktarını 2 katına çıkartın.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

bugun aklımdan kahvaltı etkınlığı gectı.. ev darmadağınık ve aklıma annemın yaptığı hamur kızartması geldı..ben de yarın kahvaltıya hazırlar hemen etkınlığe yetıstırırım dıye dusunmustum kii; sen benden önce davranmıssın:)) annem kadar guzel yapamasamda ben, bu kecı bacaklarını özellıkle kızım cok severek yer:)) ellerine sağlık cnm..

sevgıler
fıdan

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacığım bence pantolon gibi olmuşlar. Vallahi böylesi keçi bacağından daha çekici :))))

Selcen Şenocak dedi ki...

Selda'cığım ellerine sağlık çok güzel görünüyor annem bize okul zamanlarımızda çok yapardı severek yerdik tam kahvaltılık...
Sevgilerimle iyi pazarlar...

Hülya dedi ki...

Hep derdim ki bunlara neden keçi bacağı deniyor.Demek ki yediklerim şekil olarak hiç benzemiyordu.Ta ki sayfanı açana dek.Aynı keçinin ayağı olmuş bunlar arkadaşım;))Akşamdan dolaba koyma fikri de süper...

Bu arada mavi sana çok yakışıyor...

lezzetlilerim dedi ki...

Selda 'cım ellerine sağlık. Tarifini aldım bende denemek istiyorum.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Fidancım kalp kalbe karşıymış demek. Benim oğluşda bayıla bayıla yedi. Teşekkürler canım.
Esraa :) hakkaten benziyor neden öyle dememişlerki eskiler acaba bizde pantalon bacağı diyelim o zaman :)
Almulacığım çok teşekkürler bende çocukluğumdan beri yememiştim eskiden daha çok yapılırdı herhalde bu lezzetler. Bu arada uzun zamandır yoksun blogunda güncelleme yok hiç ,iyisindir umarım.
Hülyacığım teşekkürler benzemiş demek :) Bende en çok akşamdan yapma işini beğendim. Sabah sabah uykulu gözlerle hamur mayalayıp 1 saat bekleme sabrı sanırım kimsede yoktur hal böyle oluncada sabahları aceleden birşeyler uyduruveriyoruz. Mavi içinde teşekkürler benimde renkler çok hoşuma gitti.
Azizeciğim beğenmene sevindim. Umarım denediğinizdede beğenirsiniz.
Sevgiler..

Neslihan dedi ki...

Seldacım, kalabalık kahvaltılarda en sevdiğim şeylerden birini yapmışsın, annem de, kayınvalidem de yaparlar ama ben henüz kendim denemedim, belki tarifin vesile olur, ellerine sağlık:)
Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Selda'cigim,
Ellerine saglik nefis olmus.
Izmir'de seninle tanismak kismet olmadi uzuldum. Gerci bende cok az kalabildim, umarim bir daha ki sefere tanisir bol bolda konusuruz. Ellerine saglik tekrar, iyi haftalar diliyor sevgilerimi gonderiyorum.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selda merhaba
Etkinliğe benzer damaklarla katılmışız :)) Hem çok şık hem de biliyorum ki nefiss bacaklar bunlar, ellerine sağlık sevgiler...

yaban mersini dedi ki...

bu tarifi ilk kez bursa da yemiştim,orda da aynı isimle yapıyorlar.ismi orjinal gelmişti.şu an bende sürekli yapıyorum.

ufukmutfakta dedi ki...

Selda, merhabalar
Bu tarife çok yakın bir tarifi de ben yapıyorum.Bizde çatal kuyruk diyoruz. Kahvaltıda harika bir eşlikçi oluyor. Hele peynirle muhteşem. Ellerine sağlık. Sevgilerimle....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım,
Çok güzel ve lezzetli görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

selda

teşekkürler
pastalara bayıldık
bende lokma çok severim:)

sevdamavisi dedi ki...

çok güzel bir tarif ellerine sağlık. iismi de hem komik hem farklı.

NiNo dedi ki...

yerim o kecilerin bacaklarini ben cok guzeller oglusum bayilir bunlara :D ellerinize saglik

gülriz dedi ki...

Seldacığım bu keçilerin bacakları pek bir güzel görünüyorlar da acaba hamurun keçi inadı falan tutup da "açılmayacağım işte açılmayacağım" falan diye tutturuyorlar mı? Sevgiler

Selen dedi ki...

Gerçekten de aynı keçi bacağı olmuş canım. Hani gerçek keçi bacağını düşünmek pek hoş değil :) ama seninkiler pek pofuduk ve güzel olmuş.
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Sevgili Selda,
Ben de keçi ayağını ilk Zeytinbağı otelde yemiştim. Sevgili Ayten teyzenin tarifiydi ya onlar sanırım hazır ekmek hamuruna yumurta ekleyerek yapıyorlardı. Bildiğim bir hamur işiydi ya o şekilde isimlendirilmesi pek hoşuma gitmişti.
(SelServis'i Mutfakta Zen'in linklerine ekliyorum. Bilgine.)

Unknown dedi ki...

Neslihancığım bence hemen dene hem basit hemde lezzetli.
Aybikeciğim inşallah canım. Birdahakine acısını çıkartırız artık.
Burcucum evet bende dikkat ettim benimkinde fazladan yumurta var galiba. Bacaklar süper :)
Diyalog Yemekleri, bende çocukluğumdan beri bilirim ama sanırım bende Sakaryada ilk yemiştim . Birbirine yakın yerler olduğundandır belki isimin aynı olması.
Ufukcum teşekkürler sizinkinin adıda değişik ve güzelmiş herhalde her yöre farklı şekilde söylüyor bunu. Bende peynirle yerim bunu ama bizim evdekiler bal ile tercih etti.
Burçincim teşekkürler.
Aynur beğenmenize sevindim. Bu tamda lokma gibi yumuşak olmasada aynı amacı güdüyorlar :)
Sevda Mavisi teşekkür ederim.
Nihan eminim bayılacağına benim oğluşda kahvaltı etmez ama bunları bayıla bayıla hüpletti.
Gülriz vallahi bak orası hiç aklıma gelmemişti hakkatten tutuyo. Sert bir hamur olduğundan çokda açılabilen cinsde değil.
Selencim teşekkürler benimkiler biraz hormonlu keçi bacağı gibi oldu sanırım:)
Tijencim teşekkürler bende seni ekledim şimdi.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

etkinlik için harika bir tarif...ellerine sağlık...
özlem

SEDA dedi ki...

Çok şirin görünüyorlar. Kızartma hamur işlerine bayılırım zaten. Kahvaltı için çok uygun. Ellerine sağlık, sevgiler.

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Selda,
ellerine sağlık, herşey çok lezzetli ve keyifli görünüyor.
Pastalarınız da bir harika!
Kayınvalidenizin doğum günü erkenden de olsa kutlu olsun, nice sağlıklı yıllar dilerim. :)
sevgilerle

Unknown dedi ki...

Sevgili Özlem, Seda ve Ayşe çok teşekkürler.

Ceylan dedi ki...

Selamlar Selda !
Dün gecenin bir vakti bloguna baktım, yorum yazarken benim minik bebeğin ağlaması ile fırladım kalktım!Buarada da sana özenip kahvaltıda bütün uykusuzluğum ve yorgunluğuma rağmen ben de pancake yaptım. Benimkinin çok hızlı ve pratik olması şarttı çünkü bir yanda bebeği pusetinde sallarken, bir yandan da 3 yaşındaki oğlumun "anneee süüüt lüffen" bağrışlarını sakinleştirmeye çalışıyordum! İnşallah bu leziz tarifi de denemeye vaktim olacka bir gün!
Bakü'den sevgiler !

Unknown dedi ki...

Selda merhaba,
Annecim pek yaprdi bu tarifi:)hatirladim bende sayende.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Keci bacagi tarifinizi ilk sahurumuzda denedim gece yatmadan once hamuru hazirlayip yattigim icin cay demlenene kadar kizardi yani cok pratik cokda guzel oldu yaninda birde yurdumun beyaz peyniri olsaydi super olurdu ama biz kasar ve yogurtla yedik. Gurbette olmanin eksisi diyelim:(
Tesekkurler..

Unknown dedi ki...

Sevgili Tuana;
Deneyipde memnun kalmanıza çok sevindim. Gerçekten banada çok pratik geliyor. Eminim kaşar peynir ilede çok güzel olmuştur. Umarım birgün memleketimizede dönersinizde beyaz peynir ilede denersiniz.
Sevgiler..

Related Posts with Thumbnails