25 Ekim 2009 Pazar

Kız Bebekler için doğum ve baby shower kurabiyeleri

k0068
Yine uzun bir ara yine bir çok yaşanmışlıkla geri geldim. Bu kurabiyeleri Şekerden Düşler'e ekleyeli epey oldu. Hatta bir önceki postdakileride buraya eklemişim ama Şekerden Düşler'de yok. İyice karışmış durumdayım yani. Bu süre zarfında ufak bir kaza atlatıp yolda yürümeye korkar oldum. Düz yolda düştüm ve ağzıma çeneme ve dişlerime hasar verdim. Artık korka korka sokağa çıkar oldum başımıza ne zaman ne geleceği hiç belli olmuyor.

Ayrıca Akrep kadını olarak geçtiğimiz günlerde doğum günüm idi 31 yaşımıda doldurdum. Sırada oğluşun doğum günü var onun hazırlıklarına ufakdan ufakdan başladım. Blog hayatım boyunca 4. doğum günü postunu yayınlamamada az bir süre kaldı anlayacağınız günler ne çabuk geçiyor ben zamana yetişemiyorum.

Tüm bunlar bırakalım kız bebekler için hazırladığım cicili bicili kurabiyelere geçelim. Yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğrafdaki kurabiyeler. Blog dünyasında meşhur olmuş Ela Hn'ın :) Yani İlkerciğimin prensesinin. İlk hamile kaldığını öğrendiğim gün onun evinde misafirdik oğluşla günler benim için su gibi İlker için epey zorlu geçti. Bir sonraki İstanbul seyahatimizde Ela'cığın yeni doğduğu zamana denk gelince ailecek onu görmeye gittik. Kurabiyeler İzmirde pişip İstanbul'da kısıtlı şartlarda süslendi. Herkeslere harika kurabiyeler yapan İlker Ela Hn'ın dayanamayıp ani gelişiyle kendine kurabiye yapamamış. Keşke mesafeler yakın olsaydıda daha fazla destek olabilseydim arkadaşıma. Neyse ben yaşına gelmeden şu kurabiyeleri yayınladım ya :)
k0067
k0072
Zeynep için hazırladığım bu kurabiyeler İstanbul'da Sabancı Holding çalışanları tarafından sipariş edildi. İzmir'deki Zeynep'in evine ulaştırıldı. Altda son buket haline getirilmiş kurabiyelerimizi görebilirsiniz.
k0073
k0070
Ayçacığım arkadaşının kızı Eylül'ü hastaneye ziyarete giderken benden bir bebek buketi istedi banada yapması düştü. Civcivli sepetiylede çok şirin oldular :) Akşam saatleri çekilen bir foto olduğu için en iyi çekilmiş hali olan aşağıdaki fotoğrafı buldum :(
k0071
k0069
Beren'in Çeşmede gerçekleşen Baby Shower partisi için yukarıdaki kurabiyelerden 30 adet hazırladım .
Şimdilik bu kadar bir sonraki postda nişan pastalarına yer vermeyi düşünüyorum.

Sipariş ve iletişim için

20 Ekim 2009 Salı

Almanya'da pasta siparişi alan arkadaş var mı?

Benim blogum için ilginç bir başlık oldu ama çok eski ve değer verdiğim bir arkadaşım benden bir ricada bulundu. Bende bu aralar birçok blogu düzenli takip edemeyince buradan yazayım istedim.
Arkadaşım Almanya Frankfurt'da yaşıyor. Oğlunun ilk yaş günü için güzel bir pasta yaptırtmak istiyor. Bende biliyorum ki blogumun neredeyse gün içerisindeki yarıya yakın ziyaretçisi Almanya'dan :) Belki bana ve arkadaşıma yardımcı olabilecek birileri olabilir.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Sevgiler...

12 Ekim 2009 Pazartesi

Ben 10 Pastaları 2

Bir önceki postda bahsettiğim gibi sıra erkek çocuklarının son gözdesi olan çizgi film karekteri Ben10 'de . Öyle çok hayatımıza girdiki şu sıralar. Hatta şöyle diyeyim 3 yaşdan başlayıp 9 yaşına kadar bir çok çocuk Ben 10 hastası şu sıralar. Benim oğlumda bu gruba dahil tabiki. Ege' nin doğum günü yaklaştıkça planlar yapılmıya başladı bile. Anne pastacı oluncada yine hayal gücü fazla çalışıyor ve benim tek dişi çıkmış miniğim pasta modeline karar verdi bile. Daha 1.5 ay olmasına rağmen. Sanırım ben şimdiden başlasam ancak yetiştiririm onun isteklerinide :) Maşallah Ben 10 'de karekter bitmiyor. Ben sadece 4-5 tanesini biliyorum ama kartlarından gördüğüm kadarıyla epeyce farklı karekter mevcut.
Biz gelelim Doğu'nun Ben 10 pastalarına. İlk pastayı arkadaşı ile birlikte kutladıkları doğum günü partisi için hazırlamıştım. Mayıs ayındaydı diğer doğum günü çocuğunun temasıyda Hello Kity idi . Henüz o modelide ekleyemedim gerçi :)

2 . ve asıl doğum günü tarihindeki kutlamasındada diğer pastasını çok beğendiği için yine aynı modelde olsun demiş Doğu. Tabiki benim içime sinermi ufak bir değişiklik yaparak gri madde'yide ekleyiverdim pastanın üzerine.

Son olarak bir model daha var eklemek istediğim ama geçtiğimiz haftanın yorgunluğunu henüz üzerimden atamamışken , üstüne üstlük bir kaç saat sonra yine yoğun bir haftaya başlayacakken diğer fotoğrafı seçme işi gözümde büyüdü.
Bir sonraki konumuz kız bebek kurabiyelerinde görüşmek üzere
Sipariş ve iletişim için

8 Ekim 2009 Perşembe

Deniz Kızı Pastaları


Son dönemlerde kız çocukları doğum günlerinde en çok tercih edilen pasta modellerinden biriside Deniz kızı pastaları olsa gerek. Tabii Winx kızlarınıda unutmamak lazım. Bir dönemin vazgeçilmezi olan Barbie pastalarının yerini artık bu iki tema alıyor.

Benim en çok sevdiğim temalardan biriside deniz kızları ve deniz temalı pastalar sanırım. Tüm renkleri bir arada kullabildiğim için olabilirmi acaba?

Bu pastalarda çook önceden yapılmış sırasını bekleyen pastalardı.

İlk pastamız Sevgili arkadaşım Kids Stop Çocuk Durağı anaokulunun sahibi Ayşen'in güzeller güzeli deniz kızı Eda'sı için . Eda'nın pastasını mart ayında yapmıştım. Modeli Ayşen, Nilay ve Feyza'nın sitesinde görmüş ve bana aynısını yaparmısın diye sordu. Biraz değiştirsek desemde biz bunu çok beğendik deyince bende aynı modeli yapmaya çalıştım. Doğum günü ertesinde aldığım geri dönüşler beni tabiki çok sevindirdi.


Bu pastamızda Aylin Hn.'ın kızı Mira için yapıldı. Mira 'ya iki doğum günü için 2 farklı pasta yaptım . Diğeride Winx bebekli pastaydı. Mira özellikle her iki pastasındada kendi bebeklerinin kullanılmasını istemiş pastayı teslim almadan bir gün öncesinde bebeklerini babasıyla bana yolladı ve pastaya uygun şekilde şeker hamuru ile giydirdim.

Yine bir deniz kızı pastası Elif Hn.'ın kızı Melisa için yapıldı. Melisa annesi ile pastasını seçmeye geldiğinde o kadar kararlıydıki ilk gösterdiğim deniz kızlı pasta modellinde bu olsun dedi ve çok güzel olduğunu söyledi. Aynı zamanda pastayla birlikte çiçekli kurabiyeleri ve kaşarlı kurabiyeler hazırlamıştım. Saysen anaokulunda kutlanan doğum günü sonrasında Elif hanımdan aldığım yorumlar ve teşekkürlerde herşeye bedeldi.

Bir sonraki temamız erkek çocuklarının gözdesi olan Ben 10 pastaları olacak.

Sipariş ve bilgi için

www.sekerdendusler.com

1 Ekim 2009 Perşembe

Erkek Bebek Kurabiyeleri


Merhabalar herkese iyi haftalar dilerim. Nihayet hazırladığım kurabiyeleride yavaş yavaş düzenleyebildim. Web siteme eklemiştim ama hikayelerinide burada yazmak ancak kısmet oluyor. Bu erkek bebek kurabiyelerini Kaan bebek için 100 adet hazırlamıştım.

Sanırım uzun zamandır tek hazırladığım erkek kurabiyeleri :) Bu sezon sanırım dünyaya hep kız bebekler geliyor. Sürekli kızlar için bebek kurabiyeleri yaparken arada birde Kaancık için kurabiyeler yaptım. Annesiyle sanırım 2 ay öncesinden konuştuk modele sayıya karar verdik. Tabii acilen gelmeye karar veren Kaan beni bir telaşa düşürdükü sormayın gitsin.

Sezaryan diye ısrar eden doktorları o vakit anladım :)) Tabiki şaka ben kendimde normal doğum yaptığım için her zaman normal doğum tavsiye ederim arkadaşlarımada.

Telaşımın sebebi ise günlerden Cumartesi. Kaan'ın bebek kurabiyelerini pazartesi günü hazırlayacaktım ve o gün 3 adet pasta ve doğum günü kurabiyeleri hazırlayacakken birden Ege ateşlendi (Cumartesi günleri benimle birlikte dükkanda oluyor kendisi ) O sırada Çağıl hanımdan gelen telefonla adeta paçalarım tutuştu diyebilirim.Saat 17:00 'de doğuma gireceği haberini aldım. Kurabiyelerin yarısını doğumdan çıktıklarından birkaç saat sonra hastanesindeki odasına yetiştirebildim. Sanırım en büyük şansımda hastaneyle aramda 5 dakika mesafe olması. Özel Ege Sağlık Hastanesini dükkanımdan görebilecek kadar yakın mesafedeyim.

İlk partiyi teslim ettikden sonra Pazartesi günüde geriye kalan kurabiyelerini teslim ettim. Bebek kurabiyelerinin sepet yerine kurabiye ağacındaki görüntülerinide eklemek istedim benim şu aralar favorim ağaçda sunumu. Kaan bebeğe hoşgeldin diyor bir sonraki postda deniz kızı pastalarıyla görüşmek üzere hoşçakalın diyorum.
Sipariş için

Creative Blogger Ödülü

Sevgili Emel bana Creative Blogger ödülünü layık görmüş kendisine çok teşekkür ederim. Benimde buralarda var olduğumu hatırlayan bir blogger varmış çok mutlu oldum :)

Uzun zamandır aldığım ilk ödül diyebilirim. Hatta tek ödülmü desem. Vakti zamanında mimler sobeler vs.'lere bir çok kez cevap vermiştim. Tabii o zaman aktif bir bloggerdım.

Tabii benim için oturupda birşeyler yazmak zor gelince bu yazıyı yazmamda zaman aldı.
Bu ödülün gereğine göre hakkımda 7 ilginç şeyi yazmam ve sonrada 7 kişiye göndermem.
E bakalım nasıl bulcaz o kadar maddeyide.

1- Çocukluğumda çizdiğim tasarımları hiçe sayıp, dönemin mesleği bilgisayar'ı seçmem . Yıllarca bu alanda eğitim alıp ve hizmet verdikten sonra hamile kalmamla herşeyi bir tarafa atmam Üstünede hobi olarak başlayıp pasta dünyasına adım atmak. Bundan 4-5 yıl evvel deseler hayatda inanmazdım.

2- Herşeyden çok çabuk sıkılan ben 3 yıldır bıkmadan usanmadan pasta yapıyor olup ve halen sıkılmamam.

3- Yıllar evvel arkadaşlarımla sohbetlerim sırasında herkes cafem olsun, restaurantım olsun vs derken . Hiç kendi işimin sahibi olmayı düşünmediğimi, ne uğraşıcam alırım maaşımı bakarım keyfime diyen ben. Birkaç sene içinde bu hayallerle yaşamaya başlayıp. Sonundada günümü görmem :)
(Burası şakası tabii ama hiç de kolay değil. Başlarken beni uyaran arkadaşlarımın sözleri hep kulağımda ..)

4- Herşeye karışıyor diye anneme kızarken şimdi aynı özellikleri oğluma uygulamam. Sanırım yaşlanıyorum. Annecim muck..

5- Yemek kitaplarım, pasta malzemelerime gözüm gibi bakıp onlara sanki hazinemmiş gibi davranmak. Tekrar tekrar açıp ilk defa görmüş gibi mutlu mutlu karıştırmak.

6- Asla kinci olmamam. Sinirim ancak o anlıkdır. Gözümü oysalar bir süre sonra unutup acaba hata bendemiydi diyede kendimi sorgulamam.

7- Daha önce yaptığım bir model pastanın yada kurabiyenin aynısını sipariş aldığımda üzülmem :) Ne ilginç dimi :) Aslında beğenilmişki yine isteniyor ama ben hep farklı birşeyler yapıp kendimi geliştirmek istememden dolayı ufakda olsa bir değişiklik konduruveriyorum .

Benimde kural gereği 7 kişiye bu ödülü göndermem gerekiyor du kabul ederlerse aşağıdaki arkadaşlarımı seçtim . Özellikle daha önce bu soruları cevaplamayanları seçmeye çalıştım umarım seçmişimdirde..

1)Işılcığım belki kabul edersinde senden bir ses seda duymuş oluruz. Çilekli Tiramusu görmekden sıkıldık artık bir ses verr :)
http://hanimis.blogspot.com/
2)Sedacım sana ödül verilmiş ama soruları cevaplamamışsın bir ödülde benden alıver canımcım.
http://pastaciseda.blogspot.com/
3)Pastalarıyla her zaman içimi açan hatta bir derecelendirme olsa renkleri en güzel ve uyumlu kullanan pastacı seçeceğim Nesrincim . Umarım sende cevaplamamışsındır.
http://www.pastatasarim.blogspot.com/
4)İzmirli bloggerlardan .Harika tasarımlarıyla, kostüm bebek odası süsleri , albümleri va daha neler neleriyle Zeynepciğime . Yetenekli arkadaşım benim..
http://babeera.blogspot.com/
5) Yine İzmirli bir blogger anne Güldemciğim.
http://guldem.blogspot.com/
6)Ve yine İzmirli bir blogger yaptığı yemekleri büyük bir iştahla takip ettiğim Yeturla Lezzet kareleri
http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/
7)Son olarakda Çanakkale'den Hülyacığıma ...
http://gunebakantarlalari.blogspot.com/

En kısa sürede cicili bicili bebek kurabiyeleri fotoğraflarımla görüşmek üzere....
Related Posts with Thumbnails